Engem most be akar perelni az index

http://ajnasz.hu/blog/20070822/engem-most-be-akar-perelni-az-index

--------
Írtam emailt http://ajnasz.hu/blog/20070822/index-felszolitasra-valasz >.<

--------
2007. augusztus 23. 10:44
Válasz még sehol...
http://ajnasz.hu/blog/20070823/a-valasz-meg-varat

/* Itt is kérdezem jogban jártasabb személyektől, hogy szabad-e olyat, hogy nem csillagozom a levelet? Név, cím, cg(?) van ott egyébként */

---------
http://ajnasz.hu/blog/20070823/index-valasz

---------
http://ajnasz.hu/blog/20070823/elnezem

még lesz mit mondanom... /* (a börtönbe jutattlak g*ci -> bocsi, igazából nem is) <-> (ejnye, ilyet azért ne csinálj többet, szólt a tömeg) */

Hozzászólások

Jól értem az a bajuk, hogy egy firefox plugint használva ( adblock) kitiltottál 1-2 aloldalt ( ami mondjuk a bannereket hostolja ) és ezért ők azt hiszik, hogy te ezzel bevételt kiesést okozol, merthogy ezt a módszert elérhetővé tetted? :))

Ha ez a helyzet akkor tényleg azt kell modnjam az index-re, hogy hülye 1 társaság, főleg mivel minden folyamat a kliens oldalon zajlik, és ha jól emléxem akkor még a kliens oldalon akérés el is megy az adott frame-ben lévő host-hoz (ergo ha van vmi számláló akkor az számol így is úgy is, már ha úgy van megírva ) csak nem jelenik meg, mivel a kedves felhasználó NEM AKARTA megtekinteni ( kedves index.hu-sok: Ezen emberek valszeg nem is lennének potenciális vevők )..

tényleg szép dolog, hogy az ügyvédek is helyenként annyi ismerettel rendelkeznek, mint a bírók (nem tudom melyik a nagyobb baj)..
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Üllj le és kuss legyen!"..

Engem is pereljenek be:

Közzéteszem a howto-t:

Olvassátok a zindekszet elinks-el!

idiotak ezek az indexesek.
nem tanulnak az SCO esetebol, vagy pl: a AACS<->digg harcbol

olyan ez a per fenyegetes, mintha a tevnezot akarna beperelni a TV tarsasag, mert elkapcsol a reklam alatt.
tessek olyan reklamokat csinalni, ami nem idegesiti az embereket.

van ilyen. pl a googleads. nem ugral, nem pattog, nem vinnyog, viszont relevans

--
Live free, or I f'ing kill you.

Értem, és akkor azok az adblockerek, amik Winsock LSP-ként építik be magukat (tudom, lol, de akkor is), azokkal mi van? És ha useragentswitchert használok Firefox-hoz?
It doesn't matter if you like my song as long as you can hear me sing

Gyakorlatilag ez az a fajta hülyeség, hogy az eszköz tehet mindenről, nem az ember, aki használja.

sztem a megadott időn belül írj nekik vissza hogy kicsit felhomályosítsd őket és kérdezd meg a végén, hogy az általad felvázolt helyzet után is él e még a perelési hajlamuk.. hátha rájönnek, hogy nem kéne a neten magukból megint hülyét csinálni :) ( ha már neten olyan sok ember olvassa őket :)) amúgy meg veszteni valód nincs.. ha még midnig hajthatatlanok akkor is leszedheted a végén amit követelnek..
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Üllj le és kuss legyen!"..

Nem kötözködés, de a címben, nincs egy olyan gond, hogy még a pereskedés nem kezdődött el, csak felszólítás történt, aminek nem teljesítése esetén fenyegetnek pereléssel? mivelhogy te digg-en kapásból már mint megtörténtet írod..

bár lehet ez csak engem zavar.. ( vagy én értettem félre )
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Üllj le és kuss legyen!"..

a cease and desist letter meglehetosen pontosan takarja mi tortenik, a cimbe nem fert el, igy is csak 2 karakternyi helyem maradt.
remelem nem nagyon felrevezeto.
ha meg tudod fogalmazni jobban te is kuld be a diggre, majd kiderul, melyik verzio lesz popularisabb;)

--
Live free, or I f'ing kill you.

Nem konkurálok én senkivel :) csak a cím zavart kicsit, de ha csak engem, akkor még legyömöszölöm ezt a békát a torkomon :)
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Üllj le és kuss legyen!"..

Nem valamelyik cimborád szórakozik veled? :)

--------------
Eat healthy,
Exercise daily,
Die anyway.

Írtam egy levelet a Homárnak:

Kedves Homár!

Megkérdezhetnéd az Index-től, ezt most hogy gondolják:

http://ajnasz.hu/blog/20070822/engem-most-be-akar-perelni-az-index

Azt mondja az Ügyvéd Úr:

> Az Ön által fejlesztett karbantartott és terjesztett, tehát harmadik
> személyek, felhasználók számára elérhetővé tette reklámszűrő
> szoftverrel Ön többek között a társaságunk által üzemeltetett
> weboldal tartalmát is megváltoztatja.

Pusztán arról feledkezik meg/nem ért hozzá, hogy:
- szó sincs semmiféle szoftverről (http://szabadalmi.hu/szoftver_oltalom.php)
- nem változtatja meg az oldal tartalmát (mert ahhoz fel kellene törni az Indexet)
- a felhasználók *saját* akaratukból használják az oldalon szereplő szkriptet, a *saját* gépükön, hogy *saját* maguknak megfelelő módon láthassák az oldalt - "nyilvánossághoz bármely módon újraközvetíteni" kizárva (http://index.hu/copyright/).
- Senki sem keres rajta egy fillért sem, se az Ajnasz, se a végfelhasználó, "jogtalan haszonszerzés" kizárva.

Szóval nem értem, várom válaszod!

Üdv:
Sipos Attila

Úgy tűnik az Index ügyvédje nem olvasta az alábbiakat az index.hu-n:
" a reklámokkal, hirdetésekkel együtt szerzői jogvédelem alatt állnak, azokból bármely részt kivágni, a megcsonkított részt pedig nyilvánossághoz bármely módon újraközvetíteni tilos"

Számomra ez egyértelműen azt jelenti, hogy magamnak letöltök egy index.hu-s hírt és kiteszem azt "lecsupaszítva" a http://winember.hu/index.php oldalra, tehát " a megcsonkított részt pedig nyilvánossághoz bármely módon újraközvetíte"m.

Ha magamnak csonkítva mentem le a HDD-re, akkor perelhető vagyok a csonkításért?
Ez érdekes lenne, mert ki az aki egy hírből a cikken és a cikkilusztrációként megtalálható képen kívül bármilyen reklámot lement magának? hacsak nem a reklám mentése a cél

En csak azt nem latom hogy miert kellene jogilag a weben levo reklamot mas modon kezelni mint a spamet, tiltani kene nem kotelezove tenni :) Elvegre mindketto keretlen reklam..
Egyebkent meg mint paran megallapitottak a szures a kliens gepen tortenik meg,
ahhoz hogy a letoltott egyebkent publikus es ingyenes informaciot aztan magamnak hogy szortirozom senkinek semmi koze. Akkor mar miert nem teszik kotelezove elolvasni is?! Kikerdezhetnenek az elozo napi reklambol hogy letolthessem az aznapi hireket! nonsense
==
`Have some wine,' the March Hare said in an encouraging tone.
Alice looked all round the table, but there was nothing on it but tea.

Azért a spamhez képest van egy különbség: ez legális, és nem kéretlen. Ha indexet olvasol, akkor tudod, hogy a hirdetésnézéssel fizetsz az újságért. ez tulképp jogos, ha majd a főoldal egy license agreement lesz, és a továbbiakhoz el kell fogadnom, hogy megnézem a hírdetéseket, akkor próbálkozhatnak belémharapni, a userbe. De persze ezt nem akarják, mert olvasókat vesztenének, jobb üzlet a reklámlista-összeállítókat fenyegetni. És persze nekik sok pénzük van ügyvédre, a pereskedésben sem akadályozza őket a munka.

Arra akartam rámutatni, hogy vagy van EULA, és akkor szabálytalan, ha a reklám alatt megyek ki klotyóra/sörért, vagy nincs EULA, és akkor bebukták, mert akkor megyek ki, amikor akarok.
De semmiképp sem hinném, hogy sérti a szerzői jogokat a mellettem ülő, ha szól, hogy figyu, most van reklám, most menj ki klotyóra/sörért.

Na, most az hiányozna, ha pl a hwsw.hu is beperelne amiatt, hogy nem náluk fórumozunk, ezzel nem vagyunk potenciális reklámzabálók...
--
Coding for fun. ;)

Hmm, most vettem csak észre, hogy a hup-on nincs reklám :) Illetve nyilván észrevettem már, de most tudatosodott...

Az index.hu-val kapcsolatban pedig: nem hiszem, hogy emiatt elítélnének, mondjuk nekem semmi közöm a joghoz. Azért megkérdem lakótársam, hogy mi a véleménye erről.

---------------
"I do not know with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones." - A. Einstein

Jól gondold meg, hogy belemész-e velük egy ilyen csatába. Pénzzel, paripával, ügyvéddel, korrupcióval valószínűleg ők bírják jobban - kell az neked, hogy a házat elárverezzék a fejed felől?

Egyébként meg persze szoruljon Zil motorblokk Új Péter mellkasára...

ide is erdemes lenne feltenni, de ehhez mar lusta vagyok.
http://www.panaszfal.hu

jogilag biztos nem all meg amit az index mond, de ki a fasznak van kedve birosagra jarni, es ugyvedet fizetni

--
Live free, or I f'ing kill you.

En szemely szerint dobnek be par forintot az ugyvedi koltsegre es a vegen tuti megnyered.
Majd a karteritesi per profitjanak 50% bedobod a Szabad Szoftverek valamely alapitvanyanak es mindenki jol jar.

"It took six days for the god creating this world
and see how many bugs it contains! "

Mostmar az oldal tartalmaba agyazott reklamok a menok - ezt ugy reklamozzak (sic!) hogy blokkolhatatlan. Wow! Valami adserver next generation neven van hirdetve ahol a szolgaltatora elhelyezett proxy helyi tartalomkent szolgaltatja az adserverrol kapott dzsunkat:
http://www.sg.hu/cikk.php?cid=54207

Nos ennek a dzsunkanak a szuresere szuletett az Adblock Plus Element Hiding Helper, amely POZICIO alapjan tunteti el ezeket a dzsunkakat:
http://addons.mozilla.org/firefox/4364/

Eddig nem igazán zavartak a hírdetések.
Szerintem jogom van nem elküldeni egy GET-et küldeni, vagy félbehagyni egy file letöltését.

De, ha sokáig baszakodnak, akkor már csak azért is szűrni fogok, és csak azért is fejleszteni ilyesmit.

Szerintem kamu. Vagy már tényleg itt tartunk ?

Tovabbitottam a hirt nehany levlistara.
Van egy jogasz imserosom a TASZ-nal. Szeritem ok lehe,t hogy felvallalnak az ugyet. Mindenesetre, elkuldom a sracnak. Ok mar nyertek meg ilyen SLAPP-jellegu pert nem kis ceg ellen.

eddig nem használtam, de most már csak azért is felraktam az adblock plust és a listád :]

Ennyi erovel a spammerek is perelhetnenek, hiszen a levelezon a "Junk" gomb es barmilyen egyeb spamszurok hasznalataval a spammer ceg altalal keszitett igen nagy erteku, jogvedett tartalmat megvaltoztatja sot gyakran egesz egyszeruen kukazza! Felhaborito! :D

Megérné elküldeni ezt a kis levelet a zugügyvédnek (zugugyved.blog.hu) is, az is index érdekeltség, de hátha kirakják és a sok jogász majd mond valami okosat rá.

Ki volt az ügyvéd, akit kicsillagoztál, a Bodolai László? Keress rá a nevére Kuglival, hihetetlen dolgokat lehet vele kapcsolatban találni a weben. Zsák a foltját, hogy az Indexnél dolgozik.

--
Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.

Akkor mar csak egyet (illetve kettot kerdek):
mi a rak van akkor, ha en teszem azt vagyok olyan perverz, es lynx alol nezem meg az index honlapjat? Vagy opera mini telefonon?

-------------------------------------

|^^^^^^^^^^^^^^^| ||
|...BEER TRUCK..........| ||'|";, ___.
|_..._..._______===|=||_|__|......, ] -
"(@)'(@)"""**|(@)(@)*** **''(@)

Na akkor az index nem feltétlen ért mindenhez, illetve nagyon sok pert kellene indítania. A firefox vagy 10 féle adblock szűrője ellen, a IE hasonló mennyiségű szűrője ellen, ésígytovább...

Valaki öntsön már a kedves Dr. Sokcsillag fejére hideg vizet, és ébressze fel, mert nagyon bilibe lóg a keze.

Amúgy perelni kellene a port.hu-t is, mert adott körülmények közt a középső banner eltakarja az első esti műsort. Mondjuk mostanába alig fordul elő, de van, hogy olyan bannert raknak ki. Megakadályozzák az információhoz jutásomat, és különböző tartalommódosító eszközök használatára kényszerítenek.

Ya, ha én is használnék ilyen eszközöket, engem is beperelnének? (NEM! NEM és NEM! Teve vagyok! :)

A PC-fórumon folyik egy vita a reklámok szűréséről.

Egy idevágóhozzászólás:

Egy szerzői jogvédelemmel védett dolog megismerése soha nem jogsértő, tehát ha beleolvasok a te portálodba - aminek tartalma bárki számára hozzáférhető - akkor semmilyen szerzői jogod nem sértem. Nem sértem akkor sem, ha csak minden második sort olvasom el, sőt akkor sem, ha csak a képeket nézem meg (és abból se mindet).
Akkor sem sértem a szerzői jogod, ha a böngészőmben letiltom a képek megjelenítését, de akkor sem, ha a reklámokat tiltom le.
Ugyanis a te szerzői jogod nem arra vonatkozik, hogy én a saját felhasználásom alkalmával miként bánok a te műveddel, hanem arra, hogy azt semmilyen formában nem sokszorosíthatom, nem építhetem be az engedélyed nélkül a saját művembe, stb.
Ha akarom, atomnyi cafatokra szaggatom szét bármelyik könyvemet, vagy pálcikaembereket rajzolhatok bele anélkül, hogy jogsértést követnék el.
Így van ez a portálod esetében is. Ha nem másolom le, és adom közre, mint a saját alkotásom, hanem csupán úgy "fogyasztom" ahogy nekem tetszik, nem sérül semmilyen jogod.
Nekem pedig reklám nélkül izlik, tehát letiltom.

Hali!

feltettem a hirt nehany levlistara. Az ITTK levlista egyik tagja azt hiszem, azt hitte, hogy engem fenyegetett meg a zindex.

Ezt irta:

"Ne hagyd magad, nincs igazuk!
Az lenne még a szép, ha még a tv-t sem halkíthatnánk le, amikor reklám jön!
Sajnos a digitális technológiát a ... reklámozók is maguk hasznára próbálják
majd fordítani, és kikerülhetetlenné tenni.
Ezért ez egy precedens értékű ügy is lehet.
Ha jogi segítségre van szükséged, szívesen segítek!"

Köszi, ez kézikönyvnek is tökéletes!
Az egyik listán úgyis többen érdekeltek a hír kapcsán, hogy miként lehet telepíteni egy ilyen reklámszűrőt. csak be kellett másolni nekik a blogbejegyzésedet... :)

Engem már csak az érdekelne, hogy epiphany böngésző alá is telepíthető-e ez a plugin? A greasmonkey scripteket tudomásom szerint lehet telepíteni...

Én a linux szervereimen simán szűröm a sher.index.hu -t.
A perrel fenyegetőzés hatására feltettem honlapomra, hogy kell ezt csinálni, úgyhogy bátorítnaék mindenkit, hogy ha zavarja a sok fos flashes reklám, szűrje le bátran!

Elmehetnek ezek a /dev/null -ba!

cikk itt: http://csuhi.homelinux.net

--
http://csuhi.homelinux.net

Engem nem zavar a sok Flashes reklam, mivel PowerPC-s Linuxot hasznalok, amin gyak. nincs mukodokepes Flashplugin. Meg szurni meg konfigolni se kell, meg semmi. Hardveres filtering. :) Ezert vajon beperelnek? :) Meg azon tunodom, vajon hogy mikor jut eszebe valamelyik okostojasnak kisutni, hogy az x86-on kivul minden mas procit be kell tiltani, mert akkor nem tudjak a reklamokat (meg mellesleg a bigbraner kontrollt) oly' egyszeruen a zarcunkba nyomni. Igy megy ez.

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

Nem csak a flasht szűri, hanem az egész sher.index.hu -t :-)
Flash playert én sem szoktam telepíteni, minek...

Télleg, írok ide most egy "szoftvert", amivel linuxon és vindózon is könnyen megvalósítható a szűrés, proxy nélkül:

1. keresd meg a gépeden a hosts fájlt
2. írd be a "localhost"-ot tartalmazó sorba: sher.index.hu
linux alatt pl kb így nézzen ki a sor "127.0.0.1 localhost sher.index.hu"

Akor mostmár kétszer is beperelnek? Vagy háromszor?

:-D

--
http://csuhi.homelinux.net

Most próbáltam az opera blokkolóját, és nagyon jó, tetszik, egyszerü beletenni akármit.
Feljön egy oldal van rajta reklám, egyből reklamálok az operának hogy ticcsa le! Többet nem jön fel, a helye sem látszik.
Nekem bejött

Van is ilyen bejegyzésem *sher* és *rehs*.

Az egyik neves közösségi portálon sem bombáznak azóta hirdetéssel. Azokat is felvettem. :D

'így nézzen ki a sor "127.0.0.1 localhost sher.index.hu"'

ezt az orbitalis nagy hulyesseget ki terjeszti?

igy kell:

127.0.0.1 localhost
127.0.0.1 goto.dev.null

in.et.c.im [alias1] [aliasN+1] a.teljes.cim

--
I think the major good idea in Unix was its clean and simple interface: open, close, read, and write.

Jut eszembe, adblockot kéne már telepíteni...
Riszpekt a listáért. Az is landolt! ;)

Elküldtem a hírt az Euroastrának és a Prohardvernek, kíváncsi vagyok, hogy mikor és hol fog lejönni. :)

--
Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.

Eddig nem használtam az adblock szűrőt, most felraktam természetesen a szűrőlistával együtt (meg a hunfilter-t is).
Amúgy meg az index bekaphatja.

Régebben még olvasgattam az index cikkeit, de amióta ez az új design van, mindig rámtör a hányinger. Hanyagolom is őket.
Különben meg javaslom az ügyvéd úrnak, hogy fenyegesse meg az Adobe-t is, mivel nem hajlandók kiadni a flash plugint 64-bitre. Így viszont megakadályozzák, hogy megnézhessem az index reklámjait.

Na, megyek inkább szundítok egyet.

--------------------------------------------------------------
"Tegnap reggel addig röhögtünk a főnök viccén, míg ki nem derült, hogy az a napi feladat."

Ilyen alapon az Opera Software-t is beperelhetnék, ugyanis az Opera böngészőben le lehet tiltani a képek betöltését és a felbukkanó ablakokat is, ezért garantáltan kimaradnak a reklámok.

És megváltozik a tartalom!

Csak én érzem úgy, hogy a válasznak kikiáltott "cikk" kb 5%-a ha értelmes, és rohadtúl de nem tartalmazza azokat az infókat amiket esetleg az olvasó látni akar ( miért is volt ez a nagy idiotizmus, azon kívül, hogy mint mindenki tudja reklámokból élnek ; ki a fene 5lete volt ilyen módszer indítása, és jogi úttal való fenyegetőzése; hol az elnézés kérés személyesen ( mondjuk akkor már levélben amit itt szintén nem tiztáznak, hogy megtörtént e )?), cserébe kap 1 csomó fölös magyarázkodás meg mellébexélést...
Mondjuk annyit elértek hogy nem csináltak magukból akkora hülyét.. A korlátozás viszont ezen túl is sztem marad elég sok részről ( a "jófejséget" ki kell érdemelni :) )
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Üllj le és kuss legyen!"..

Korrektul hangzik elsőre, de két bajom még mindig van:

1. Hol van jelezve, hogy ki írta?
2. A "vélemény" rovatban van a cikk, míg amit a srácok kaptak, az "felszólítás" címen futott, ügyvéd által megfogalmazva. Nem egy kategória a kettő, a véleményre nem oszt határozatot a bíróság, például.

Az a véleményem változatlanul, h az index bekaphatja, viszont úgy határoztam, h a squid szűrőmet fenthagyom. Ennyi.

--
http://csuhi.homelinux.net

Jó nagy reklám ez most az index.hu-nak.
---
BornToBePuli
Software is like sex! It's better when it's free! ;-) -Linus Torvalds-

Teljesen igazad van.. legközelebb ha társaság nélkül érzem magam és kis népszerüségre vágyom akkor kimegyek a térre a sok ember közé és elkezdek mindenkit fenyegetni vmivel.. Közben meg ha röhögnek rajtam akkor azt fogom hinni, hogy csak velem nevetnek a többi looseren... Végül is tök logikus nem??

u.i.: :)
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Üllj le és kuss legyen!"..

Kedves Ajnasz, tobbiek

Azert nezzunk ennek a melyere

1., Az index egy pofatlanul magamutogato, a cikkeket esetenkent olvashatatlanna tevo buta reklamfelfogassal menedzselte a (regi) honlapja. Undorito (volt?) Ezt tetezte azzal, hogy esetenkent megrohadt a szerveruk (sher) es igy az oldal tetveslassan kuszott be a csokott reklamjaik miatt.
2, A fenti teny ezen nem erdemes vitazni. Nekem velemeny szintjen az jelent meg, hogy az uj formulaban sokkal jobban odafigyeltek erre, es nekem nem faj, ha ott vannak azok a reklamok (gyk. nem is latom oket szemszűrő)
3, Buta dolog perrel fenyegetni maganszemelyeket, foleg akkor, ha ez sokkal jobban fajhat az indexnek meg akkor is ha a maganszemely ellen gyoz
4, Buta dolog volt az adott ugyvedi irodat valasztani, ha ok adjak a jogi tanacsaikat inkabb most bontsanak szerzodest veluk) valamint kicsillagozott reszben levo adatot en kitennem a legnagyobb magyar site-ra mivel ilyen jogi szakertelemet ilyen mertekben nelkulozo irodat fekete listara kellene tenni.
5. Ajnasz, sajnos attol, hogy nem igaz az, hogy buntetojogi feleloseged lenne maganjogi van. Az index a reklamokbol el, ha te scripted ezt elveszi, kart okozol. Egyedul a kar mertekenek meghatarozasa miatt nehezkes ilyen perbe belefogni. Ha ez technikailag lehetseges lenne, akkor meg a kovetkezo eletedben is a megitelt karteritest fizetned.
6, Ha a polgarjogi felelosegedet nem is nezzuk, ha belegondolsz, olyan szoftvert forgalmazol, hogy ha mindenkinek ilyen bongeszoje lenne, es feltenne, akkor az index.hu zrt koldusbotra jutna. Egy uzleti modelt fenyegetsz, amely lehetove teszi az emberek szamara a kvazi ingyenes hirhezjutast, valamint elhetove teszi az internetet. Persze tolem utalhatod a reklamokat, en is utalom, valamit szurok, valamit a szemem szur, de hogy egy mukodo internetes modelt probaljak rombolni eszembe sem jutott. Ennek hatasai kiszamithatatlanok. Most pl az indexnek (mivel nem karitativ tarsasag) a bevetel novelesere technikai, szerkesztespolitikai valtoztatasokat kellene eletbeleptetnie. Remelem nem az olvasok fogjak ezeket a valtozasokat megsinyleni (olvastam a kiadott kozlemenyuket, de hosszutavon a szavukat sem hiszem)

Sztem ezeket az acsarkodason kivul figyelembe kene venni.

ha belegondolsz, olyan szoftvert forgalmazol, hogy ha mindenkinek ilyen

Mutass ra kerlek, hogy hol forgalmazott szoftvert. Mindossze egy harmadik fel altal gyartott szoftver szinten negyedik fel altal gyartott kiegeszitojehez adott kozre egy parameter listat. Jelen esetben Gizike != Gyozike.

Apropo, akkor ezek utan engem is barmikor beperelhet a m1/tv2/rtl klub/discovery/stb mert a reklamjai alatt kommandosokat megszegyenito parduc mozgassal vetodom a taviranyitoert, hogy elkapcsoljam mashova?

---
pontscho / fresh!mindworkz

Barmelyik birosag elott vallalom, hogy az altala terjesztett konfiguraciot szoftvernek titulaljak...

Nem. A a gondolataiddal van a baj. Nem szures a problema, hanem annak technikai lehetoseget megteremto tudasbazis nyilvanossagra hozatala, es a szuresnek tomegesen alkalmazhatova tetele (az adblock magatol nem szuri az indexet, es ha a felhasznalo konfiguralja akkor ezzel sincs megvalositva problema)
Nyugodtan nyulhatsz a taviranyitodhoz, sot elektronikai szakikent tervezhetsz olyan elektronikat ami eszleli a reklamot, es annak idejere mast mutat a kepernyon. Ezek jogos cselekedetek. Amiert mar jogos lenne a tiltakozas, ha te ennek terveit ami alapjan laikus szamara is 2 perc alatt atalakithato lenne a tv-je kitennel a netre. Ha nem erted az analogiat azt sajnalom.

"Ne halat adj az embereknek, hanem tanítsd meg őket halászni" -- ősi dakota közmondás.

Az Index.hu magyarázkodó, majdnem-meakulpázó cikkében elismeri, hogy agresszív, tuskó módon jelenítettek meg agresszív, tuskó hirdetéseket, és ezt az új dizájnnal próbálták kicsit enyhíteni, kevés sikerrel.

Ahogy azt már sokan, sok helyen megmondták, nem a reklámozással van baj, és azt is mindenki érti, hogy az Index.hu, bevallásuk szerint, ebből, a reklámokból él.

Azzal van baj _ahogy_ reklámoznak.

A jelenlegi technológiákkal sajnos nem lehet csak az idegesítő reklámokat (pl. hangos, szöveget kitakaró, villogó-ugráló Flash rettenetek) kiszűrni, ezért marad a totális diszkrimináció: az összes reklám szűrése, és íme, a lekvár visszanyal.

Ez egy világos üzenet az Index.hu és a többi, hirdetéseket megjelenítő és hirdetést készíttető számára: betelt a pohár, de egyelőre a cikkeitekre kíváncsiak az emberek, ezért nem hagyják faképnél a lapot. A rendes, korrekt hirdetésekkel nincs baja senkinek, főleg ha azok célzottan jelennek meg.

Ma már nem elég az, hogy a hirdetők nagyüzemben kiszórják a hirdetésüket, bele a moslékba, aztán elvárják, hogy ki-ki csipegessen belőle.

Hogy egy kis politikát is idekeverjek és nagyjából idézzem az Index.hu egyik újságíróját: ma, Magyarországon az a helyzet, hogy a választásoknál kitesznek egy tányér piros fost és egy tányér narancssárga fost, és az emberek ahelyett, hogy felrúgnák az asztalt, előveszik a kanalukat. Úgy látszik, ez a tendencia most, a reklámok esetében megfordulni látszik, és borul az asztal.

Tessék korrektül tálalni, és akkor csoda történik.

Hogy ez több energiába kerül?

Na és? Ez van, ilyen a világ, minden szinten.

Ez a bizonyos jelenlegi üzleti modell nyilvánvalóan rossz. Pusztulnia kell, pusztulni fog.

--------------
Eat healthy,
Exercise daily,
Die anyway.

Neharagudj, vagy nem olvastad el amit en irtam, vagy azt amit Ajnasz irt errol, de

1, nem erdekel hogy szursz en is azt teszem.
2, az index visszavett a pofatlan reklamokbol (ie.: uj dizajn ota nincs ilyen undormany az oldalon) es ez mindezeket megelozoen tortent

"Az a bizonyos jelenlegi üzleti modell nyilvánvalóan rossz. Pusztulnia kell, pusztulni fog."
3, nem hinnem, hogy pusztulna, maximum valtozik, a kerdes neked, nekem jo lesz e.

Barmelyik birosag elott vallalom, hogy az altala terjesztett konfiguraciot szoftvernek titulaljak...

akkor hazudsz, amit a törvény büntet, ha eskü alatt teszed ;-)

mellesleg azt a bizonyos "konfigurációt" szöveges fájlnak hívják...

mutasd meg azt a törvényt, ahol leírják, hogy egy magyar állampolgár nem tehet közzé a saját internetes honlapján ilyen tartalmú szöveget

--
by Mikul@s