Mobiltelefon keresés

Fórumok

Keresek valami telefont ami aránylag modern, tud 2 SIM-et, teljesen használható a google appok nélkül (esetleg Lineage OS-el, talán ez lenne a legjobb), lehetőleg amoled kijelző és viszonylag nagy akku.

Ki mit tud jó szívvel javasolni ami EU-n belüli raktárról elérhető?

Céges felhasználásra lesz, számla fontos lenne és több darabról lenne szó.

Hozzászólások

Bár nem tudom mi a keret, én egy Samsung Galaxy S20 FE-t vennék. Minden kritériumodnak megfelel, és az ára sem olyan vészes.

Nem tűnik rossznak, a listán landolt :) A döntéshozó nem én vagyok.

„- Mindig azt akartam, hogy a számítógépem ugyanolyan könnyen használható legyen, mint a telefonom. A kívánságom valóra vált. Már nem tudom, hogyan kell használni a telefonomat.”

dzsolt

nem tudom a 'google appok nelkul' kitetel mit jelent pontosan, de a tobbi elvarasodat tokeletesen teljesiti a Poco F2 Pro, azt nem tudom hogy mennyire elerheto, mikor en tavasszal vettem, akkor azert varni kellett vagy egy hetet mire beszerezte a magyar uzlet

Akár teljesen google nélküli is jó!

A feladata csatlakozni a telefonszolgáltatóhoz, kapcsolódjon az internethez és azon keresztül a lokál szerverhez. Egyetlen komolyabb kitétel a kamera (ezt elfelejtettem a leírásba beleírni), aminek biztonsággal tudnia kell egy scanner appon keresztül vonalkódot olvasni. Ezen a ponton amúgy sok olcsóbb teló elbukik, pedig úgy gondolom nem nagy követelmény ma már (csodálkozom is, hogy a huawei p20 pl teljesen használhatatlan ha a felület csillog, ugyanitt az én V30-am simán olvassa). 

A google nélkülit úgy értettem, hogy akár a teljes google támogatás nélküli is jöhet.  A dual SIM csak azért ha esetleg valaki nem akarna 2 telefonnal rohangászni (pl én, nekem nem kell a google android támogatás).

„- Mindig azt akartam, hogy a számítógépem ugyanolyan könnyen használható legyen, mint a telefonom. A kívánságom valóra vált. Már nem tudom, hogyan kell használni a telefonomat.”

dzsolt

Szerkesztve: 2021. 09. 29., sze – 12:24

"(esetleg Lineage OS-el, talán ez lenne a legjobb),"

Új telefon vásárlását nem alapoznám arra, hogy "de van rá lineageos, és akkor az maximum majd nagyon jó lesz".

Ez eddig úgy kb. megállta a helyét, de a google meg a safetynet nyomulás miatt egyre kevésbé fog menni.

Nekem egy 2020 végén vásárolt, amúgy tök jó Redmi Note 8-am van, és mindjárt kihúzza az OTP a régi netbankos app alól a szőnyeget, és az újat kell használni, ami mindenfajta custom ROM-ra jelez, kizárólag a gyári Androidokon hajlandó futni (minusz azok az esetek amikor hajlandó vagy macskaegérharcolni, és összevissza hákitákizni rendszeresen a safetynet trükközésével).

https://hup.hu/node/175257

Szóval olyan Androidot vegyél aminek a gyári szoftvere megfelel mindenben, különben koppanás lesz. Sem rootolni, sem ROM cserélni nem lesz érdemes, egyre inkább, ahogy jönnek a safetynet-érzékeny appok. Márpedig a google szépen hajtja ezt a témát.

Szinte célgép lesz, nem fontos a banking! Fontosabb, hogy a munkánkhoz ne kelljen még egy laptopot is vinni ami csak arra volt eddig, hogy egy formba beírjuk (vagy beolvassuk vonalkód olvasóval) a sorozatszámokat naponta 20-30 alkalommal. A többit értem és jogos elvárás más esetben.

(mellékesen a google beka...ja meg a zOTP is. Még szerencse, hogy egyikre sincs szükségem a saját telefonjaimon) 

„- Mindig azt akartam, hogy a számítógépem ugyanolyan könnyen használható legyen, mint a telefonom. A kívánságom valóra vált. Már nem tudom, hogyan kell használni a telefonomat.”

dzsolt

Ebben az esetben az OnePlus telefonokat is tudom ajánlani, eléggé fejlesztőbarát telefonok, pl. mindegyikre van LineageOS is. Többször azt hittem, hogy brickeltem flashelgetéskor, rootolgatáskor de mindig sikerült életre kelteni :-) Ha nem fejlesztésre kell akkor bocsi

Galaxy S20FE-re nem látok még unofficial LineageOS romot sem, vagy az S20-as unofficialt rá lehet rakni?