xfce4 átlátszó panel

Fórumok

hali!

frugalware 0.7
xfce 4.4.1
xorg 7.2.0

hogyan tudnám az xfce-ben a panel-t átlátszóvá tenni?

a panel testreszabásában nincs transperancy állíthatóság, sehol sincs. egyszerűen hiányzik.

a rendszerem nem támogatja?
hogyan állíthatom be, hogy támogassa?
vagy máshogy lehet átlátszóvá tenni?

esetleg hogyan tudok a panel-nak más színt adni, mondjuk feketét?

Hozzászólások

A /etc/X11/xorg.conf-ba szúrd be az alábbi sorokat, aztán indítsd újra az X-et. Ezután már lesz transparency állítás az Xfce-ben. A panelek szine pedig nagyban függ a használt GTK2-es témától.


Section "Extensions"
    Option         "Composite" "Enable"
EndSection

--
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!

A Wındow manager tweaks Compositor részében legyen bepipálva az Enable display compositing! Ezután megjelenik a panel beállitásai közt az átlátszóság is.

--
Debian - The "What?!" starts not!

Az xorg.conf-ban a composite engedélyezve van? Ha igen akkor az Xfce beállításainál van ilyesmi a magyar verzióban, hogy "Ablakkezelő trükkök", azon belül pedig van egy "Kompozitor" fül, itt engedélyezni kell a "Kijelző kompozíciót" és utánna a panelek tulajdonságainál már lehet az átlátszóságot állítgatni.

--
"Az ember sokszor más mint aminek látszik. De ritkán jobb..."

ezer köszönet a segítséget mindenkinek!

beszúrtam a section-t az xorg.conf-ba, és az ablakkezelő trükkökben már engedélyezhetem is az átlátszóságot.

a vicces az, hogy google-zás után, szúrtam már be ezt az xorg.conf-ba, aminek az lett a vége, hogy az x nem indult el. most vettem észre, hogy akkor az endsections után nem raktam enter-t. amatőr....

mégegyszer kösz!

azon esetleg lehet változtatni, hogy a panelon lévő ikonok ne legyenek átlátszóak?

végülis az a cél, hogy a panel láthatatlan, de az ikonok láthatóak. mintha a semmiben lennének, vagy magán az asztalon. most meg együtt halványodik-tűnik el a panel-al.

Bontsd ki a letöltött témát és másold a .themes könyvtáradba, ezután a User Interface (Felhasználói...) beállításoknál megjelenik. Ha rendszerszinten akarod hozzáadni akkor a /usr/share/themes könyvtárba másold.

A téma könyvtárának kinézete:

témaneve/gtk-2.0/

ebben vannak a fájlok amik kellenek a témának. Legtöbbször egy gtkrc fájl az egész de van ahol egy vagon kép is van :-)

--
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!

Az nem tema fuggo. ha a panelt halvanyitod, akkor sajnos az ikonok is vele mennek. Van az xfe.org forumon jo par topic ami ezzel foglalkozik, es talahatsz jo par hogyant is. Kiprobalhatod az Avant Window Navigatort, a wbar-t vagy a kiba-dock ot is ha masik panelt akarsz, de szerintem ezek mind felesleges cuccok. A legjobban meg az engage panel hasznalhato - ez all az osx dock hoz legkozelebb de ez a "kozelseg" is fenyevekben merheto- de nehezebb behergelni es par enlightenment konyvtar is kell hozza.

Akkor lemondok róla mert régebben használtam avantot meg compizt is de egyszer "véletlen" meghalt a 7.10 és újratelepítés óta nem rakok fel semmilyen csilli-villi programokat mert nagyon eszik a gép teljesítményét. Jelenleg ennyire futotta a téma fájl átszerkesztésével:
http://kepfeltolto.hu/i/?t=img&id=93329

Köszi.