mitol sz@rakodik mostanaban a T-Home

sziasztok,

Tudja esetleg valaki, hogy a THome-nak mit matatnak mostanaban a kabelnet halozatban? Ugyanis vagy 3 hete elkezdett kohogni az otthoni kabelnet, neha rendesen leesik az access minden elojel nelkul, neha csak nagyon belassul.

Az inditsa ujra probalkozas mar tobbszor megvolt, de nem hoz konzisztens valtozast. Mar az ugyfelszolgalatot is felhivtam, ott megfrissitettek a doboz software-t, de ez sem jelent megoldast, ugyanugy van problema.

Valaki esetleg tudja mi lehet a hatterben - ha van esetleg ralatas ilyen kabel net access uzemeltetesre?

koszi

Gabor

Hozzászólások

Tipikus hulye ugyfel panasz. Kohog szarakodik leesik. Probald igy javittatni az autodon a feket. Aztan ne csodalkozz ha motort cserelnek.

Akkor most ebbe beleállok.

Kérlek találj ki fentiek alapján egy szar működésű otthoni végpontot és írd le szakszerűen, ahogy szerinted le kellene írni a problémát. De mondjuk feltételezzük azt, hogy gépkocsivezető vagy, vagy épp ovónő. De semmiképp ne abból indulj ki, hogy a hibajelenséget tapasztaló mélyebb szakmai ismeretekkel bír, hanem éppen csak érdeklődő hobbista.

Ha másra nem, sablonnak remélhetőleg jó lesz.

Táphiba? :D 

Nekem is csinált ilyet a kábelmodem aztán egyszer csak le is hallt.  

a hgw felületén van kapcsolat minőség lista. Ha rosszak a db értékek, akkor lehet sérült a kábel, akár nálad, akár a házban vagy kívül. 

Ha tartós és rendszeres a gond, akkor jelents le hibának.

Nálam is pillanatnyi kiesések vannak már több hónapja, nálam a router a gyanús, egyelőre nem izgat még túlságosan.

mitol sz@rakodik mostanaban a T-Home

Olyan sok végpontod van (minimum 10), hogy a THome egészére mondj ítéletet? Ha csak egy pontban hibás, akkor hibajegy.

Nincs T-dugó, gagyi kínai glimmlámpás kapcsolós hosszabbító, 2 fali aljzat ha lehet.
A baj a tüsi vagy szar táp, van ilyen időzítő kapcsoló éjjel 1 percre poweroff, szokott segíteni.

Megnézed a router admin oldalát, ott látod milyen a jelszint. Van log is.
Kikapcsolod a wifit (nem hide ssid), mert csak, pl. kis pénzért eladják a neted (fikció). Ha csavarós, leszeded az antennát.
Fix ip-t adsz a saját routernek MAC address alapján, beállítod max 4 ip tartományra (ahány lan dugó van).
Ha gáz van odamész a laptopoddal,1m pacth, megnézed az admin oldalt.

Saját routert bekonfigolod ahogy szeretnéd, fakultatív.
 

A T-Home-nak biztosan semmi baja, majd' 10 éve Telekom van helyette :D

 

Hogy konstruktív is legyek: A kábelnet (Docsis) hálózat hatalmas ellensége a meleg és az eső. Az elmúlt hetekben mindkettő volt bőven. A meleg rontja a jelszinteket, ami főleg a magas adásteljesítményben jelenik meg (modem állapot, upstream power level). Az eső pedig a fizikai infrastruktúrának simán nem tesz jót. Optikával ellentétben itt rengeteg aktív eszköz van a hálózatban, plusz a sok eltérő minőségű és korú vezeték esetében az erős időjárási események megadhatják az utolsó lökést, hogy kijöjjön valamilyen probléma, pl. beázás.

 

Ha hozzáértő vagy, vagy lelkes amatőr, meg lehet nézni a saját területeden hogyan jön be a kábel, az milyen állapotú, hogyan van osztva, ha túl sok az osztás vagy a csillapítás, azok csökkentése, de alapvetően ha problémát tapasztalsz, be kell jelenteni és javítja a szolgáltató.

 

Légkábeles vagy földkábeles az infra az ingatlanig?

TheAdam

egykutya, mind1 hogyan nevezik magukat... ;)

 

legkabelen jon be , padlason keresztul, a padlason van egy darab szuro es utana direkt kabel a modemhez. a szerelo ember most delutan azt mondta, hogy f@sza

ja, elotte allitolag megnezte a bejovo oszlopon levo dobozban, es allitotta, hogy ott is volt valami kapcsolat ami nem volt eleg 'szep'... de megigazitotta.

 

es hagytam rabeszelni magam egy masik csomagra, amivel allitolag masik modemet hoznak majd. most sz@r kaen van es allitolag jofele sagem (?) lesz majd...meglatjuk....

koszi a konstruktiv hozzaallast :)!

a torteneti huseg kedveert, hogy kerek legyen a tortenet el kell meseljem, alapvetoen a T-nel probalkoztak megfixalni a hibat. ma ismet felhivtam a 1414-et es bar a telefonos holgy-tol agyergorcsom lett, nem sokkal utana egy muszaki ember hivott aki ismet megfrissitette a modem firmware-t. bar szerintem kicsit az eselye, hogy az elmult egy hetben uj verzio jott volna ki belole, szoval kuldot szerelot is. aki utana lelkesen jott este es vegignezte a par lehetseges fizikai hibalehetoseget....