Megjelent az Android SDK, platform videók

 ( trey | 2007. november 12., hétfő - 19:01 )

A Google nemrég bejelentette, hogy az iparág vezető cégeinek bevonásával egy nyílt forrású, Linux kernelre épülő, bárki által felhasználható mobiltelefon platformot kíván létrehozni Android néven. Az Android SDK és a platformot bemutató videók már elérhetők:

Androidology - Part 1 of 3 - Architecture Overview

Androidology - Part 2 of 3 - Application Lifecycle

Androidology - Part 3 of 3 - APIs

A SDK elérhető itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Emiatt a sok Java miatt nincs nagy erőforrásigénye ennek a szoftvernek?

Gábor

Nincs. A Java platformú kódnak van hogy kevesebb az erőforrásigénye, mint egy C++-os programnak (persze függ a fordítótól és nem Hello World appról van szó). A kulcsszó v1.3 óta a JIT.

--
- Miért jó a mazochistának?
- Mert ha rossz, akkor jó. Ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

Azt se én optimalizálta memóriára :)

elsosorban nem ez jatszik a java mellett, hanem ha jol tudom, beszerezheto olyan ARM proci, ami assamblykent megeszi a java bytecode-ot. hangsulyozom, ezt hallottam/olvastam, igy kapasbol bizonyitani nem tudom.

jazelle
T*26-EJT (pl (926-EJT)

Részletes leirást még nem kerítettem hozzá. J -s ARM-om nincs.

trey: wiki passom elfeledve, küldenél ujatt ? (en.wikipedia.org ARM-et leforgattam magyarra, sok + buggal :))

10 mill$ (2 milliard Ft) kerul kiosztasra az otletes alkalmazast fejlesztok kozott.
erdemes megnezni a felteteleket

--
Live free, or I f'ing kill you.

Nem tudom jóűl látom e az Application Lifecycle-nél a szitut, de ott mi biztosítja azt, hogy ha a kedves user alkalmazásról alkalmazásra mászik és nyitogatja ( ergo a háttérben lévő alaklamázokat, és azok letárolt adatait nem dobja el ) akkor könnyű szerrel előfordulhat, hogy az adott alkalmazás nem fut, de ugyan az lesz mint a Firefox esetében: Szétzabálja a memóriát/swapet a mentett állapotokkal ami meg az újabban indított eljárások sebességére lesz egy idő után kihatással??
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Üllj le és kuss legyen!"..

Az Application Lifecycle-nél pont azt ecseteli, hogy egy új alkalmazás indításánál a régi alkalmazás állapotát elmenti, pl. böngésző esetén az URL-t és a scrollbar helyzetét, majd a régi alkalmazást a keret bármikor leállíthatja az összes adatával együtt. Kb. így müködtek a PalmOS-beli alkalmazások is (legalábbis a 3.0-ig:-).

Ezt eddig is értettem. A bajom pont azzal volt, hogy a lemenetett állapotok miatt ha a user nagyon hiperaktív, akkor az egymás után nyitogatott ( és az OS által kikillelt processek ) progik ideiglenesen tárolt állapotai teletömhetik a memóriát/swapet (vagy ahova menti), ami meg sztem egy idő után más alkalmazások kárára menne..
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Üllj le és kuss legyen!"..

Kar hogy java alapu az SDK, pedig erdekelt volna.

Minek orultel volna?