HUP Readers' Choice 2006 - Kedvenc email kliens?

 ( trey | 2006. november 21., kedd - 10:25 )
apple mail
3% (28 szavazat)
evolution
14% (154 szavazat)
gnus
0% (4 szavazat)
kmail
12% (132 szavazat)
mozilla-mail, seamonkey-mail
2% (27 szavazat)
mutt, mutt-ng
8% (86 szavazat)
opera mail
3% (39 szavazat)
pine
6% (63 szavazat)
sylpheed, sylpheed-claws, claws mail
6% (68 szavazat)
thunderbird
46% (518 szavazat)
Összes szavazat: 1119

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

squirrelmail

Az tudtommal nem épp E-mail kliens, csak egy Web-es elérhetőség, amint keresztül a leveleket tod nézegetni.. Ennyiből mondhattál volna freemail-t/gmail-t is...

____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Üllj le és kuss legyen!"..

Funkcionalitását tekintve oda sorolom.
De ezzel az erővel egy IMAPra konfigurált "valódi" klienst sem tekinthetsz kliensnek.
Másrészt gyakorlatilag nem használok mást a leveleim olvasásához.

Miért ne lenne az? E-Mailjeid tudod vele olvasni valamint küldeni. Szerintem pont ez a funkciója egy E-Mail kliensnek. Ha valaki ír egy webes felületű táblázatkezelőt (van már ilyen), akkor az nem táblázatkezelő?

Most az, hogy Web-re is tudsz írni különböző programokat és program funkciókat ( helyesírás ellenörző, címjegyzék, esetleg még naptár meg miegymás ) sztem még nem ad rá okot, hogy 1 Webes alkalmazást ( mivel itt arról van szó) ebbe a kategóriába soroljunk ( mint mondtam ennyiből simán freemail, citromail, gmail, hotmail, etc.. is ide sorolható lenne )
Bár aztán kövezzen meg nyugodtan valaki, ha nincs igazam...

____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Üllj le és kuss legyen!"..

Tehát egy asztali alkalmazás alkalmazás egy web-alkalmazás nem alkalmazás. A web ma már szerintem ugyanúgy platform (lehetne teljesen, ha nem kellene sokszor küzdeni az IE6 "örökségével"), ugyanúgy lehet rá fejleszteni alkalmazásokat. Ebből a szempontból nem értem, hogy például a Mókusposta miért ne lehetne E-Mail kliens vagy például a CGI:IRC miért ne lehetne IRC kliens. Csak mert kell neki egy futtatókörnyezet (jelen esetben a web szerver és a böngésző).

Szóval nem értem. Egy programról nem a funkciója dönti el, hogy micsoda?

De alkalmas, ezt egyáltalán nem vitatom ( Google-nek és Index-nek is volt olyan project-je, hogy csak Web alapú progikat használ ). Csak véleményem szerint egy Web Application nem kategorizálható be további kategóriákba is ( szövegszerkesztő, levélküldő, vagy akár egy üzenetküldő ( esetleg P2P ).. Egyedül abban nem értek egyet, hogy külön platformként kéne kezelni ( hiszen elvileg a web alapú dolgok előnye pont az, hogy platformfüggetlen ), amikor annak eléréséhez is már kell egy önálló platform ( hacsak egy minix is, de vmi kell alá :) ).

Bár mint mondtam a tévedés jogát fenntartom, így ezek után már én is kiváncsi vagyok más véleményére, hogy mit gondolnak a témáról..

____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Üllj le és kuss legyen!"..

Nyitottam neki egy témát.

http://hup.hu/node/32294

az oldal title-jeben miert 2003 van? :)

lohoool.. kérem a másik embert, aki a gnus-ra szavazott, jelezze. :D

az etpan kár, hogy nem jutott be :-(

szavazz a sylpheed-clawsra akkor, az is etpan alapú.

--
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!

Az előforulhat, h. bugos a drupal? Emlékeim szerint már szavaztam, most meg megint szavazhatok. Nem baj, szavaztam is... Elvégre seamonkey-mail úgyis az utolsók között marad. :D

Igen, én is kétszer szavaztam itt. Ráadásul eltűnt a gnus egyetlen szavazata.

szervusz. en voltam az, most ujra szavaztam.

Csak ne lenne sokhelyen mac es linuxos stuff is. Nehez donteni hogy az itthon regen hasznalt sylpheed, vagy a melohelyen hasznalt kmail, vagy az ujabban itthon hasznalt apple mail. De mivel a legtobbet eddig a sylpheedet hasznaltam, igy nekifogok pontotadni.

---
Apple iMac 20" CTO / Core Duo 2GHz

Már csak webes elérésű levelezőket használok.

1. Sun Java Communications Express
2. gmail

Minden nap máshol dolgozom, mindennap másik gépen, időnként notebookon különféle hálózatokban, és két postafiókom van két cégnél :)