Vírusos iPod-okat hozott forgalomba az Apple

Itt olvastam a dolgot. "A lejátszón RavMonE.exe néven megtalálható állomány valójában egy trójai kártevőt tartalmaz, amely futtatása esetén egy ún. hátsó kaput (backdoor) telepít az őt futtató gazdagépre."
egy kicsit lentebb..
"Az eset érdekességét képezi, hogy az Apple - az ismert körülmények ellenére - a "baleset" részleteit vázoló weboldalán a felelősséget gyakorlatilag a Microsoft-ra próbálja meg tolni, mint ha a felhasználók veszélyeztetése a redmondi szoftvergyártó hibájából következett volna be. "Rendkívüli módon fel vagyunk háborodva, hogy a Windows nem lép fel keményebben a vírusokkal szemben""
csak azt nem értem, hogy eleve mit keres egy ipodon egy wines trójai, azt végképp nem értem mi köze ehhez a microsoftnak (valamiféle lejáratókampány?)?? hogy lehet egyáltalán ilyet véletlen csinálni???

Hozzászólások

A pcforumon - valami ismeretlen ok miatt :) - lemaradt a mondat vege: "As you might imagine, we are upset at Windows for not being more hardy against such viruses, and even more upset with ourselves for not catching it."

Egyreszt duhosek, mert a gyartosoron az a PC amirol feltoltik az elso firmwaret es tesztelik a kutyut, siman benyalt valahonnan egy trojait. Masreszt viszont meg duhosebbek, hogy olyan gyartoval dolgoztatnak ahol ilyesmi elofordulhat.

(A Microsoftnak csak annyi koze van hozza, hogy gyartott egy oprendszert ami ezt lehetove teszi. A nagyobb sar a gyartoe: egy QC gepnek minden korulmenyek kozott 'tisztanak' kell lennie. Gondolom most azt is lecserelik egy Apple gepre. :) )

Ha mar a jol ismert pcforumrol, Stingrol es a fe'ltett majkremszaftjarol van szo, en maris azzal kezdenen, hogy elolvasnam az eredeti cikket is. Ott azert tobbek kozott kiderul az is, hogy az Apple-nek egy Microsoft nevu alvallalkozo szallitja a "kesz" szoftvereket.

A "lejarato kampany" c. dologhoz csak annyit tennek hozza, hogy ha az Apple olyan nagyon az MS tyukszemere akarna lepni, akkor ketlem, hogy sardobalassal tenne. Nem mellesleg az Apple-nek nem is nagyon allna erdekebe ilyesmi, reven az Apple a Microsoft tulajdona kb. 10-15%-ban. Ennek - sok mas egyeb mellett is - a Kedvenc Felisten Foszerkesztonk "elfelejtett" utananezni mielott ujabb suletlensegeket irkalt.

---------------------
Minél korszakalkotóbb ötlettel állsz elő, annál több hülyén kell átverekedned magadat.