HUP Readers' Choice 2006 - Kedvenc virtualizációs technológia

 ( trey | 2006. november 21., kedd - 9:18 )
bochs
1% (7 szavazat)
jail
3% (25 szavazat)
linux-vserver
1% (6 szavazat)
openvz
1% (9 szavazat)
paralells *
2% (11 szavazat)
qemu
15% (106 szavazat)
solaris containers
2% (17 szavazat)
user mode linux
2% (12 szavazat)
vmware
57% (412 szavazat)
xen
16% (115 szavazat)
Összes szavazat: 720

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

MS Virtual PC 2007, mivel XP64 alatt is rendesen működik és nem kell szenvedni vele, mint a VMWare Playerrel.

Kipróbáltam őket egymás mellett, ugyanazon a gépen, egy Vista-t telepítettem mindkettőre. Míg a Virtual PC alatt ez órákig eltartott, addig Vmware alatt normális sebességgel megvolt. A végeredményt illetően is érezhetően lassabb volt Virtual PC-vel a történet. Ráadásul az egészet átmigráltam Linuxra, és megy minden úgy, mint ahogy mikor még Windows 2003-on volt a rendszer. Én ebből (lehet elhamarkodottan) gyorsan levontam a következtetést, hogy Vmware, és kész.

-boogie-

A Virtual PC alapból halál lassú. Tehát telepíteni nagy szívás rajta. Viszont ha felrakod hozzá a kiegészítőt, akkor a Windowsok egész normális sebességgel futnak (egyébként VMWare alá is ajánlott felrakni). Persze még így is lassabb a VMWare-nál. Igaz ezek 2004-s tapasztalatok.

Hmm.. Úgy nézem a vmware viszonylagos kiforrottsága a Xen-el szemben a javára billenti a mérleget.. Na mind1.. A remény hal meg utoljára... hajrá Xen! :))

____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Üllj le és kuss legyen!"..

Na qemu vagy xen?

mondjuk qemura szavaztam, de elvileg csak kqemuval egyutt nevezheto virtualizacios technikanak, anelkul "csak" dinamikus fordito (dynamic translator)
a qemu-devel fejlesztoi levlistan volt errol par hete egy eleg felhaborodott thread, amikor nem hivtak meg oket egy virtualizaciorol szolo konferenciara..

------
"A feny azt hiszi, gyorsabb mindennel, de teved. Mindegy, milyen sebesen szaguld a feny, mindig azt fogja talalni a vegen, hogy a sotetseg ert oda elsonek, es ra var." - Terry Pratchett