OpenMoko helyzetjelentés

 ( trey | 2007. február 13., kedd - 9:00 )

A linuxos, hackelhető, OpenMoko névre hallgató telefon mögött álló fejlesztőknek nem várt kihívásokkal kellett szembenézniük (rossz memória a gyártótól, elfogyó kulcsfontosságú alkatrész, nem várt szerencsétlen haláleset, stb.), így egy minimális csúszás várható a stuff kiadási ütemtervében.

A nem várt események ellenére a telefon szoftverének forráskódja három napon belül elérhető lesz, megnyílik a Wiki és a BugZilla. Az első teszthardverek a hónap vége körül kerülnek postázásra. Az érdeklődő fejlesztők március vége felé rendelhetik az első fejlesztői példányokat, míg a "végleges", végfelhasználóknak szánt verziók szeptember körül kerülhetnek halandó ember keze ügyébe. Ez kb. 10-15 napos csúszást jelent a korábban közzétett időpontokhoz képest.

A bejelentés itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Tudja valaki, hogy szimulátor van-e hozzá? Ami PC-n szimulálja a telefon gombjait és képernyőjét, hogy pl játék fejlesztéshez ne kelljen folyton a telefonon kipróbálni mindent.

Az oldal Q&A szekciójában azt mondják, hogy a qemu tökéletesen megfelel a célra.

OFF:

Kicsit ubuntusra sikerült a dizájn, nem? Na mind1

ON:

-------------------------------------------
"Born with nothing, die with everything...."

hát ha hackelhető, akkor majd lecseréled, készítesz témát hozzá, megosztod, stb., stb :)
(ha lesz egy ilyenem, én mindenképpen ezzel kezdeném, borzalmas :)

Nekem ubuntu es visa kozott felutonnak tunik... de akkor is tetszik. Persze a gnome is hackelheto, megis a kde-ben vannak a jobb grafikusok. Hogy miert, azt a mai napig sem tudom. Talan mert a gnome puritannak keszult, es azert egy telefon sem kellene, hogy a designrol szoljon, inkabb a praktikussagrol. (nem ikon ez, hogy 5cmx5cm-eren muveszetet kellene beleeroltetni)

Akkor én már inkább a Visa-ra szavazok, mert arról lehet pénzt is levenni, míg az Ubunturól nem. :)

Már várom nagyon ezt a telefont, ilyet akarok venni :D.

Jelenlegi t610-esemért egy cigány 2000 ft-t akart adni, vagy 2 doboz pengét :-/.

Tobbet nem is er. Bar egesz jol lehet programozni, ha valaki ert hozza. Nekem - mersekelten - tetszik a telefon, de diaba fejlesztheto, nem nyuzsognek a programok a telefonra. Remelem, ha egy telefon ilyan nagy hirverest csap, es ennyire szabad forraskodu mint az openmoko tobb program lesz ra, es praktikusabbak is.

Most a motorola telefonja (E2) linux-ot futtat, selinux-al, es meg egyeb dolgokkal, megsem tunik igazan felkapottnak. Pedig nem rossz a belseje sem, es igen kellemes dolgokkal van felszerelve.