Ingyenes Solaris 10 tanfolyam Linux rendszer- üzemeltetőknek

Címkék

A Sun az opensolaris.org weboldalon tette nyílttá ingyenes használatijog-licenccel a Solaris operációs rendszer forráskódját. A nyílt forráskódú OpenSolaris tartalmazza a teljes kernelt, a könyvtárakat és a Solaris 10 operációs rendszerhez aktuálisan tartozó parancsokat, beleértve a kulcsfontosságú fejlesztéseket is, mint például a Dynamic Tracing (DTrace), a konténerek, a prediktív öngyógyítás és a ZFS.

Amennyiben szeretné megismerni a Solaris 10 operációs rendszert, vegyen részt ingyenes, egynapos Solaris 10 szemináriumokon.

Időpont: 2007. március 12., 9.00 – 16.00
Helyszín: Component Soft Kft. oktatóterem - 1119 Budapest Galambóc utca 45.
 
Fő témáink:

  • A programok teljesítmény hangolását és hibakeresését segítő DTrace (vendégoktató Fischer Erik, Sun Microsystems)
  • Solaris 10 zónák
  • A forradalmian új ZFS fájlrendszer

A tanfolyamon a Solaris 10 operációs rendszer funkcióit a gyakorlatban is kipróbálhatják. Rendelkezésre álló infrastruktúra: Sun Ultra 20, 64 bites, AMD Opteron processzoros munkaállomások.

A jelentkezés feltétele egy kérdőív kitöltése.

Jelentkezni lehet a Sun weboldalán itt.

Hozzászólások

engem érdekel a dolog, kitöltöttem a kérdőívet, gondolom jövőhéten szónak, hogy mizu...

Blog: http://tepsi.extra.hu
Dell C640 - Ubuntu 6.10 & XP + iBook G3 - VGA halott

[off]
Ingyen Solaris DVD -t kapott az aki rendelt ?
[/off]

Kitöltöttem a kérdőívet, jelezték, h. 10 nap. Két hét múlva újra kitöltöttem, mert nem érkezett meg. Jött újabb emil, hogy várjak, 2-4 hétig tarthat, amíg.
Egyébként lassan egy éve fennt van a Solaris 10, a linuxmedia.hu-nál rendeltem. 500Ft+szállítás. Ezen a doksi nincs rajta, de qrva jó.

Nó, hát lássuk mi lesz ha nagy lesz, vagy mitől döglik a légy, vagy...
Én is kitöltém vala, ha valós a "hír" még egy rögtönzött, hup-os minisörözéssé is fajulhat a dolog (mintegy nyomtatóul, ha már a helyszínen jóllakhatunk Solarisból). ;-)

Milyen kaját szoktak adni?:) Érdemes elmenni?:-)

vki esetleg szabolcsból vagy hajdúból menne ?

Celeron-M 1400Mhz, 768M, Debian SID, 2.6.18-rc7

nem reklamot akarok csinanli a componentnek, de... meg tavaly voltam ennek az 1 hetes verziojan (es a vegen egy kis papir is jart:), ceges kereteken belul. Csak ajanlani tudom, nagyon jo, akit erdekel menjen. Foleg ha Toni ad elo.

Hát én is voltam néhány "jedi képző tanfolyamon", de azért ne feledkezzünk el a Component árairól. Az egyhetes kurzusok ára átlagban
400.000 Ft +ÁFA ! . Ezek a tanfolyamok nem a tömegekhez szólnak.
Ezek kizárólag HQ rendszereken ill. komoly környezetekben alkalmazható tudást adnak (SAN, storage-ok, fibre network, stb.)
Mindemellett jó ötletnek tartom a szemináriumot.

no, nekem mar vissza is irtak emailben, hogy hamarosan megkeresnek.. ;-)

szoval en ott leszek:)

Na megvolt, jó volt, tanulságos volt! Mondhatni megérte elmenni.

HuP ebédszünetből nem lett semmi, ahogy azt sejteni lehetett! (nem volt kivel, jól elvolt mindenki magával is, ha szóltam két szót valakihez, úgy néztek rám mintha szentséget törtem volna, pedig hát az embert ez különbözteti meg az állattól, na de aztán okosabb maradtam... :P)

Megjött a polos DVD 3as.... feltelepites egesz jol ment addig mig a VGA kari tul nem melegedett, azutan meg a konzolos belepes ment bar de hiba hegyeket dolbalt
keptelen voltam bill kiosztast valtani,... :(
Tud valaki Solaris Basics temaju irast???