mplayer CVS forrás + ati 9600xt?

Egy ismerősömnek odaadtam a friss SuSE 10.1 telepítéséhez egy idén januári CVS-ből származó mplayer forrást (azért azt, mert az volt meg CD-n, és nekem több különböző rendszeren és vason is bevált már).

Elmondása alapján a szokásos módon, látszólag gond nélkül lefordította és telepítette belőle az mplayert egy (asszem) ATI Radeon 9600XT kártyával rendelkező kb. P4 2.0 celeron CPU-s gépre; egy probléma van csupán:
az, hogy nem működik az mplayer, mert pl. konzolból indítva rögtön elszáll "Error opening/initializing the selected video_out (-vo) device" hibával.

Próbálkozott már "-vo xv"-vel, és "-vo x11"-el, és "-vo fbdev" is, ugyanezen eredménnyel.

Tudom nehéz ilyen félinformációk alapján ötleteket adni - de én is csak ennyit tudok az ügyről jelenleg, és nekem sincs is semmi ötletem - igaz tapasztalatom sem újabb ATI kártyákkal.

Úgyhogy titeket kérdeznélek meg: nincs véletlenül valami ismert, tipikus inkompatibilitási probléma, az újabb ATI kártyák/driver-ük meg egyes mplayer CVS forrás verziók között?

Esetleg valaki aki ugyanezzel szívott, és közben rájött a megoldásra? (Ja, és megoldásként természetesen nem az nvidia-ra váltásra, vagy az mplayer helyett más lejátszó alkalmazására gondolnánk)

Hozzászólások

Kiderült, hogy hiányzott az x-devel csomag.

Most már rajta van, meg újrafordította és újratelepítette az mplayert is (make uninstall; make distclean; ./configure && make && make install).

"-vo xv" mellett el is indul neki a lejátszás, de csak az eredeti méretben, és méretezhetetlenül.
"-vo xvidix"-re ugyanez a helyzet.

-vo help szerint pedig van xv (xv/x11) és xvidix driver is. (Megkaptam a fordítás logfájlját; abban sem találok semmi hibát; látszólag rendben belefordult az mplayerbe az xv és az xvidix támogatás is).

Ezek után mi lehet az oka hogy hogy -vo xv használata mellett csak az eredeti méretben hajlandó az mplayer a filmet lejátszani, vagyis a kép méretezhetetlen?

Szerkesztés:
Most összegugliztam neki itt a HUP-on egy reményteljes megoldást a xorg.conf-ba:
Option "OpenGLOverlay" "off"
Ettől függetlenül nyitottak vagyunk a további ötletekre (hátha a fenti nem jön be).

---
Mondjon le!