apache2 és gzip -elt állományok

 ( tovis | 2008. március 6., csütörtök - 12:17 )

Debian -os vagyok, és régóta használok apache2 -t. Amikor az ember feltelepít rögtön van egy alap beállítás mely lehetővé teszi hogy belenézzünk a /usr/shre/doc könyvtárba, egy kis konfigolás és az intranetben is megtekinthető. Klassz, azonban nem tudok mit kezdeni a gzip -elt állományokkal - tipikusan /usr/share/doc/aptitude/changelog.Debian.gz - a browser rögtön leszeretné tölteni, én csak beleszeretnék olvasni, nem vágyok egy 134 -ik másolatra. Keresgéltem a gugli -val de mindíg az apache2 mod_deflate -re jukadok ki, ami arról szól, hogy egyes browserek képesek tömörített állományokat fogadni mások nem. Most akkor az apache -ot rá lehet venni, hogy kibontsa az eleve tömörített szöveges állományokat - ha én úgy akarom - vagy az a browser felelőssége?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ha jol gondolom mod_deflate nem gzipet tomorit ki neked, hanem az egyebkent eloallitott text/html/akarmi allomanyt nem 1:1-ben adja oda, hanem savszelesseg csokkentes erdekeben gzipelve adja oda a bongeszonek, es az vagy tud vele kezdeni valamit, vagy nem.
Problemadra gyogyir lehet ha kibontod a gz-t a webszerveren es ugy nezegeted bongeszobol.

Csináltam ilyet, de mint mondtam a dolog onnan indul, hogy az alapértelmezett telepítés (Debian) a /usr/share/doc könyvtárakat teszi ki, ez néhe nagyon hasznos tud lenni, mint pl. a man2html app. Viszont a fent nevezett könyvtárban lépten-nyomon gzip -elt állományokat találsz :(