dhcpd.leases üres

 ( bastya_elvtars | 2006. április 15., szombat - 22:02 )

Sziasztok!

A hálón publikus IP-ket osztok MAC-alapján DHCP-vel (OpenBSD 3.8). A DHCPD nem menti a lease-eket a /var/db/dhcpd.leases file-ba. Nem sok infót köp ki a Google erről, csak annyit láttam valahol, mintha a statikusan (értsd: MAC alapján - range nincs) assignolt IP-ket nem írná bele a lease file-ba. Vagy Kérdés: meg lehet oldani, hogy a lease-eket valahogy file-ba mentse, vagy más módon lehessen kinyerni?
(A wicap-php nevű "programot" akarom meghackelni úgy, hogy kiolvassa a leases file-ból, hogy az adott IP/MAC páros jogosult-e átmenni - bár kiolvashatnám a dhcpd.conf-ból is, hiszen alap a deny unknown clients. :-P)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem fix IP, hanem mac alapján osztja. :-)
De dhcpd.conf-ból kiolvasni is jó... Mindegy, legalább elgondolkoztam rajta. :)

maccímhez rendelt ip-cím esetén nem menti a dhcpd a dhcpd.leases fájlba az adatokat, de ha megnézed, mit jelent a "lease" magyarul, nem is fogsz rajta csondálkozni

Köszi, már rájöttem. Annyi az egész, hogy ebbe a file-ba beiktatok egy olyan részt, hogy csak akkor legyen success, ha az adott IP/MAC pár a /etc/dhcpd.conf-ból kiolvasható. Nem értek a PHP-hez, de szerintem meg fogom oldani, a magam bőrén. :-)