Mennyit ér a linuxos munka?!

Üdv Mindenkinek!

Szeritetek egy debian linux alapú rendszer felállításáért mennyit lehet elkérni?
Pl.: Egy router+proxy+fűzfal szerverért? Vagy egy ftp szerverért, vagy egy mail
szerverért, beüzemeléséért esetleg felügyeletéért? Mik azok a szolgláltatások, amelyekért többet, mik azok amelyekért kevesebbet? Budapest környékén vidéken.
Tapasztalatok? Nagyon érdekelne, de gondolom másokat is.

Hozzászólások

50k körül.

HA , Load Balance,HPC jóval többért.

Minél kevesebben értenek a dologhoz annál drágább.

szerintem legalább 100k, ha havi rendszeres. esetinél pedig legalább 5k/megkezdett óra (és ebbe a tesztelés is beleszámít, kivéve a googlizás, hogy ne légy pofátlan)
és itt nem a billentyűleütések számát kell megfizetni, hanem azt a tudást, amit Te magad szereztél meg a szabadidőd terhére, hosszasan eltöltött gépidők során.

/mazursky

Ha komolyan gondolod, akkor inkább 200 ezerhez közelítsen az összeg, mint 100-hoz. Felügyelet is lehet nagyobb összeg, függ az ügyféltől, és attól, hogy mennyire tudod eladni magad. Nyilván ebben szerepet játszik az is, hogy mekkora a tapasztalatod. Ha nagy, akkor a tudásod értékesebb, mint ha kisebb.

Referencia végett lehet, érdemesebb jóval áron alul is elvégezni a munkát, így szép lassan többen is meg fognak keresni, így idővel biztosabb bevételhez jutsz.

Ám ha alkalmi munka, akkor szerintem nem érdemes kevesebbért elvégezni, mint amennyiért úgy érzed, megfizették a munkádat. Ennél többet persze lehet kérdni, de megint csak ügyféltől függ.

Én support és egyéb hasonló munkáról érdeklődnék, hogy általában mi a bevett szokás?
Csomagot kap a megrendelő, ami tartalmaz valamennyi óra telefont, valamennyi élő megjelenést. Vagy amennyit bizgeréli a hónapban a supportosat, azt számlázzák ki.
Ha nincs semmilyen szerződése a cégnek ott gondlom többe kerül, sőtt szóba sem állnak veled.
Mindezt kb. mennyiért adják?