Nem hivatalos HUP OpenBSD/i386 3.9 install ISO-k

Címkék

Mint az ismert, az OpenBSD csapat nem ad ki ISO image-et a release-ekből. Ha valaki telepíteni szeretné az OpenBSD 3.9-et, annak vagy meg kell vásárolnia a telepítő médiát, vagy FTP-ről kell a telepítést elvégeznie. Ha valakinek nincs olyan internet kapcsolata, amely segítségével fel tudná telepíteni az anyagot FTP-ről (mert mondjuk ADSL-en, ISDN-en, stb. lóg) annak jól jöhet egy ISO image.

Ezért elkészítettem két nem hivatalos OpenBSD/i386 3.9 telepítő ISO-t. Egy kisebbet (~ 200 MB - openbsd39s.iso, OpenBSD alaprendszer + X* + ports), és egy nagyobbat (~400 MB - openbsd39.iso, OpenBSD alaprendszer + X* + ports + forráskódok).

Ezek az image-ek NEM egyeznek meg azzal az anyaggal, amelyet az OpenBSD projekt orders oldalán lehet megrendelni! Mindenképpen fontos: hogy ha bármilyen problémád van az ISO-kkal, akkor NE az OpenBSD csapatnak, hanem nekem jelezz!

AMENNYIBEN MÓDODBAN ÁLL, AZ OpenBSD CSAPATTÓL RENDELD MEG AZ EREDETI TELEPÍTŐ CD-t! A CD RENDELÉSSEL TÁMOGATHATOD AZ OpenBSD TOVÁBBI FEJLESZTÉSÉT!

A telepítő CD-k tartalma:

openbsd39s.iso:
------------------

ANNOUNCEMENT
HARDWARE
PACKAGES
PORTS
README
SIZES
i386/
ports.tar.gz

openbsd39.iso:
-----------------

ANNOUNCEMENT
Changelogs/
HARDWARE
PACKAGES
PORTS
README
SIZES
XF4.tar.gz
ftp-src.tar.gz
ftp-sys.tar.gz
i386/
ports.tar.gz

Az kisebbik ISO-t kipróbáltam:

A ISO-k működéséért semmilyen felelősséget nem vállalok! Mindenki csak saját felelősségére használja!

A ISO-k megtalálhatók:
http://www.hup.hu/~trey/OpenBSD3.9/obsd39s.iso
http://www.hup.hu/~trey/OpenBSD3.9/obsd39.iso
http://www.hup.hu/~trey/OpenBSD3.9/MD5SUMS

Hozzászólások

Majd mondja TheoBerág, hogy 'Ne használd a HUP-ot se!'
(Jó, tudom, homemade iso az OK.)

Nem hinném, hogy így tenne. De ha mégis, alkalomadtán megmondom neki akkor, hogy olvassa el a BSD licencet, és értelmezze a benne foglaltakat. A szabadság - amit az OpenBSD csapat annyira hirdet - minden oldalon érvényes. Nem csak a fejlesztői, hanem a felhasználói oldalon is.

Egyébként a cikk egy jó reklám az OpenBSD-nek, mert benne van, hogy vegyék meg ha tehetik, az official CD-ket. És ne legyünk naívak... Aki akarja, úgyis megcsinálja magának.

--
trey @ gépház

Kösz az ISO-kat, trey! Már vártam az új verziót.