Jó dolog-e a szabványokhoz (konkrétan DNS név) való szigorú alkalmazkodás?

 ( tgyurci | 2007. január 8., hétfő - 19:19 )

Sziasztok!

Egyszer-kétszer belefutottam abba a ténybe, hogy a FreeBSD resolvere nem hibatűrő. Ez alatt azt értem, hogy ha nem a DNS specifikációban meghátározott karaktereket (konkrétan _-t) tartalmazó nevet próbál IP címmé alakítani, akkor egyszerűen nem add választ, míg dig-gel simán lekérdezhető a cím.
Ezzel szemben Linux alatt minden zokszó nélkül lehet _ karakter a DNS nevekben, rendesen megy ping-gel, miegyébbel.

Erről szeretném kikérni a véleményeteket, hogy operációs rendszertől függetlenül, melyik jobb viselkedés: ha egy program hibatűrő, esetleg hülyebiztos, vagy pedig ha teljesen szilárdan, rugalmatlanul alkalmazkodik minden szabályhoz és specifikációhoz, ezzel néha megnehezítve a használatot?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ez jó kérdés... a hibatűrésért általában teljesítménnyel + fejlesztési idővel fizetsz. Mérlegelni kell.

Ha nem lenne az, akkor egyreszt hatalmas kaosz lenne, masreszt a szabvanyositasi tesuletek feleslegesek lennenek.

Igen, ez igaz. Akkor úgy kérdezem, hogy miért nem így látja mindenki: csak FreeBSD alatt futottam bele ebbe, Linux és Windows alatt simán működtek a _ karakteres DNS nevek. Más rendszer alat t nem próbáltam. De ez nem is csak kliens oldali probléma. Nem szeretnék flame-et csak általánosságban kérdem.

Az AD ota szukseg van ezekre, igy aki egyutt akar mukodni w2k+ AD DC-vel (pl. samba mimt member server), annak el kell ezeket fogadnia.