Avi konvertálása dvd-re

 ( hubandika | 2007. február 3., szombat - 11:20 )

Sziasztok. Elég kezdő linuxos vagyok, de azért haladok. Suse 10.2 használok, és az lenne a kérdésem, hogy milyen konvertáló progit tudnátok ajánlani ami avil csinál dvd-t, és esetleg még a feliratot is kezeli. Inkább olyan progi kellene ami grfikus felülettel rendelkezik. Előre is köszönöm s segítésget.

És még valami. Tegnap felraktam a mplayer-t, és megy is, csak amikor el akarok indítani egy wmv kiterjesztésű filét, akkor a következő hibaüzenetet dobja ki:

http://kepup.extra.hu/?hibazi.jpg

De a filmet utána lejátsza amikor leokézom.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Én ilyen feladatra a Devede-t szoktam használni.

az mplayerben konnyen meg tudod ezt oldani.
A beallitasoknal a font fulon beallitod a fontot grafikusan, ha nincs font letoltve hoyya akkor toltsd le a www.mplayerhq.hu -rol a fontokat , kicsomagolod es az mplayerben a font.desc filet kell megadni

Köszönöm mindenkinek. Nagyon sokat segítettetek.A mplyer oldalán hol találom a fontokat?

akármilyen típusú font-ot megadhatsz,(azt hiszem, hogy *.ttf kiterjesztésben vannak leginkább) pontos címet nem tudok de le lehet tölteni, bemásolod akárhová...és azt a helyet az Mplayer beállításainál megadot, amikor a fontokat állítod be..

"az orvos mondta:-maga elmebeteg.-
-igen?Elmehetek?"

Köszi! Megatláltam. Az lenne a kérdésem, hogy amit ajánlottatok Devede bevált, eddig az avi fájlomból sikerült MPEG-2 csinálnom. Az lenne a kérdésem, hogy az MPEG-2 fájlt hogyan lehet DVD-re megszerkeszteni?(Vob meg Ifo fájlaim legyenek, amit aztán ki tudok írni.)

Bevallom, ilyennel még nem próbálkoztam, bocs én nem tudok ebben segíteni.

"az orvos mondta:-maga elmebeteg.-
-igen?Elmehetek?"

Parancssorból a dvdauthor használható, és elég egyszerű, ha nem akarsz menüt, csak simán egy videó fájl > egy sávra. Van hozzá több grafikus frontend, a leghasználhatóbb szerintem a qdvdauthor. Ezzel viszonylag egyszerűen lehet menüket is csinálni, bár szerintem nem éri meg ezzel vacakolni.

Ha a Devede-t használod, akkor az Action-nél a rádiógombok közül válaszd ki a Create an ISO... menüpontot. Ezzel egy dvd image-t hoz létre a merevlemezen, amit utána szépen ki tudsz írni bármiféle cd író programmal.

...és az mitől van, hogy a devede néha simán megcsinálja a dolgokat, néha meg előre közli, hogy a 4,7GB lemezre 140%-ot fog csinálni? Ilyenkor természetesen nem fér rá a film. Az alapanyag mérete mindig 1,4GB.