kommunikáció 2 interfaceval

Sziasztok!

Van egy gép, amiben van 2 gprs modem, mind2- nek egy- egy kapcsolata az Internetre (ppp0 és ppp1), természetesen mind2- nek van 1- 1 IP- je is. Azt szeretném elérni valahogy, hogy pl. ha egymást megszólítják, akkor ne localhoston át menjen, hanem Interneten át. Ez így most nem teljes. Szóval a lényeg, hogy adva van egy kliens szerver program, amit szeretnénk tesztelni, de úgy, hogy a 2 modemen át. Mit hogy kellene beállítani ehhez. Persze, kézenfekvő megoldás lenne 2 gépbe rakni azt a 2 modemet, de arra most sajnos nincsen lehetőség. Köszi a válaszokat.

Hozzászólások

hello. deritsd ki a kulso hostnevuket, bar ugye altalaban a szolgaltatok NAT-olnak gprs-en ha jol emlekszem, meg tuzfal es tarsai is szokott lenni... szoval joesellyel nem jarsz sikerrel. ha a ppp kapcsolatoknak privat ip cimuk van, akkor ez lesz. ha hulyeseget beszekek, akkor meg bocs, reggel van meg :)

Úgy néz ki natol (pedig azt hittem eddig, hogy nem), de ha nem natolna (pgsm), akkor nem úgy lenne, hogy dns- ből lekéri az IP- t, és látja, hogy az az egyik iface IP- je, és helyben megpingeli azt? Mindegy, most így név szerint kipróbálva is elég gyorsan megjött a válasz :- (. route- vel játszadoztam eddig, de siker nélkül :- (.