AIX PDSLIB - goodbye ;-(

 ( LGee | 2007. szeptember 10., hétfő - 14:54 )

2007. szeptember 4-én minden előzetes figyelmeztetés nélkül bezárt az AIX PDSLIB (Public Domain Software Library), a legnagyobb AIX open source lelőhely, amelyet a los angelesi egyetemhez (UCLA) tartozó SEAS (Henry Samueli Műszaki Főiskola) üzemeltetett.

Hogy az AIX kiadások milyen széles skálájára fordítottak csomagokat, ez a Google cache-ben még fellelhető példa szemlélteti. Itt a teljes lista is az archive.org jóvoltából.

Az oldalon jelenleg a következő figyelmeztetés olvasható:

"FIGYELEM:

Ez az oldal 2007. szeptember 4-én befejezte működését. Javasoljuk, hogy keressen fel más oldalakat, melyek nyílt forrású csomagokat kínálnak AIX-re, például: http://www.ibm.com/servers/aix/products/aixos/linux vagy http://www.bullfreeware.com - ugyan a tartalom eltérhet attól, ami a korábbi AIXPDS oldalon fellehető volt. Ezek az oldalak nem állnak kapcsolatban az UCLA-val."

A korábbi e-mail címre küldött levelek is hasonló tartalmú válasszal pattannak vissza.

Ha valakinek esetleg meglenne a teljes oldal, jelezze itt!

* Note to English readers: We don't know the reason why the PDSLIB was shut down but we would like to rescue the removed software if possible. If you have further information or access to the material, please inform the community (for example, send a letter to the AIX mailing list) or /msg LGee or /join #aix on Freenode. Thank you!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem volt az előzetes figyelmeztetés nélkül. Ki volt írva az oldalon, hogy szept 4.-én meg fognak szűnni.
---
Sok gyerekkel ellentétben én sose akartam tűzoltó lenni. Lettem helyette informatikus. Nem találjátok ki, hogy mit csinálok nap mint nap...

Hat, akkor igy jartunk. Oszinten szolva, a tortenet "bejelentes nelkul" reszet mastol hallottam, en kb egy honapja jartam ott utoljara. Akkor meg a tobbiek a loserek, hogy nem huztak le az egeszet wget-tel meg idejeben, ha meg szoltak is, vagy legalabb tettek volna kozhirre. Azert nem mindig trivialis a forditas AIX-re.

@trey: esetleg ha gondolod, a hirben a fenti reszt huzd at/torold.

Ja, amugy a feltetelezesek szerint a torles hattereben az all, hogy mar reg nem hasznalnak AIX-et...

Erről jut eszembe: lehet tudni valamit arról, hogy úgy en bloc mi az IBM stratégiája az AIX-szel kapcsolatban? Feladják, vagy viszik tovább valahogy úgy, ahogy pl. a Sun a Solarist? Ki mit gondol?

Csendes agónia.

--
trey @ gépház

Azert remelem, meg par evig kitart ;-)

Én is így sejtem. A csendes feladás valóban jellegzetes IBM "stratégiának" tűnik, ld. az IBM PC-k vagy az OS/2 esetét..

Azért erre nem fogadnék nagyobb összegben, itt nincs olyan kényszer, mint anno az OS/2 vs. Windows terén volt...

Hat az is biztos jelent valamit, hogy az oszre tervezett AIX 6.1-bol az OS torteneteben eloszor beta verziot adtak ki. Amugy az IBM igyekszik az Unix es a mainframe kinalatat hardver es szoftver tekinteteben is kozelebb hozni egymashoz.