Van TV-m!

Azaz egy 600 MHz-es Celeron (rossz nyelvek 'keleronnak' hívják, ahogyan megtudtam) processzor, 128 MB SDRAM. Egy BT878-as Pinnacle PCTV cucc adja az ütemet a 19"-os kijelző alá.

Van még a gépben egy 40 GB-os HDD, amin egy Arch Linux csücsül, tvtime-al kiegészítve.

Jó rendszer, seperc alatt megbékéltem vele és könnyen tette a dolgát.
Nem akadozik a kép úgy, mint XP alatt. Jéééé!

Hozzászólások

En siman csak celeroncsnak hivom a celeronokat. Bar meg a p2,p3-as szeriabol szarmazok teljesen jok, ellenben a p4-es celeroncsokkal.
Amugy nekem is itt van egy ugyanilyen pinnacle pctv (minitv dvb-t) felmagas kartya. Egyelore T-dugokat meg elosztot kene vennem, csak lusta vok elmenni a boltba. Pedig kene. Baratnom gepeben van csak kartya, o meg rajta log folyamatban (marmint a gepen, nem a TV-n hal istennek :) ).

Celeron ~ Cerka mifelénk :P

Apple MacBook C2D 2.2Ghz 2x1G Intel X3100

Cerkának hívom én is.
Történt egyszer egy városi legenda szerint, hogy bement valaki egy számítógépboltba, és 'keleron' processzort kért.

Az eladók nem javították ki, mindvégig hagyták, hogy 'keleronozzon' a vevő.

Amikor kiment a boltból az ember, az eladók szakadtak a röhögéstől. :-D
---
Powered by Áram

próbáld ki BeOS alatt. ha megy a hangkártyád, videokártyád, és a 878 is életre hívható akkor a rendszer _beépített_ tv-programja 300MHz-től kompromisszumoktól mentesen fut... mikrokernel csinálja a fesztivált:)

--
senki földjén, senki fia

Volt az R5-ből egy Personal Edition nevű cucc, annyi volt a lényege, hogy csinált egy 512M -s image-t, az volt a rendszer teljes "meghajtója". Win9x (és DOS) valamint linux alol egy kis programmal indítani lehetett (kibootolt a Win-ből majd elindította a BeOS bootját, utána a BeOS futott tovább és az image-ből dolgozott.

Mai NT-kkel már nem megy így. Igaz USB-t és hasonlót se támogat, elég régi a rendszer.

----------------
Lvl86 Troll

zeta vagy haiku lenyomatot keress, amit vmware playerrel először meg tudsz nézni. aztán ha bejön, akkor letöltesz egy másik állományt, amire rábootolva a rendszer installerével szaporíthatsz BeOS-t :) a haiku nekem túl új, a régieket viszont sokat nyúztam.

--
senki földjén, senki fia

én úgy tudom, hogy a tv kártya igazából egy tunerből és egy analóg/digitál átalakítóból áll, vagy ilyesmi. a lényeg, hogy a tuner kártya a bejövő analóg jelből előállít egy digitális képfolyamot. maga a tv szoftver nem csinál mást, mint ezt a folyamot átstreameli a videókártya overlay bufferébe. de még abba nsem vagyok biztos, hogy a strem keresztülmegy a szoftveren, valószínűbb, hogy direktbe a tv kártya és a videókártya közt megy a folyam, és a tv szoftver csak a kártyát programozza (csatornaváltás meg hasonlók)
úgyhogy ha a tv szoftver nem végez semmiféle képfeldolgozást a videó adatfolyamon (de-interlace, zajcsökkentés, satöbbi), akkor gyakorlatilag nem is használ cpu-t.
gyakorlatilag nekem nem is használ, ha kikapcsolom a képjavításokat (de miért is tenném?)

Ismertem valakit aki ragaszkodott a "xenon"-os processzorhoz szerverbe, pedig tudtommal a xenon egy nemesgáz.
Egy volt iskolatársamnak pedig "pencium" procis volt az első PC-je...

- - - - -
And the man in the rain picked up his bag of secrets, and journeyed up the mountainside, far above the clouds, and nothing was ever heard from him again...

Az biza keleron, főleg, amikor az eee-ben szidom, hogy milyen tetű lassú. Wind lesz ebből, érzem... csak a pénztárcám is így gondolja.