855kg oldschool hardver

 ( Chain-Q | 2008. február 26., kedd - 22:42 )

Fehér. Gurul. Legjobb. Enyém. Az első. Négyhangszórós AIWA kazettás dekk. Levehető előlap! És hátul van a motor! Manuális szivató! Nem rohad. Garázsban tartották. Első szélvédőn echte original 85-s NDK-s pályamatrica. Bólogatós kutya included. Hátul extrákkal: letekerhető ablak! Jövőre veterán. Pöfög, morog, zörög. Öreg is, lassú is, de ki van fizetve. Imádom. Skoda 105S rulez. :) Hát nem gyönyörű?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Grat! :)

És ezt forintban kifejezve mennyiért vetted?

Kicsivel több mint félszáz.

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

Gratula Charlie!

A lenyeg, hogy elferjen benne az Amiga, Pegasos kollekciod :)

Vezettem ilyet, jo gep, csak az fura, hogy nagyobb sebessegnel 'uszik' az eleje a levegoben.

Na ja... Pláne télen érdemes egy zsák cementet berakni a csomagtartóba...

Nem rohad? Akkor ez nem Škoda, hanem csoda...

Hat pedig nem. Itt-ott ilyen minimal 1mm-es rozsdapottyok vannak rajta, de a kereses kozben lattam 5 evvel fiatalabb autot is, aminek majdnem at lehetett nezni az oldalan... Bar most majd biztos fog rohadni szegeny, mert nalam csak csillaggarazsra futja neki... :(

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

Add el egy gyűjtőnek, az árából meg veszel egy másikat :D
---
Ketchup elementál megidézése a sajt síkra

Ki van csukva. Eppen eleg romhalmazt lattam ez elott, nincs kedvem ujra nekiallni keresni egy hasznalhatot.

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

Valld be nyugodtan, hogy kezdő gyűjtő vagy, és ez az első a gyűjteményedben. :)

Klasszikus Pataki Balázstól, avagy Hogyan szerezzünk zöldkártyát Skoda 120L-hez?

Azért valahol a skodás is ember, s mint ilyen néha zöldkártyára vágyik, pláne ha kötelezik erre. Ez a zöldkártya persze nem biztosít letelepdést az USA-ban, de megszerzése nehézsegileg vetekszik amazzal, ezt bátran állíthatjuk, bár legalább nem kell hozzá feleségül venni az karosszérialakatost alibiből. Mert ha a Skodának zöldkártya kell, akkor az egyben szervizelést is jelent, ami az illetékes szervíz megtalálásával, felkeresésével jár, amit kisebb banánköztársaságok nemzeti ünnepeinek tüzijátékra fordított költségvetésének összegével megegyező javak szervíz felé történő transzferja követ. Ez persze a skodást piszokul frusztrálja, és megpróbálja a szervizelés ellenértéket egy megfelelően optimális szintre hozni. A skodások ehhez a meggyőzés egész arzenálját fejlesztették ki, melyet az alábbiakban ismertetünk. Elsőként is meg kell tanulni néhány arckifejezést:

1. Meglepett: szemünket meresszük tágra, állkapcsunkat engedjük szabadon, szánk formázzon kis "a" betüt.
2. Szánakozó: gondoljunk arra, hogy Anettka TV elnök akar lenni és maradjunk így.
3. Kétségbeesett: ez az az arc, amikor az embert tökön rúgják. Hölgy versenyzőink ebbe talán úgy tudják magukat legjobban beleképzelni, ha felidézik milyen az, amikor 3 és fél óra fodrászat után a kozmetikus isteni makeupot varázsol az arcukra, majd amikor az estélyit magukra öltve éppen a cipőjüket vennék fel a frissen lakkozott körmük beletörik az új harisnyába, amin felfut a szem, amit igyekeznének megállítani, de közben a hajuk beleakad a ruhaakasztóba, minekutána olyan sírásba kezdenek, hogy az alapozó és a fekete szemfesték csíkosra festi a csini piros kiskosztümüket. Na ilyen amikor az embert tökön rúgják.

Szóval ha megvannak a jól kigyakorolt arckifejezések, akkor azt megfontoltan és empatikusan alkalmazzuk a szerelővel folytatott tárgyalás során. Valahogy igy (Sz - szerelő, S - skodás):

Sz: Hát bizony ezt az egesz motor...
S: (Meglepett tekintet)
Sz: ... háztetőt ki kell cserél ...
S: (Szánakozó tekintet)
Sz: ... meg kell húzni, úgy értem. Ez bizony nem lesz olcsó, hogy aszongya lesz az úgy huszonkiii...
S: (Kétsegbeesett arc)
Sz: ... nyolc?
S: (halálra sápadas, tapasztaltabbak enyhe hulla szagot is áraszthatnak)
Sz: .. huszonöööö... ?
S: (Megnyugvó tekintet)
Sz: ... huszonötezer forint, itt tessék aláírni!

Ne higyjünk persze az autószerelőnek! Ha árban ennyire alámegy, akkor ígéretétől eltérően mégis csak hozzá fog nyúlni a motorhoz, s az összes hengerfejet kicseréli tejfölös dobozokra. Meglepő módon ez a CO mérés eredményén egyébként nem fog látszódni.
---
balazs

Most nemtom hogy sirjak vagy nevessek. Ebbol ilyen kinlodo vinnyogas lett. Kollegak neznek butan, hogy mibajom. Zsenialis volt, koszonom. :)

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

Édesapám is ilyennel jár. Az övé piros, 120L, '86-os évjáratú, és annak idején több hónapot kellett rá várnia, de büszkék voltunk, amikor hazahozta, és az összes szomszéd megnézte, meg persze mi is gyerekek.