Olcsó Mac az Apple TV-ből

Címkék

Mac Nano-nak is hívják már azt a relatív olcsó gépet, amelyet a hackerek a nemrég piacra dobott Apple TV-ből kalapáltak össze. Az Apple TV eredetileg egy streaming media eszköz, de egyesek jobbnak láttak belőle Mac OS X futtatására alkalmas boxot gyártani. A módosítások Semthex nevéhez fűződnek.

A hacker olyan módosításokat készített a Mac OS X kerneléhez, amelyek lehetővé teszik annak futtatását az Apple TV-n. Hogy valaki OS X-et futtathasson a kütyün, ahhoz egy 13 lépésből álló, nem túl bonyolult leírást kell követnie.

Az eredmény? A 299 dolláros eszközből egy 1 GHz-es, 256 MB RAM-ot tartalmazó Mac OS X futtatására (mérsékelten) alkalmas gép áll elő.

Élő demo:

 
Howto és bővebb infók itt. További Apple TV-vel kapcsolatos hack-ek az appletvhacks.net-en és a Hackint0sh fórumon.

Hozzászólások

Ha lehet ramot bővíteni benne, akkor egészen jó mac mini alternatíva lehet így.

Hm, és ezen szerintetek menne ugye végeredményben bármi Linux rendszer is? Mert azon gondolkodom, hogy a 299$ az ugye úgy nagyjából 60 ezer Ft ha jól számolom, és ha esetleg megoldható lenne hozzá valami billentyűzet egér és mondjuk egy laptopból akku és monitor, akkor talán valami olcsó laptop-szerűség is összebarkácsolható lenne belőle. Kérdés persze mennyire volna hordozható.
-------------
:::A GoboLinux felhasználók hivatalos magyar fóruma: http://linux.birodalom.net/smf
:::A #86-os sorszámú hivatalosan bejegyzett GoboLinux felhasználó

ha olcso gepet akarsz, akkor inkabb az epia-knak nezz utana, nem eromuvek, de szinte minden integralt es keveset fogyasztanak
anno volt egy regebbi tipus a kezeim kozott es azota akarok egyet :)

btw Matthew Dillon is eloszeretettel hasznalja oket, mivel "mikor több a villanyszamla, mint a T1-es havi dija, akkor hasznosak tudnak lenni" :P
bár nem tudom, hogy még mindig meg vannak-e neki

--
The Internet has evolved from smart people in front of dumb terminals to dumb people in front of smart terminals.

Az 1 Ghz-es proci az mien, Intel, IBM?