új ARccOS védelem a disney dvdfilmeken?

Elég ritkán készítek "biztonsági másolatot" DVD filmekről, eddig sosem volt problémám vele. Most egy disney dvd került a kezembe, amivel viszont a css decrypter programok jó része nem tud mit kezdeni. Órákon át próbálkoznak vele, aztán különböző hibákkal többnyire leállnak. Van amelyik valószínűleg végig menne vele, de olyan lassan mint egy modemes letöltés sebessége. általában akkor lassulnak le, amikor a vts_01_1.vobfilehoz érnek, ami a tényleges film kezdete. k9copy, dvdbackup elszállnak tőle hosszabb próbálkozás után. DVDdecrypter működik ugyan, de rémesen lassan. egyedül a dvdrip birkózik meg vele, bár az is jóval lasabban mint kellene, és kihagy egész chaptereket a filmből. A dvdrippel még az is baj, hogy eredetileg a fő funkciója az avi és ogm készítés, és a dvdrippelés is ennek van alárendelve.

Mi lehet ennek az oka?
új védelmet használ a disney? vagy csak az IT8811 kiegészítő ide/sata chipset privát nyavajája ez? régebben, az előző pcvel soha nem volt ilyen problémám.

Hozzászólások

Megválaszolva a saját kérdésemet, megtaláltam a probléma okozóját, ami az ARccOS sony féle másolásvédelmi rendszer. A lényege, hogy hibás adatokkal teli szektorokat hoznak létre a dvdn. A lejátszók átugorják ezeket a szektorokat, a filmlejátszást is tartalmazó instrukcióknak megfelelően. De a dvdrip programok mindent le akarnak menteni, ezeket a szektorokat is, és itt meg is akadnak.
Sajnos egyetlen linuxos DVDrip program sem tudja kezelni az arccos védelemmel állátott dvdvideókat. wine+win32 program pedig ebben az esetben nem működik. olyan programok mint a dvdfab decrypter/DVD Region+CSS Free Lite win alatt megoldják a problémát.

Gondoltam frissítem a témát, mert én nem találok (a régi dátum ellenére sem) megoldást a címben szereplő problémára se linux se win alá.

Kérdésem tehát: mivel tudom lerippelni (vagy egyáltalán megnézni mert ez se megy) több dvd filmemet, amit megvettem és gyári, csak másolás védelem van rajta és nemhogy a DVD íróm a gépben, de az asztali sem játsza mindegyiket. Van rá valami progi linux alá amivel akár ISO-ba vagy simán a VOB-okat le lehet rippelni HDD-re?

Az alap progikat én is próbáltam (AnyDVD, DVD Decrypter, DVD Fab Dec., dvd::rip, k9copy, DVD Shrink stb stb stb)

Azért bosszant a dolog, mert megvettem a filmeket és nem tudom megnézni. Tehát nem kölcsön filmek másolására kellene. Amúgy is nagyon ritkán nézek dvd-t, talán ezért futottam csak most bele eme problémába.

Előre is köszi minden segítséget, gondolom ezzel már másnak is kellett találkoznia.

Sajnos nem megy. Az alábbi módon próbálkoztam:

dd if=/dev/hdd of=dvd.iso bs=2048

Az alábbi hibaüzenetet adja:

dd: reading `/dev/hdd': Input/output error
57720+0 records in
57720+0 records out
118210560 bytes (118 MB) copied, 2.36448 seconds, 50.0 MB/s

Mellékesen egy link a témával kapcsolatban (Sony really sucks at DRM):
http://blogs.zdnet.com/hardware/?p=357

En az ilyeneket siman visszavinnem, hogy nem lehet lejatszani. Ha eleget nyomnak vissza a kiadohoz, egy ido utan nem eri meg a masolasvedelem. Egyebkent sem a DVD szabvany resze, az ilyenre elvileg a DVD logot sem rakhatnak ki. (Regebben ugyanez volt a CD-kkel mig a Philips be nem szolt, hogy nem kene...)

Most el tudtam indítani a másolást DVD FAB Decrypterrel. Érdekes hogy elsőre hibát dobott. Habár VirtualBox-ból csinálom és "Passthrough" nem volt bekapcsolva elsőre. Meg a DVD-nek bent kellett lennie mielőtt a DVD Fab-ot indítottam volna..

Na mindegy. Remélem hogy találnak valami köztes megoldást, mert elég gáz ha a gyári DVD lejátszó nem megy gyári DVD filmmel.

Habár lehet hekkelt firmware-t tenni a drive-ra, de még ezt nem próbáltam (nincs natív windows-om):
http://www.rpc1.org