Befejeződik az openMosix fejlesztése

Címkék

Moshe Bar, az openMosix projekt alapítója és fő fejlesztője bejelentette, hogy végetér az openMosix fejlesztése. Az egyre jobban terjedő, egyre erősebb, alacsony költségű többmagos processzorok egyre jobban kiszorítják a single-system image (SSI) Clustering-et a számítástechnikából. Új irányvonalak jelentek és a fejlesztők is különböző virtualizációs megoldások és egyéb más projektek felé fordultak. éppen ezért az openMosix projekt befejeződik 2008. március 1-vel. A projekt weboldala szintén e dátumig lesz elérhető. A fejlesztői lista 2007. december 31-gyel zárul. A forráskód továbbra is elérhető lesz a SourceForge-on. A bejelentés itt.

Hozzászólások

Régóta haldoklott már a projekt, 2.6-ra gyakorlatilag használható port nem jelent meg...

kar erte. 2.4re messze a leghasznalhatobb ssi cluster megoldas volt

én is sajnálom. elméletileg nem lenne lehetetlen egy olyan mosix szerű cluster megoldás, ami többmagos procersszorokkal felszerelt computerek alkotta hálózaton működne. persze úgy már nem lenne ssi, és külön kellene kezelni az egyes rendszerek procmagjait, és a többi computert, de nem lehetetlen.

Hú de kár érte. Pedig mennyivel elegánsabb megoldás, mint mindenféle üzenetkezelő meg terheléselosztó rendszerekkel bajlódni.