HUP NNTP gw alpha

 ( trey | 2006. szeptember 13., szerda - 20:20 )

A múltkor jeleztem, hogy LiRul munkájának köszönhetően elindult egy új HUP NNTP gw fejlesztése. Pár nappal ezelőtt még csak R/O volt. Ma már (reméljük) működik az authentikáció, és lehet válaszolni a cikkekre.

A funkciók nagyrészt stabilnak tűnnek, de természetesen az éles bevezetés előtt egy hosszabb tesztre van szükség. Teszteltni az alábbi helyen lehet:

  • szerver: 82.150.62.50
  • port: 119

Mit kellene tesztelni?

  • csatlakozás
  • newsgroup-okra fel / le iratkozás
  • olvasás
  • a lehető legváltozatosabb kliensekkel (pan, tin, slrn, knode, stb.)
  • válaszadás cikkere, hozzászólásokra
  • stb.

A visszajelzéseket és feature request-eket a hozzászólásokba kérjük.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem jelenik meg amiket postolok.

Mintha a changelogban azt olvastam volna, hogy bekerült ebbe a verzióba a Gabu-filter. ;P

Ezeket pl olvasni se tudom :) (slrn)

fakk

Azon gondolkozom, hogy lehet, hogy szebb lenne a válasz subjectjét az eredeti cikk címén hagyni (esetleg csak akkor módosítani, ha a hozzászóló explicite megad újat).

Nekem legalábbis így rohadtul idegen a dolog (ugye egy normál newsgroupban sincs ilyen, csak ha változtat valaki rajta).

Igen, ezen töprengtem én is. Viszont ebben az esetben a Friss hozzászólások ablakban minden úgy kezdődne, hogy "Re: Hungarian..." ha épp ez volt a tárgyban. Persze kérdés, hogy ez kit érdekel, többen mondtuk, hogy teljesen felesleges ez a teljes blokk, trey hasznát veszi.

"Viszont ebben az esetben a Friss hozzászólások ablakban minden úgy kezdődne, hogy "Re: Hungarian..." ha épp ez volt a tárgyban."

Minden azért nem, csak azok a post-ok, amelyeket news kliensen keresztül küldenek. Az meg olyan sok nem lesz imho :)

--
trey @ gépház

Ez kevésbé izgat, mint az, hogy a news olvasóban így totál hülyén néz ki az egész. :)

Jo, ezen lehet valtoztatni.

Szerintem is jobb lenne. A levlistákat is így látja az ember egy levelezőben.

Nemcsak hogy idegen, de teljesen hasznalhatatlan.

Köszönöm a lehetőséget, hogy újra lehet használni a news szolgáltatáson keresztül is.
Tegnap kipróbáltam Thunderbirddel (verzió 1.5.0.5 (20060728)) a hitelesítéssel egybekötött csatlakozást. Emlékeim szerint voltak feliratkozásaim, akkor meg is lepett, hogy több hozzászólás volt elérhető, mint tegnapelőtt. Ma már semmire sem volt feliratkozva. (Közben ki volt kapcsolva a gép, így értelemszerűen a Thunderbird sem futott.) Újra fel tudtam iratkozni a hírcsoportokra. A tüneteket nem tudtam újra előidézni eddig, lehet, hogy a kliens szúrt el valamit.

"Köszönöm a lehetőséget, hogy újra lehet használni a news szolgáltatáson keresztül is."

Még nem. Ez csak egy alpha teszt, és nem az éles adatbázissal dolgozik. Az adatbázis amiből dolgozik sem "online", hanem csak egy 3 óránkénti mirror.

"Tegnap kipróbáltam Thunderbirddel (verzió 1.5.0.5 (20060728)) a hitelesítéssel egybekötött csatlakozást. Emlékeim szerint voltak feliratkozásaim, akkor meg is lepett, hogy több hozzászólás volt elérhető, mint tegnapelőtt."

Igen, közben megjelent az "auth / post" feature, és idén januártól vannak benne a cuccok, míg tegnapelőtt csak szeptember 9-től voltak.

"Újra fel tudtam iratkozni a hírcsoportokra. A tüneteket nem tudtam újra előidézni eddig, lehet, hogy a kliens szúrt el valamit."

Milyen tüneteket?

--
trey @ gépház

,,Milyen tüneteket?''
Ma már nem voltak feliratkozásaim, annak ellenére, hogy nem iratkoztam le mindenről (legalábbis nem rémlik semmi ilyesmi). Ezt nem tudtam újra előidézni, így elképzelhető, hogy valóban mindenről leiratkoztam, csak nem emlékszem rá.

slrn-nel par perce...

Amit irok az nem jelenik meg. Se nntp, se web oldalon.

A hirek kozott a a "Flugalware" a legfrissebb, az meg mar vagy masfel napos. A hirekhez tartozo hozzaszolasokban is jo 24 oras a legfrissebb...

A subject telleg bena igy.

Amugy tok jo (lesz) :)

Még nem megy élesben, és jelenleg le van állítva a "bedolgozó" daemon (ami benyomja a news-ba a cuccot).

--
trey @ gépház

csak mintha valami 3 oras frissitest irtal volna...

De mindegy, nem panaszkodom, ertem en hogy alfa meg binden, csak te kerted a tapasztalatokat, hat megkaptad jol. ;)

Hosszú lenne elmondani, éppen buliba is készülök, úgyhogy legyen annyi elég, hogy most le kellett állítanom. Valószínűleg a jövőben is lesz ilyen. :)

--
trey @ gépház

Frugalware persze

Koszi a hozzaszolasokat, amit lehet mind megprobalom kijavitani.

Üdv!

Attól tartok kisebb problémák vannak a < kezelésével: a hup.forum.programs.development hírcsoport 2006-10-11 12:00-s postjában (,,Nem vészes a C++'', Elkezdenék programozást tanulni szál) csak annyi látszódik, hogy
for(i=0; i

Valamhogy jó lenne ezt kezelni.

Sajnos a kisebb/nagyobb jelek kezelese csak az egyik gond a sok kozul, a legegetobb, hogy miert kerulnek random helyekre az egyebkent jol meghatarozhato postok/commentek. :-(

Szerintem a drupalnak a hűdejó "legyen minden kommentnek saját topikneve, ami nem is látszik minden theme-en" featúrája miatt. :-)
--
Gentoo motto: It's worth spending eight hours trying to make something load 20ns faster.

Nem, ez biztos nem kavar be. Az, hogy melyik node/comment melyik csoportba kerul, egyertelmuen meg kellene hataroznia a 'type' oszlopnak. (forum, page [ami a hupon story], blog, poll) Commenteknel pedig bejon a parent node_id.

"hogy miert kerulnek random helyekre az egyebkent jol meghatarozhato postok/commentek. :-("

Annak valószínűleg az az oka, hogy 3 óránként felülíródik az adatbázis és a restore megkeveri az egészet (sokáig tart a restore, és közben fut a daemon), de ez normális körülmények közt nem fog jelentkezni. Ez most egy teszt állapot. Valószínűleg így kellene csinálni a teszt idején:

- daemon leállít
- sql restore
- deamon elindít

--
trey @ gépház

Ez lehet ok valoban. Bar vegig kellene gondolni: a lastfileban az utoljara feldolgozott n/c datuma, ez restore ideje alatt futo ellenorzeskor biztos kisebbet ad. Tudod esetleg implementalni az altalad felvazolt restore sorrendet?

A masik amit nem ertek, hogy hova tuntek a news node-ok kategoria megjelolesei? Nehanynal van (pl. [GNOME] Evince...), de pl. A Transmeta beperelte..., Az Eudora kovetkezo... cikkeknel nincs (meg egy csomonal). Nagyjabol szeptember 23-ig jo volt, talan akkor volt az utolso nagy egyben-import?

A kodban most egy ilyen van:

if ($row['category'] !== NULL)

Lehet ki kellene cserelni siman: if ($row['category']) -ra.

Ez milyen gyakran mukodik?
Most probaltam Seamonkey/win , de nem ment.
Hazaerek, pine/debian lenne a proba targya, de ha nem mukodik?

Mar par hete trey leallitotta (egyelore hatarozatlan idore), nekem sem volt idom foglalkozni vele, bugok pedig csak jottek.

Igen. Bocs, de jelenleg nekem sincs vele időm foglalkozni. Ha előbb nem, akkor majd akkor tudok vele törődni, ha szabadságra megyek. A jövő hónapban.

--
trey @ gépház

Jo, persze, oke, nem surgos :) csak kivancsi voltam, en vagyok szerencsetlen vagy csak ecceruen nem mukodik.