NSO::Pegasus kémprogram

Fórumok

Ehhez kapcsolódva : https://telex.hu/direkt36/2021/07/18/leleplezodott-egy-durva-izraeli-ke…

Vajon a Pegasus kémprogram miért olyan sikeres?

szerk:

Az FBI miért nem csinálta ugyanezt : https://telex.hu/belfold/2021/07/02/fbi-magyar-drog-nagykereskedoi-halo… ?

Miért kellet neki egy másik program ahelyett, hogy csak használt volna hasonló technológiát mint a pegasus?

Hozzászólások

Nem nem, a kérdés az, belebukott-e már a kormány.?

Ezt nem értem. A titokszolgálatok a saját létezésük értelme okán keresik a "titkokat", ellenzéki újságíróknál, cégeknél, kormányhivatalokban és nyilván az idegen ügynököket illetően is. Ha találnak valamit, a hatalmi piramis megfelelő szintjére továbbítják az információt, amelyek nélkülözhetetlenek a hatalom megőrzését illetően. (És egy hatalom miért ne akarná azt megőrizni???)

Tehát egy feladatra létrehozott bürokratikus szervezetben dolgozók minden körülmények között abban érdekeltek, hogy a fizetésüket megkapják. És ha nem találnak munkát maguknak, akkor régen rossz, mert a szervezet leépítését fogják ezzel elérni. Tehát jól felfogott érdekük a munkavégzés. (Ráadásul ehhez az országgyűlés éves költségvetésben a pénzügyi eszközöket is biztosítja. Tehát van társadalmi elvárás irányukba.)

Akár jobb és akár bal oldalon, miért is kéne ezért "hallal tarkón vágni" bárkit is? - Mert aki a túloldalon "kímélni akarja" magát, az okosabban jár el, (lsd., Simicska,) és máris megvan társadalomban a szükséges egyensúly... :)

A telefonokon a Pegazusra utaló nyomok meg ugyan úgy provokációs jelleggel saját megoldásban is odapakolhatók, ahogyan egy bank esetén a nyugati vagy keleti konkurencia is megrendelheti a lehallgatást. (Pénzük bőven van hozzá..)

Szép cikk, alaposan tálalva, de hát oknyomozó újságírók csinálták a saját egzisztenciájuk érdekében, (vagy csupán a gazdájuk megrendelése, (határozott kérése,) is lehet ilyen ok.) - Hogy létezik izraeli kémprogram, ma már szerintem senkinek nem szenzáció. (Mint ahogyan valószínűleg a Nixon féle "Watergate"-ba sem bukna ma már bele senki demokrataként Amerikában, ha csak valamilyen ok miatt, (keményen pénzalapú,) a globalista "háttér" parancsba nem adja ezt. - Trump-ot biztosan lehallgatták, de abba is csak Ő bukott bele, nem a lehallgatók. :) )

csak 2 kérdésre kell választ találni:

 • belül marad e a törvény által meghatározott kereteken
 • ellenőrizhető e ez a tevékenység

gyanítom hogy egyik kérdés sem megválaszolható, és ha ehhez hozzáveszem a titkosszolgálatokért felelős miniszter nyilatkozatát, miszerint "és semmiről semmit sem tudok" akkor elég egyértelmű a valasz.

a kormány alkalmatlan mint, karácsony :)))

Az FBI miért nem csinálta ugyanezt?

Az FBI esetében nem voltak ismertek a célszemélyek, nem tudták, hogy kiket kell levadászni. De ha még ismertek is volna néhány delikvenst, akkor is azt tudták volna elérni a Pegasus-féle kémkedéssel, hogy morzsánként összekapargatnak egy jobbára hasznavehetetlen aprócska információ halmazt, ami segítségével néhány embert biztos lekapcsoltak volna, de nem egy egész hálózatot.

A Pegasus visztont csak és kifejezetten adott célszemélyek -- ezen belül is annak android/apple telefonjának -- megfigyelésére alkalmas.

A téma írójának kérdése az FBI által végrehajtott, a droghálózatokat felderítő történetére vonatkozott, én pedig arra adtam választ.

Egy fórum esetében -- ahol van egy induló téma, majd pedig az ahhoz kapcsolódó, és esetenként több irányba is elágazó hozzászólások -- nagyon fontos a szövegértés, valamint magának az indító kérdésnek/kérdéskörnek az elemzése. Máskülönben átmegy a kommunikáció értelmetlen személyeskedésbe és vagdalkozásba.

Ki használta a toldacuccot a kiberhadtestünknél? ;)

Most van bajban az ellenzék... a program kosher, és mondjuk fegyvernek túlzás hívni, de ZS, így nehéz lesz ebben a kontextusban támadni - még rájuk húzzák a szokásos jelzőket, amivel a kormányellenes oldalon olyan könnyen dobálóznak :-)

dedikált szerver bérlés - www.klixnetwork.hu

Na, akkor ennek tükrében még inkább érhető a FIDESZ uniós Dobrevékkel együtt-szavazása.., :)

Csak Amnesty International munkatársait figyelték meg Orbánék, nem gyanús ez? De külföldön is csak őket.

Most 2 dolog lehet: vagy mindenki a AI szervezetre tör?

Vagy ez egy bűnszervezet?

 

 

Újságírót miért nem etikus megfigyelni? Ilyen törvény van?

Miért politikailag különböztetjük meg a megfigyelt embereket? Ez a propaganda része? 300 megfigyeltből 8 lehet ellenzéki? Váó, tűzre Orbánnal és társaival, mert 8 szentembert megfigyeltek!

 

Most bocsánat, elítélem a megfigyelést, de ez a cikk szar., egyoldalú, elfogult, mellémagyaráz, valamint a cikk elején feltételes módban sejtetett dolgokat 3 bekezdés múlva egyértelmű tényként kezeli. Ez egy fos cikk. 

300 megfigyeltből 8 ellenzékhez köthető ember, ebből talán 4 újságíró, akik csak szentek lehetnek. 

Vs

 

Ellenzéki politikusok megfigyelése. Hát barátom, olvass kicsit mást is mint a 444, telex stb. A 444-telex tengely szerinted miért csak az igazat írhatja le? Tuti, soha nem ferdítenek? Az egész ügyre csa az AI ugrott rá, mert az összmegfigyeltek kb 1%-a az ő emberük volt? Amiatt figyelték meg őket, mert újságíró volt, s nem másért? Ügyvéd, politikus, orvos, rendőr lehet bűnöző, újságíró nem... 

Hogy ki és miért vagy miért akkor (vagy most vagy bármikor) ugrott rá, nyilván nem lényegtelen, de kicsit más kontextus.

És, jah, újságíró is lehet bűnöző ezért legitim célpont. DE...

Fura, hogy mikor került valaki a célpontok közé. Hogy akor éppen mit is csinált. (pl kérdést küldött egy témában a miniszternek -> másnap célponttá vált vagy elkezdett dolgozni egy témán egy ameriakival /akit nem enged megfigyelni a gyártó NSO/ -> másnap célpontté vált) Persze lehet (és adott esetben érdemes is) rugózni azon, hogy tényleg ezek voltak-e a célponttá válás okai, de legalábbis gyanús

Én így látom et a kérdést. Valójában ha ezt nézem, majdnem lényegtelen, hogy ferdít-e a telex vagy magyar nemzet vagy az AI vagy akármelyik orgánum.

Mindenki pont akkor, amikor a kormányról kritikus... Várjál már. Az ellenzéki újságíróknak EZ A FELADATA, hogy a kormányról kritikus dolgokat dolgoz fel és ír le. Pont amikor. Persze, meg mindegyiknek a leghallgatása azután kezdődött, hogy reggel szart egyet +/- 48 óra. Nem furcsa ez? Ez megint mellébeszélés, plusz, még senki nem látta a bizonyítékokat (magam is kíváncsi vagyok rá), csak az Amnesty International. Ez annyira nem furcsa, hogy mindig a témában megjelenő első állítást fogadjuk el.

Nem furcsa, hogy USA-ban leállt a megfigyelés? Na erre is kíváncsi vagyok, hogy hogyan sikerült erre a következtetésre jutni, hogy mikor melyik infó nem ment át, stb. Hogyan tudsz rájönni, hogy mikor melyik program működött?

Csak az állításokat soroltam, azok meg gyanús időzítésekről szólnak. Ami SZVSZ igaz (mmint, hogy ezt állították a zujságírók)...

 

Kicsit odébb olvashatod, hogy mit gondolok a bárminek a tudásáról, mégodébb pedig az egész lehallgatósdiról. ;-) De azért a haraszt és a paraszt esete.... 

Érdekesebb, hogy egyetlen nagyformátumú baloldali politikus sincs köztük, akik lebuktatásával tényleg nagyon dobbanthatnának.

Hol érdekli őket néhány nevenincs újságiró? Az nem volna hir, hogy valami ismeretlen firkászt mondjuk külföldről pénzelik. De mondjuk egy gyurcsány, karigeri, fegyőr, mzp, ezeket rajtakapni valami kellemetlenen, na annak volna értelme. De ezek még véletlen sincsenek a listán.

Tehát, nem az előbb felsorolt baloldali politikusoktól félnek, akik leváltani próbálják a jelenlegi kormányt, hanem nevenincs újságiróktól félnek.

Ha tények nem kellenek, akkor minek az egész bohóckodás, miért nem kezdenek terjeszteni valami jó médiakampányt ezekről a nagyon fontos újságirókról, akiktől úgy rettegnek?

Tudtommal a Direkt36 hozta ki először a Fudan-os papírokat is. Ők nem maguk ásták ki, vélhetően valamelyik titkosszolgálattól vagy szivárogtatótól kapták. Innen nézve logikus a kormány szempontjából, hogy érdekli honnan vannak. Ha tippelnem kéne ez egész drága cucc meg az operátorok száma is szűk keresztmetszet így tényleg csak olyanokat figyelnek meg akiket érdemes. Persze elítélendő és szerintem vannak itt nagyobb gondok is amivel foglalkozni kéne, de az ő szemszögükből nézve indokolható. 

A gondolatmeneted biztos nem fogja lájkolni kilvadi és a többiek. Abban sem vagyok biztos, hogy értik, amit írtál. :D

Ráadásul amennyiben tényleg történt megfigyelés, annak a valódi okai, céljai és eredményei pár évig nemigen derülhetnek ki, így mindenki fújhatja a saját narratíváját. Kíváncsi vagyok, bukkannak-e fel olyan nevek, amikkel lehet kezdeni valamit. Ha igen, szerintem a nyáron pihentetik az infókat, és ősszel kezdik adagolni.

:)

Közel sem csak AI embereket figyeltek meg. És amúgy VAN olyan törvény, hogy újságírókat nem szabad megfigyelni.

Die Zeit

Az Egyesült Államok azonnali hatállyal korlátozta, hogy ügyészek adathordozókat foglaljanak el újságíróktól, illetve a média dolgozóit legfeljebb csak akkor lehet ellenőrizni, ha kém- vagy terrortevékenység gyanújába keverednek. Az igazságügyi miniszter azért adta ki rendeletét, hogy jobban védje a sajtó forrásait. Ennek megfelelően az újságírókat csak kivételes esetekben lehet lehallgatni.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

legvidámabb barakk, a kényelmes életnek ára van:)))

Szuper kémprogram:

"...A Pegasus elnevezésű kémprogrammal távolról, észrevétlenül lehet behatolni a kiválasztott iPhone-okba vagy Androidon futó eszközökbe egy olyan kiskapun keresztül, amelyről a gyártók és a mobiltelefonok szoftvereinek a fejlesztői sem tudnak."

Ha észrevétlen, akkor hogy derült ki ??

Oscar:

"Én tudtam, de nem sejtettem..."

Ha most Gyurcsány lenne a miniszterelnök már telesz*rták volna a tüntetők a Kossuth teret.

honlapom http://dyra.eu/

Az Öszödi beszéd volt hasonlatos mutyi szegről - végről. KB abba bukott bele két év múlva. Hazudott reggel délben meg este. A mostani vezér pár hónapja mondta, ők nem vetemednének arra, hogy bárkit elhallgattassanak aki másképp gondolkodik. Persze politikus jár a szája tehát hazudik. Na de azért ezek már mostanában szinte minden héten szembeköpik magukat meg a korábbi kijelentéseiket. 

honlapom http://dyra.eu/

Ja. Meg gyíkká változtatta! De már elmúlt... Tudod, ha azt mondják, hogy vége a bulinak, és tessék szépen hazamenni, akkor a diszkóból is ki fognak rakni az utcára, akár erővel is, ha a szó nem elég.
És az autógyújtogató, TV-székházat feldúló békés tüntetőkkel kapcsolatban mi a véleményed?

Mégegyszer... Ha azt mondják, hogy menj haza, akkor tessék szépen hazamenni. Nem, nem "majd", hanem akkor, amikor _kérik_. nem egyszer kérik, hanem többször. Aztán felszólító mód következik, és utána jöhet a dafkemaradóknak az adott közterületről történő kiszorítása. Tudod, aki korpa közé keveredik, azt... Na jellemzően ott is ez történt.
A felgyújtott autók és a szétvert TV-székház kapcsán valami esetleg? Vagy az nincs benne a pártirodán kapott brossúrában, hogy arra mit kell reagálni?

Ja, volt ismerősöm, nem is egy, aki ott volt, aztán szépen hazament, amikor jelezték, hogy "vége a bulinak". Ők nem kaptak egy legyintést se...

az már esti rész volt..

Teljesen elfelejted, hogy 1956. 50. évforduló rendezett megemlékezést, ahol semmiféle rendbontás nem volt a rendőrség feloszlatta és ráterelte az embereket a tüntetőkre..

Egyébként a bíróság kimondta, hogy a rendőrségnek nem volt jogalapja a megemlékezés megszakítására..

Nagyon sok minden történt azon a napon. De sajnos egyeseknek szelektív a tudatuk.

A rendőrség a Nyugatitól és az Alkotmány utcától módszeresen terelte a szélsőjobbos valóban tüntetőket a Bajcsyn a Deák tér felé, lezárva a közbeeső összes keresztutcát, hogy aki akarna, még véletlenül se tudjon „meglépni”. Ezzel szemben a Dohány utcánál nem zárta le a Kiskörutat az Astoria felé, pedig ott lett volna rá lehetőségük. A Gönczöl- és a Balsai-jelentésben is benne van, hogy a Fidesz nagygyűlésen felhívták az emberek figyelmét, az Erzsébet-híd és a Kálvin tér felé hagyják el a nagygyűlés helyszínét.

Balsai-jelentés:

„17.45 órakor a Fidesz-MPSZ nagygyűlés kapcsolattartója, dr. Nagy-Juhák István r. ezredes jelentette a rendezvény befejezését . A kapcsolattartó jelentését követően a tömegkezelési tevékenység irányítását végző budapesti rendőr-főkapitány, a Kossuth téren tartózkodó Gergényi Péter r. vezér őrnagy kiadta parancsot a tömegoszlatás indítására, amit a mellette álló dr. Lapid Lajos r. ddtábornok 17 .45 :51 órakor sürgető jelleggel közvetített . A tömegoszlatásra a helyszínen 17.46 :47 órakor Gulácsi Sándor r. ezredes adott utasítást.

17.48 órakor a REBISZ Bevetési Parancsnoksága V . Bevetési Osztályának Lovas Alosztálya Domoszlai Dániel r. alezredes vezetésével, annak utasítására kardlap használata kíséretében lovasrohammal nekiment a Dob utca – Károly krt . - Dohány utca vonalában a tömegnek, akik között már a Fidesz-MPSZ nagygyűlésén békésen résztvevő személyek is nagy számban tartózkodtak.”

 

Egy-két perc alatt több százezres tömeg nem tud eloszolni, ráadásul nyilván volt, akinek a Deák felé kellett mennie, mert arra lakik. De két perccel a Fidesz nagygyűlés vége után már oszlattak, három perccel utána már kardlapozós lovasroham volt.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

ne zavard meg őket tényekkel. csőcselék volt az épp  használatos kifejezés :).

**

Szerencsére a szemkilövetés, padkára haraptatás stb ismérvei egy jól működő jogállamnak, hiszen ezek kapcsán nem érdekelt semmiféle szervezetet, bizottságot stb az, hogy mi történik :).

Csak azért, mert a felcsúti csodalény azt köpte, hogy mindenre Gyurcsányozni meg Sorosozni kell, még nem kell rögtön négykézláb kúszni és felnyalni.

Egyáltalán, ki a tököm az a Gyurcsány? Kit érdekel egyáltalán?
De megválaszolom magamnak: ugyanaz a (poszt?)kommunista nem kívánt örökség mint az Orbán. Semelyiket nem kértük, de megkaptuk és a történelem is így fog emlékezni rájuk.

Ja, hogy relativizálni próbálsz? Nem sikerült.

Birka népnek nincs hazája.

Nyomhatod itt a vakert, de ha nem tudod akkor elmondom neked, hogy a jelenlegi ellenzék egyik megkerülhetetlen figurája aki amúgy korábban miniszterelnök volt. Már bánom hogy bedobtam de nem lehet törölni. Csak egyszerűen megjegyeztem, hogy mennyire kettős mércével ítéljük meg a hatalmon lévőket.

honlapom http://dyra.eu/

Jó hát azért ez egy szakma, mármint a politika. A két legjobb művelője magyar-honba a két említett figura. A többieket lapon nem lehet velük említeni (itt a karizmájukra, a politikai előadásmódjukra, a háttérszálak és a közvélemény tematizálásra gondolok, vagy a saját pártjuk irányítására). Sajna a magyar népnek van egyfajta vezér akaró vezért váró kultusza ezért nekünk fontosak a karizmatikus vezetők. A lényeg megkerülhetetlenek. Akár akarsz változást 2022-ben akár nem valamelyikre le kell szavaznod.

honlapom http://dyra.eu/

Csak faszságot beszélsz, ezzel éppen az állandó szart és csődöt okozó baloldal relativizáló, felelősséget elkenő narratíváját erősíted, ha tetszik, ha nem.

Az anarchista lelkiség kontraproduktív, ahogy a világ össze baját ITT megoldani akaró „liberálisok” töketlen szenvelgése is. Kb. az ilyeneknek és a Sztálin vezette bolsevikoknak „köszönhetjük” Hitler és a nácik hatalomra kerülését is. Csak most nem a nácik jönnek, hanem a muszlimok.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Gyurcsány nem abba bukott bele, hogy embereket veretett véresre, hanem hogy a fidesz sajtó ezt híresztelte róla.

Egyébként van itt egy el nem varrt szál. Anno lehetett hallani  a rádióban pár mondatot egy telefonbeszélgetésből, amiben egy fideszes szervező egyeztet a focihuligánokkal, hogy a huligánok az őket kíszorítani akaró karhatalom elől merre hátrtáljanak. Hátráljatok  az Astoria felé. Hogy a huligánok, a "normál" tüntetők és a rendőrök összetalálkozzanak. Nem volt véletlen. Valamiért ezt a szálat aztán ejtették. Nyilvánvaló, hogy  a focihuligánokat a Fidesz irányította akkor is, a tv felgyújtásakor is, meg később is több alkalommal.

Egyébként a tv székház felgyújtása előtt még senki nem volt véresre verve. A felgyújtás alkalmával is csak a rendőrök. Akik aztán a későbbiekben valóban bedurvultak. Annyira azért nem, mint trey gondolja. Például az Arany János utcánál személyesen láttam, amikor egy fideszes nyanya magát hanyatt vetve, fetrengve sikoltozott, hogy őt bántják. De nem és nem, így hát többször próbálkozott.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

embereket veretett véresre, hanem hogy a fidesz sajtó ezt híresztelte róla.

nem kellett különösebben híresztelni. akkori maszop szavazó ismerősömet is alaposan megverték a rendőrök csak mert arra fele lakott. (kvázi üres mellék utcán sétált egymaga). Az addigra bevadított rendőrök (olyan hírek jöttek, hogy adott rendőrt megöltek/megkéseltek a huligánok stb) meglehetősen szabadjára voltak engedve, hogy csináljanak amit akarnak. A lelkiismeretesebbek között pl akadt aki nem volt hajlandó bármire majd tanúskodott is korrektül a történtekről, vállalva ezzel, hogy a munkatársai utána kiközösítik..

Egy ilyen kezelés majd annak tálalása alapvetően megváltoztatta legtáncosabb miniszterelnökünkről alkotott képét :).

Hidd el amit a saját bőrödön tapasztalsz az jóval többet nyom a latban mint amit az újságban / tv-ben híresztelnek.

Ráadásul akkoriban még messze nem volt annyi sajtó megjelenési lehetősége a jelenlegi kormányzatnak.

A csapból is a csőcselékezés folyt meg az, hogy szegény korrektül eljáró rendőrök csak véletlenül zúzták össze pl Révész Máriuszt :)..

Mit tudunk az egykori Gyurcsány rezsim kémügyeiről?

Az eset a következő: a magyar kormány EU-s bolgár szakembereknek álcázott orosz titkosszolgákat engedett be a magyar nemzetbiztonság központi objektumába, és a MOL egy részét is átengedték az oroszoknak strómanoskodó OMV-nek, írja a lap.

[...]

Gyurcsány Ferenc akkoriban rengeteget találkozott Vlagyimir Putyinnal, aki a Nyugatnak példaként mutatta fel az orosz-magyar kapcsolatokat. A kormányt akkor nagyon zavarta, hogy titkos információk jutnak ki az ellenzéki Fideszhez (így robbant ki a Mucuska-gate), ezért elhatározta, hazugságvizsgálatot végez a Nemzetbiztonsági Hivatalban - épp az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat helyettes vezetője ajánlotta fel szolgálatait a Parlamentben, ahol a nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő miniszter Szilvásy Lajos és a Nemzetbiztonsági Hivtalt akkor vezető Galambos Lajos beszélt vele az ügyészségi vádirat szerint. Szilvásy tagadta, hogy ilyen találkozón részt vett volna vagy hazugságvizsgálatot kért volna.

Galambos utasította az NBH egyik pszichológusát, állítson össze kérdéssorokat és működjön együtt a bolgár szakemberként aposztrofált orosz titkosszolgálati személyekkel. A vizsgálatról titkos hang- és képfelvétel készült. Az oroszok részt vettek a vizsgálatban,

 https://www.valaszonline.hu/2019/04/17/gyurcsany-szilvasy-oroszok-titko…

trey @ gépház

trey, az általad linkelt oldalon is arról van szó, hogy a magyar kormány ellenzéki politikusokat vagy újságírókat figyelt meg titkosszolgálati eszközökkel azért, mert a hatalom kritikusai voltak? Ha igen, akkor az ugyanúgy bűnös magatartás. Ha nem, akkor kérlek, ne mosd össze a kettőt hazug módon!

Nem Trey vagyok, de nem "tudjuk", hogy "azért, mert a hatalom kritikusai voltak"...

Amit tudunk az kb ennyi_

 • a Pegazus nyomai vannak a telefonjaikon
 • vannak kritikus megállapításaik a kormáról
 • gyanús időpontokban kerültek a célpontok közé
 • a kormány (képviselői) fura válaszokat adtak a firtató kérdésekre

Amit meg nem tudunk:

A fentiek bármelyike között van-e bizonyatható ok -> okazati összefüggés. Azokat sejtjük és találgatjuk. Pont, mint bármilyen más hasonló esetben...

Mint az óvodában! Ez neked tényleg bejön bármilyen vitában is? Értem, hogy szarul esik, hogy mind az amerikaiak, akiknek a faszán csüngesz, mind a németek (dettó) egy hangyafasznyival sem különbek a haverjaidnál, de azért adhatnál kicsit magadra. Ennyire ne menj le kutyába.

trey @ gépház

Nem tudom, mire gondolsz, mert nem igazán van olyan, akit istenítenék vagy a haza megmentőjének gondolnék. Egyik oldalon sem. Képzeld, még a DK-ban sem.

 

Azért, mert Orbánt egy hazaárulónak tartom még nem jelenti azt, hogy látok más olyat, aki megfelelő lenne az ország vezetésére. Sajnos ez van. Ráadásul azért Orbánnak is vannak vagy inkább most már csak voltak erényei, de most már a gyengéi kerültek túlsúlyba és rettentő káros az országnak, amit csinál.

De már van valami konkrét? Hogy Guy Faszomtudggyaki is megszólalt az ügyben? Vagy még mindig ott tartunk, hogy a feltételezések szerint 2 wannabe Pulitzer-díjas firkászt, meg valami huszadrangú senkiket megfigyelt a magyar állam csilliárdokért vett cyberfegyverrel.

Az RTL Klub nem fukarkodott a jelzőkkel.

trey @ gépház

Jah, meg az oknyomozónak eltűnt a vonalból a másik fél, és helyette a beszélgetés korábbi részét hallotta vissza. Nem értek a lehallgatáshoz, de szerintem az lehetett, hogy a "lehallgatott" a technikai analfabetizmusra építve színesíti a történetet. Persze az is lehet, hogy egy feltehetően profi készülékekkel dolgozó profi csapat megszakította a beszélgetést, és visszajátszotta a vonalba/streambe a felvett anyagot. De ez inkább szándékos figyelmeztetésnek tűnik, nem pedig véletlen hibának. Érdekes, hogy az oknyomozó újságíró ezen gyanús jelek után sem kezdett nyomozni (legalább olyan értelemben, hogy egy telefonvonal/audiostream esetén megtörténhet-e hasonló, és ha igen, mekkora a valószínűsége és mi az oka). Szóval az oknyomozás ezeknél kb. abban merülhet ki, hogy várják, hogy valaki (...) anyagot küldjön nekik.

:)

Szerintem félreértesz. 2 okból gondolom

 1. Ballib(nek mondott/gondolt) méiákban jelent meg a hír. (Hogy nemzetközi sajtó munka volt mellékes. Én legalábbis nem tudom minden résztvevőjét sem, amikről tudok azokról sem, hogy milyen beállítottságúak)
 2. Olyan arcok is szerepelnek a 300 szám között, akiket lehet az orbáni rendszer ellenségének tekinetni, de ballibnek nehéz. (Chikán, Gémesi, Simicska fiú)

Szal azt akartam mondani, hogy természetes, hogy az aktuálisan hangos politikai ellenlábas beszél leginkább az ügyről, de az ügy nem (csak egyszerű) ballib propaganda, szvsz.

Azt kellene látni, hogy bár Vikuséknak vannak eredményei a gazdaságban (nem is rosszak sokszor), de a cél nem szentesíti az eszközt. Továbbá azt, hogy ez nem egy ballibek, LMBTQ-k és hasonlók elleni "támadás", amire lehet hisztizni végre, hanem ennél egy sokkal veszélyesebb BAU gyakorlatnak tűnik pillanatnyilag. (legalábbis számomra)

Épp csak nagyon könnyű felülni a gyurcsányozós/sorosozós/bellibezős/LMBTQzól/akármilyenezős vonatra...

Ez jelenleg egy mindenféle komolyabb bizonyíték nélküli, szokásos ballib/tényfeltáró/objektív-független/stb. minőséget felvonultató, a kormányt rossz színben feltüntetni kívánó, a ballib sajtó által felkapott és terjesztett ügy.

Én - veled ellentétben - semmilyen LMBTQ összefüggést nem sejtettem mögötte. Nem értem, hogy honnan vetted. Gyurcsányt nem én hoztam be ebbe a szálba. Sorost nem említettem az üggyel összefüggésben. Ellenben az itteni, kommentjeik alapján kormányellenes kommentelőkkel. Érdekes, hogy ez mindig attól az oldaltól bukkan fel, de a szál közepére mindig megpróbáljátok ezt úgy előadni, mintha tőlem, vagy tőlünk jönne. Olcsó ez nagyon.

Nem igazán értem a kommented.

trey @ gépház

Hát...

 1. A válasz valóban nem teljesen és kizárólag a kommentedre reagál
 2. Az MTVA állította, hogy az AI a Soros network része
 3. Nem állítom, hogy Tőleg/tőletek jön

 

Annyit állítok, hogy ez nem egyszerű ballib/jobboldali keresztény-konzervatív téma, hanem annál egy sokkal szarabb ügy. 

De mindegy. Beszélgetni és nem szimplán flamelni próbáltam...

Az egész komment halmazt végigolvasva, szvsz nagy abaj. Általam szakmai alapon respektált, meggondolt, széleslátókörűnek gondolt arcok, szintén számomra, csalódást okoznak, amikor politikai téma kerül napirendre...

Ezt veheted akár magadra is. Sokszor nem tudom eldönteni, hogy szórakozásból trollkodsz vagy komolyan gondolsz valamit (lásd másik szálon), de ilyen ez a popszakma... :-D

háááát!

 • vagy a magyar kormány figyelte meg az a kb 300 gazdasági- politikai vezetőt, meg újságírót meg gyanús alakot, és akkor nagy gáz van ha nem volt engedélyük akkor ez büncselekmény.
 • vagy a magyar kormány engedéllyel figyelte meg ezt a kb 300 embert, ez esetben el kell számolniuk a parlamentel, és meg kell magyaráznia, hogy újságírók gazdasági- politikai vezetők vajon miért és hogyan lettek nemzetbiztonsági kockázat.
 • vagy idegen kormány kémkedik magyar gazdasági- politikai vezetők után és erről a magyar kormány nem tud, akkor mi a faszt csinálnak a szolgálatok?

az, hogy a magyar újságban leközölteknek nem hiszel az rendben van. - nincs rendben de ez egy másik történet -
de itt olyanon is részt vettek a nyomozásban, és a publikálásban, akiknek az erőforrásai szinte korlátlanok - hozzánk képest - a szavahihetősége pedig magasan van bármely magyar intézmény média felett..

nyilván ezek tudják mit vállaltak a publikálással..

Nem fogod megmondani, hogy nálad milyen bizonyíték érdemel hitelt. Megkapnád, és annál nagyobb volna a  pofára esés. Egyébként "bizonyítékoktól" függetlenül a kérdés már eldőlt: Orbánon rajta fog ragadni a megfigyelés (amire ő majd magasról tesz).

A magamfajta egyszerű ember nincs abban a helyzetben, hogy  bizonyítékokat értékljen. Ha volna is, az sem számítana. Ki hinne nekem, ha elmesélném, hogy én aztán tényleg, de tényleg meggyőződtem valamiről vagy az ellenkezőjéről. Nem marad tehát más, mint választani, hogy az ember a MN álhíreinek vagy WP álhíreinek  hisz. Vagy lehet nevetségesen bizonyítékokat követelni.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

Jaj, már ez a menekülés mindig. A kérdésre lesz válasz?

Orbánon rajta fog ragadni a megfigyelés (amire ő majd magasról tesz).

Ahogy rajta maradt Gyurcsányon, Obamán ... 

Történt egy állítás:

de itt olyanon is részt vettek a nyomozásban, és a publikálásban, akiknek az erőforrásai szinte korlátlanok - hozzánk képest - a szavahihetősége pedig magasan van bármely magyar intézmény média felett..

Illene alátámasztani. 

trey @ gépház

Te vagy az aki nem válaszol, csak menekül. Nem tudod megmondani, mit fogadnál el "bizonyítéknak".  Cserélgeted a bizonyíték és alátámasztás szavakat. Semmit sem akarok alátámasztani. Magasról teszek rá, hogy mit hiszel el, mit nem.

Amúgy mit hallgatsz? Nálam ZZ-Top megy.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

>>Elment megkérdezni Ferit, hogy most mi jön.

 

a feri most nem ér rá:

"A Balaton-parti élet és a nyaralás anyagi nehézségeiről tett közzé videót Gyurcsány Ferenc a Facebookon,"

az igazán pikáns az lett volna, ha inkább sukorón haknizik a tisztakezű demokraták szellemi és stratégiai atyja

 

"A Balaton nagyon sokaknak luxus lett – állapította meg a politikus. Egyben kilátásba helyezte, hogy jövőre, egy esetleges kormányváltást követően ez meg fog változni."

^a kizárólag megszorításokkal (azzal is csődbe) kormányzó (((bal)))oldal híresen szavahihető nagy ígérője

"A Balaton nagyon sokaknak luxus lett – állapította meg a politikus. Egyben kilátásba helyezte, hogy jövőre, egy esetleges kormányváltást követően ez meg fog változni."

Roppant kíváncsi lennék, hogy ennek törvényes keretek között (pl. a piacgazdaság felszámolása nélkül) mi lenne a módja. Illetve kérdés még, hogy hány sávosra fogják bővíteni az M7-et, hiszen a megfizethetetlenül drága lángos mellett is másfél órás a dugó Bp és Fehérvár között.

Ebből is lejön, hogy míg ezek a mocskok megfigyeltek 4 fő újságírót, és 4 másik embert, akik valamilyen szinten a baloldalhoz köthetők, szóval ezek a retkek ilyet mertek tenni!!! Micsoda vérlázító dolog ez! Bár nincs köztük politikus, mint a watergate ügyben, de biztosak vagyunk abban, hogy ezek az emberek feddhetetlenek voltak, azaz soha, semmilyen bűnt nem követtek el, és Ferenc pápa csak azért nem avatta őket szentté, mert még ÉLNEK!!!!! 

és 4 másik embert, akik valamilyen szinten a baloldalhoz köthetők, szóval ezek a retkek ilyet mertek tenni!!! Micsoda vérlázító dolog ez! Bár nincs köztük politikus

Csak a Chikán mint nem politikus (első Orbán kormány) és a Gémesi (Godöllő polgármestere), ráadásul teljesen baoldali.... :-(

Apró, lényegtelennek tűnő információ a fentiekhez kapcsolódóan, hogy még nem tudjuk, ki figyelt meg kit, megfigyelt-e egyáltalán valakit ezek közül és ha igen, akkor ez pontosan hogyan is derült ki most. Állítások vannak, meg kérdések, számos állítás és (nagyságrendekkel) több megválaszolatlan kérdés. De ennek nyilván nincs különösebb jelentősége, ha az "ügy" maga szent, ezügyben talán lehet, hogy valóban őszentsége lenne illetékes.

Gyurcsány nem az őszödi beszédbe bukott bele, hanem abba, hogy az ezt megelőző négy évre következő „elkúrtuk” UTÁN még két év fél évig kúrták el, ezzel 2008 októberére lényegében államcsőd közelébe sikerült szakérteni az országot. Annyira, de annyira szakértők (ŐK az örök szakértők, ugyebár), hogy a 20 milliárd €-s hitelkeret felvételét szükségessé tevő állampapír aukció összeomlását még az összeomlást megelőző napon sem látták. Az örök szakértők mintapéldánya, Király Júlia, volt MNB alelnök az összeomlás előtt hat nappal:

A tornádó oldalszele

„Az elmúlt egy év történései alátámasztották akkori hipotézisünket: a hazai bankrendszer erősnek és ellenállónak bizonyult, a hazai pénzügyi piacokra csak korlátozott mértékben tört be a vihar. Amit megéreztünk és amivel meg kell tanulnunk együtt élni, az a kockázatvállalás megdrágulása. A mi gazdaságunkat pedig kockázatosnak ítéli a világ. Az elmúlt évek gazdasági teljesítménye, adósságfelhalmozása miatt a befektetők szemében gazdaságunk gyakran még mindig sérülékeny, ezért finanszírozási költségünk jobban nőtt, árfolyamunk jobban ingadozott, állampapírpiacunk nagyobb turbulenciákat élt át, mint sok más, hozzánk hasonló fejlettségű országé. De bizalmi válság a bankrendszerben, a banki piacokon nincs - és ez megnyugtató.

Ez a bankrendszer ma erős és sokktűrő. A tornádó oldalszele persze újabb és újabb megrázkódtatásokat okozhat. De ismerjük természetét, hatásmechanizmusát, tudjuk, hol és mikor kell hatásosan közbeavatkozni. A nagy jegybankokkal, hatóságokkal együtt az elmúlt év mindenki számára a tanulás és felkészülés éve is volt. Talán éppen most, az egy éve tartó turbulens időszak negyedik jelentős csúcsán érezzük azt, hogy valami változott: kevésbé inog a valutánk, kevésbé nő a kockázati felárunk, talán már nem vagyunk a legsérülékenyebbek közé tartozók. Közvetlen, erős hatásra most sem számítunk. De az oldalszél ereje még így is lehet erős: a hitel olcsóbb nem lesz, nem fogunk bőviben járni a pénznek.”

Három nappal:

Király Júlia: A tornádó oldalszelének is van ereje

Finoman szólva is erős félreértése az akkori helyzetnek. Mert aztán még három nappal később ez jött:

A nap, amikor bekövetkezett az elképzelhetetlen - Király Júlia írása

Király természetesen nem a saját tévedhetetlenségük önhitt dilettantizmusának elemzése céljából jelentette meg a cikket, hanem mert az eseményekről írt könyvével készült körbehaknizni az országot.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Haldoklók - haza?! Ez alatt mit kell érteni?

Elég érdekes és komplex kérdéskör, de miért is ne lehetne otthon, családi körben, nyugodt és csendes körülmények között meghalni? A haldoklónak már semmi esélye az életre, ez a szó jelentése ... elmúlás relatíve rövid időn belül.

dedikált szerver bérlés - www.klixnetwork.hu

Szerintem a kamu mszp-s mentős nénire gondol, aki egy álinterjúban előadta, hogy a kórházkiürités miatt (covid-ra felkészülés) 10 hazaküldött emberből 8 meghalt. Persze kiderült, hogy sosem volt mentős csak egy ballib hazudozó, aki a kormányt akarta befeketiteni, pánikot kelteni, egy szó sem volt igaz belőle.

De mint látjuk meglett a hatása, sokán elhitték és fogalmuk sincs, hogy közben kiderült, hogy fakenews volt, azt valószinűleg már nem hozta le az "objektivmédia" amit olvas.

Hol jobb meghalni? Családdal vagy benn a kórházban? Mert mindenképp meghal mindenki. Kórházban kell meghalni, tehát minden haldoklóval be a kórházba, hogy ott érje a végső pillanat? Értem, hogy egészségügyi alkalmazott vagy, és dolgozol osztályon, vagy hogyan képzeled? 

Kivel rongyoljon jobban a mentő? Az áttétes haldoklóval, vagy a sérülttel, szívinfarktuson átesettel?

 

Kik mentek haza? Akiken nem lehetett segíteni.

Kik mentek haza? Akiket a család öregotthon helyett a kórházban tartatott, s 2 naponta kiszáradva küldte be a kórházba, hogy ott éljen! Van ilyen. Mama máza már rég eladva, és most muszáj volt otthon tartani mameszt. Akit szeretnek, aki a házát hagyta a családra, aki felnevelt. Borzalmas emberek vannak, ebben a kérdéskörben egy facebookposzt, egy Feris üzenet miatt kérlek ne foglalj állást úgy, hogy nem is ismered a körülményeket. 

Kórházban dolgozom, orvos vagyok. Inkább betoltad volna utolsó napjaira a kórházba, ahol retekben, mocsokban, meghalt volna hamarabb, mert kb 2 nővérre jut 30 beteg! Otthon hallhatott meg veled, a családoddal, ami azért valószínűleg neki is jobban esett. Ne csak magadra gondolj már ilyenkor te önző, hanem anyukádra is! elhiszem, hogy terhes volt, mert nem azt csináltad amit te akarsz, de most na. Önző vagy.

menj a kurvaanyadba te budos fasz!

8 evig apoltam otthon. 1 honapja volt korhazban mert allitolag tudogyulladasa volt. lofaszt nem csinaltak vele, mikor hazakuldtek ugy ki volt szaradva hogy masfel napig orankent kellett kortyonkent itatni. olyan felfekvese volt, hogy sirt a fajdalomtol es nekem kellett (volna) ezt a fajdalmat kezelni mindenfele orvosi segitseg nelkul. a korhazban elerhetetlenek voltak az orvosok raadasul napont hazudtak hogy ma eppen ki a kezelo orvosa. gondolom olyan te fele rohad geci lelkiismeretlen hentesek dolgoztak azon az osztalyon!!!

De érzékeny lett a (nem)elvtárs... Bezzeg a unix/IT portálon offtopic sz@rokkal kapcsolatban nem érzékeny, pláne, ha hozza a kattintást meg az oldalletöltést... Mi van, ki lett adva, hogy növelni kell a nézettséget/forgalmat...? vagy hogy be köll mutatni, mennyire narancsos seggnyaló ez az oldal is? mert ha igen, akkor lassan ideje egy új Unix portált indítani, totál politikamentesen - mert nagyon úgy tűnik, hogy a hup ilyen téren elveszett - "hála" az narancsködös "alapító atyának"...

"Mi van, ki lett adva, hogy növelni kell a nézettséget/forgalmat...? vagy hogy be köll mutatni, mennyire narancsos seggnyaló ez az oldal is? "

Nekem is elgondolkoztató, hogy mire fel ez a pártbuzgalom és fidesz propaganda.  Khmm, nyitottam is rá topikot: https://hup.hu/node/174563

 

 

Meghatározott számú karácsony fikázó topic és kap a hup pár új szerverre pénzt? Persze a szerverek túlárazottak lesznek és a NER-től kell venni, az nem vitás :-) Vagy más anyagi előnyről lehet szó, ami nem nyilvános? Mert nincs azzal baj, ha valakinek szimpatikus egy párt, de hogy ha valaki egy az egyben tolja az adott párt propagandáját és ennyire olyan stílusban, mint a hivatalos, fizetett pártlapok, az furcsa.

Tükröt tartottam. A topikot nem én nyitottam. Az meg ne legyen már problémád, hogy én is hozzászólok! Azt látom, hogy nem tetszik, hogy van ellenvélemény is, ez nem a 444 echo chamber, de miért kell ennyire gagyinak lenned? Nekem jöttök állandóan, hogy "ez nem tartozik a témához, az nem tartozik a témához ... Az sem tartozik a témához, hogy eltemette az anyját. Hogy a faszomba jön ez a Pegazus ügyhöz?

trey @ gépház

A mindenben is örök szakértők a tolerancia terén is kizárólagos képességgel rendelkeznek, amivel meg tudják határozni, kit és mit szabad tolerálni.

BTW a Pesti TV egyik The fair right részében Halkó Petra fogalmazta meg jól. A „liberálisok” valódi értelmezésében az a gyűlöletbeszéd vagy gyűlölet cselekedet, amit ők gyűlölnek.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

gondolom olyan te fele rohad geci lelkiismeretlen hentesek dolgoztak azon az osztalyon!!!

Visszatérve a szál elejére: szerinted minek kellett volna történnie?

Mert láthatóan az nem volt még rossz megoldásként sem elfogadható számodra, hogy haza adták:

bennt kellett volna tartani az általad fent idézett módon véleményezett gondozásban?

***

A hozzászólásod többi részét figyelmen kívül hagyva:

8 evig apoltam otthon.

ezért minden tiszteletem és elismerésem, ismerem a helyzetet.

"minek kellett volna történnie?"

kijelolni covid korhazakat ahol csak a covidos betegeket apoltak volna. a  fennmarado korhazakba pedig athelyezni azokat a betegeket akiket ugy iteltek meg, hogy fontos a korhazi apolas, gyogyitas.

most nem torodtek ezzel, joforman minden korhazban kijeloltek osztalyokat amit megszuntettek, a betegeket kidobtak es helyukre vartak a covidosokat.

Jaja, te tudod mire esküszik fel a fotelből, ugye? Nem a friss infarktusos lett hazaküldve, hanem a kórházban parkoltatott öregek, a menthetetlen rákosok, stb. Egyébként tényleg jobb lett volna ha mindenki marad nem? Mert akkor mind bent halt volna meg a kórházban covidban, gratulálok! Én értem, hogy átlátod a dolgokat, hiszen orvos vagy, dolgozol/tál osztályon, tudod, hogy milyen a kórházak felszereltsége, stb, ide lehetne böffenteni, hogy a stadionok, meg a sok lopott pénz! 1 stadion árából az összes egészségügyi rendszerünk kb. 1 teljes munkanapig működne. 

mindenki meghalt volna..ki  par nap mulva, ki par ev mulva.
az igazi skandallum, hogy az alcsuti geci tobbet torodik a buzi focistaival mint az egeszseguggyel es olyan korulmenyeket teremtettek meg a csontokkal legozo orvosbaroval egyutt hogy van amikor tenyleg jobban jart par beteg akit hazakuldtek, mintha  korhazi fertozesben halna meg egy epeko kivetel utan mint a szomszedom.

Nem tudhatod, hogy ha bent marad, nem halt volna-e meg ugyanígy vagy esetleg előbb, mert elkapja a koronavírust.

A halálozási adatok éppen az ellenkezőjét mutatják, mint amivel a baloldal uszított és amit sokan el is hittek. A kórházi ágyak kiürítése után nemhogy genocídium nem volt, de 15-20%-kal CSÖKKENT a halálozások száma. Ennek persze nem csak a kórházi ágyak felszabadítása volt az oka, hanem pl. a közlekedés balesetek csökkenése is, de utóbbi jóval kisebb mértékben, hiszen ez éve szinten csökkent olyan számban, mint a heti halálozás tavaly április után.

Az egy másik kérdés (erről is sok cikk jelent meg), hogy a kórházi ágyak nem kis részét (legalább felét) nem gyógykezelés, hanem szociális ellátás céljából használják, mert az idős rokont, szülőt a legtöbb embernek egyszerűbb relatív kevesebb „hálapénzért” a kórházban tartani, mint jelentsen nagyobb összegért szociális ellátóban elhelyezni. Mert az otthoni ellátás – akár családilag, akár fizetett ápolóval – a legtöbb embernek nyilván megoldhatatlan.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Micsoda kifinomult, és meggyőző érvelés :D

nem, de , nem ,de , nemnemnemnem

 

De vajon honnan tudhatja egy gyurcsányista ( annak látszó, bár biztos tagadja) , hogy a másik fél miért megy ki tüntetni? Esetleg nem lehet*, hogy ebben a kérdésben az az autentikus, aki volt tüntetni?

 

* tudom, hogy újliberáliséknál az ellenvélemény elfogadhatatlan

Kicsit függetlenül a témától de jobb oldali gondolkodással van más észérv azon kívül hogy "bezzeg a gyúccsány az mekkora g*ci vót??!"

Meglepő, de rengetegen vannak akik utálják őt is és ettől függetlenül van elegük abból amit a mostani bagázs művel.

Első körben az hogy arra használják hogy riogassanak vele és ezért meg tudják tartani a hatalmukat ahelyett hogy már rég börtönbe vágták volna. Vagy akkor kiderülne hogy hasonló érvek alapján a fél narancs bagázs is a sitten kötne ki?

Én ezeket sem követem, max akkor olvasok bele ha innen linkelik. Tech oldalakat olvasok leginkább, a "legpolitikább" dolog ami szembe szokott jönni az 4ig vagy hasonló vonalon jön be vagy itt hupon.

A véleményem a sajátom amit a saját bőrömön tapasztalok, amit a saját ismerőseimen látok és nem az amit az interneten olvasok. Kaptam is már emiatt itt valamelyik topikban hogy mekkora beszűkült látókörű vagyok.

"Ha nem csak a kesma okádékait olvasnád úgy vágna pofán a valóság"

Hát ez a te, nem te, nem te érvelés nálam már az oviban véget ért, A proli jakab játszik ilyeneknek. De sikerült tévedned, én sokféle helyről tájékozódom. Most pl. belenéztem a ratyi klub híradóba is, ami egy ritka szánalmas fingszagú erőlködés, az állítólag nem politizáló ( csak mióta megjelentek a piacon) kanálistól. Milyen jellemző, hogy te a valósággal találkozást a médiában képzeled. 

"Gondolom boltokba nem jársz, kocsid nincs. Nem bankolsz, és nem forintban kapod a béred"

Ezt szintén nem találtad el, kocsiban ma is tapasztaltam milyen remek, ha budapesti közlekedést egy semmihez sem értő muciológus qrja szét.

Orbán ellen akkor 10 éve folyamatosan lehetne tüntetni.

Nem értem a feltételes módot. Nem csak lehetne, hanem lehet is. Az más kérdés, hogy nincs aki tüntessen. Mert hát ugye "annyira azért nem szaaaar, hogy a bohócokat visszatapsoljuk... hülyék azért nem vagyunk ..." :D

trey @ gépház

Lehetne - azonban kifejezetten problémás apróságok is vannak akár a Mt.-t nézzük, akár azt, hogy a munkavállalói jogokat bizonyos helyeken (ahol kifejezetten ordenáré módon szívnak a dolgozók...) milyen módin/alapon kik töltik be... Lehet, de olyan a környezet, hogy az emberek nem mernek a saját érdekükben sem ilyen módon fellépni.

Én remélem, hogy a lehető legtöbb idegen zsoldban álló, a román és és ukrán bábállamokhoz hasonló kiépítésén dolgozó ügynököt megfigyelik, és fel is lépnek ellenük. Ez a titkosszolgálat dolga, a világon mindenhol.

És van az ilyenek közt magát "újságírónak" kiadó is. Hát ezen ki lepődik meg?

És ha már kiderült, akkor ki lehetne állni, és elmondani, kit miért figyeltek meg.

Egy fedésben levő ügynököt elhelyezni évek munkája lehet. Csak, hogy a filmes közhelyek szintjén maradjunk: egy CIA/KGB ügynököt sikerül a hazai szolgálatoknak  azonosítani. Szerinted mi történne:

 • elkezdenék felderíteni, hogy mik a feladatai, kik a kapcsolatai, kiket próbál befolyásolni/honnan szerez információkat stb - ami jellemzően azt jelenti, hogy évekig figyelik, hisz van egy biztos kiindulási pontjuk és tudnak reagálni a tevékenységére
 • leleplezik, sajtóhírt csinálnak belőle ezzel khm javítva a két ország diplomáciai kapcsolatait :)

Egy kicsit reálisabban: valószínűleg intenzív tevékenységet végeznek pl  az összes szomszédos állam szolgálatai -is- velük is kifejezetten megéri összeveszni :). Arról nem is beszélve, hogy valószínűleg vannak próbálkozások részünkről is, hiszen gyakorlatilag minden állam végez ilyen tevékenységet....

... és nem hiszem, hogy akár az eredményeikről akár a bukásaikról bármikor is sajtóban számolnának be...

ez alól kb az lehet kivétel amikor egy-egy politikai üzenethez felhasználják azt a maroknyi embert akikből kirakat-díszt csinálnak, lásd kicserélt lebukott kémek stb..

Én itt arra regaáltam, hogy g3rg0 úgy próbálja beállítani, hogy a célpontok köztörvényes bűnözők (aki mást állít, az sorospárti gyurcsányista lipsi söpredék – mint később ki is fejtette), jogos volt kutakodni az életükben.

Ha viszont ez a nagyon valószínűtlen helyzet állna fenn, akkor most, hogy napvilágra került, nyugodtan kiállhat egy illetékes, és elkezdheti sorolni, hogy melyik újságíró pedofil, melyik üzletember terrorista…

a célpontok köztörvényes bűnözők

Pont ez a nehéz: róka fogta csuka esete. Nem tudod, hogy bűnöző-e ezért vizsgálódsz, hogy kiderüljön az-e. Maximum gyanusítod valamivel. De ez esetben lehet, hogy maga a tény amivel gyanusítod ciki. Pl a feltételezett cselekmény megrendelője mondjuk egy szomszéd állam magas rangú tisztségviselője vagy pl helyi diplomatája.

Ilyen esetben pl a rendőrség nem tud mit tenni, sőt lehet, hogy a konkrét célszemélyt direktben nem is figyelhetik meg, de pl a chat history / levelezéséhez részleteihez a címzetteken keresztül tudnak valamelyest hozzá jutni.

Legyen szó pl olyan információkról, hogy mikor hol fog tartózkodni: az újságíróval történt kapcsolatfelvételből derül ki, hogy mikor és hol készít  a nyomozás alanyával interjút az illető.

De ezek mind feltételezések. Természetesen simán elképzelhető az is, hogy visszaéltek ezekkel az eszközökkel, de csak azt akartam megvilágítani, hogy azok létezése & használata lehet teljesen indokolt is akár, lényeg hogy konkrét ügy kapcsán, legalább házon belül dokumentált és utólag vizsgálható módon történjen...

Feltételezések…Egy-egy elszigetelt esetben természetes, hogy normális ember nem kiált farkast. De ha azoknak a névsorát nézed meg, akik eddig napvilágra kerültek, elég fura lenne, hogy pont ezek mind komoly, akár nemzetbiztonságra veszélyes bűnözők (jó, a tényfeltáró műfaj általában veszélyes a „kormánybiztonságra” :). Komolyan kéne venni, hogy egy hétfős kb. üzleti vacsorán mindenki olyan durva bűncselekmények gyanúsítottja, ami miatt le kell/lehet őket hallgatni? Értem én, vannak véletlenek, na de ennyi?!

"Én remélem, hogy a lehető legtöbb idegen zsoldban álló, a román és és ukrán bábállamokhoz hasonló kiépítésén dolgozó ügynököt megfigyelik, és fel is lépnek ellenük."

Egyelőre annyit tudunk, hogy a kormány a velük egyet nem értőket (politikus, újságíró) titkosszolgálati eszközökkel megfigyeli. Ilyet pártállamokban szokás csinálni.

Az idegen zsoldos dolog jól hangzik, de erre semmi bizonyíték nincs, emiatt bárkire rámondható. Ilyen erővel mondhatom én is, hogy te az vagy vagy akkor már inkább Orbán idegen zsoldos, arra legalább még bizonyíték is van, mert kiárusítja az országot a kínaiaknak (ez tény).

Egyelőre annyit tudunk, hogy a kormány a velük egyet nem értőket (politikus, újságíró) titkosszolgálati eszközökkel megfigyeli. Ilyet pártállamokban szokás csinálni.

Való igaz, mert a velük egyetértőket csak demokráciákban figyelik meg :D :D :D (Obama-Merkel)

trey @ gépház

Hát, ha nem trollkodás volt: akkor mondjuk Sztállin rendszere a fenti állítás okán demokrácia volt.... :-/

A többivel megy egyetértek. Ahol hatalom van ott többet akar. A kérédés nem is ez, hanem hogy van-e bármi, aminek a léte arra szolgál, hogy legyen korlát.

Nem fekete-fehér a legdemokráciább demokrácia sem. És minél nagyobb, annál kevésbbé az. Anyafogás fő oka Orbánékkal szemben az, hogy a nem egészen 100%-os hatékonyságú ellensúlyokat is elbontják.

És erre nem mentség, hogy "úgy sem működik 100%-on"

Feltörték Palin gépét - a tettes a demokratákhoz köthető

Egy demokrata politikus fia törhette fel az amerikai Republikánus Párt alelnökjelöltje, Sarah Palin internetes magánlevelezését, egy szövetségi esküdtszék vádat emelt az ügyben - közölte szerdán az igazságügyi minisztérium.

A szövetségi vádesküdtszék szerint a Tennessee állambeli Knoxville-ben élő 20 éves David Kernell, Mike Kernell demokrata párti helyi képviselő fia felhatalmazás nélkül, szándékosan behatolt Palin e-mail fiókjába.

https://en.wikipedia.org/wiki/Sarah_Palin_email_hack#Verdict_and_senten…

Hagyjuk már állandóan a bezzegezést fogalom nélkül!

trey @ gépház

Szarul hangzik, de majdnem...

Véleményem tömören:

Amelyik megteszi a konszenzusos szabályozással ellentétben vagy a szbályozást kb megszünteti, elmehet a jó k mamába. Teljesen függetlenül a pártállásától. Továbbá azt is állítom, hogy innen csak találgatni és pofázni tudunk meg egymást marni egy ilyen faszságon semmi egyebet.

Orbán valamely szövetséges hatalom miniszterelnökét figyeltette volna meg, de erról szó nincsen

Nincs szó, de nem azért, mert nem tette....

 Merkel nem ellenzéke Obamánat, hanem egy másik állam vezetője.

Az ügy szempontjából lényegtelen. Jogalap nélküli, nem felvállalt visszélés mind a kettő. (hatásában, nyilván különböző, de etikai szempontból azonos)

szerinted elfogadható (olyan országban szeretnél élni), hogy a  tényfeltáró újságírókat (= a hatalom piszkos ügyeit feltáró embereket) és a hatalommal egyet nem értőket titkosszolgálati eszközökkel lehallgatják?

 

igen/nem

 

Ne keverd ide Merkelt, az teljesen más tészta. Ha mégis idekevered a továbbiakban, akkor vagy nem érted ezt a dolgot, vagy csak hozod a szokásos troll/hatalom seggnyaló formádat.

engem ne sorolja a "TI" közé, mióta a városomba ellenzéki és Zöld párti (LMP) támogatással simán megszavazták, hogy kivágnak majd 200 fát egy utca felújításnál (nagyon frankón együtt szavaztak a FIDESSZEL), korábban pedig a kedvenc betonfocipályám parkolóvá alakították, úgy döntöttem lesz*rom az egészet és kutyapárti szavazó váltam. Gyurcsányt meg azért dobtam be mert jó kontraszt a FIDESZ szavazóinak, hogy azt a fickót a tizedéért előszedte az istenadta nép mint Orbánt.

honlapom http://dyra.eu/

Nem tudom. Egyelőre ott tartunk, hogy megpróbálták összehívni a nemzetbiztonsági bizottságot. Innen a következő lehetőségek vannak.

 • ha a bizottság összehívását megakadályozza a fidesz, akkor nem kell sokat gondolkozni, egyértelműen bűnösök.
 • ha a bizottságot sikerül összehívni és az hatékony lesz, akkor kiderülhet az igazság. Mi persze ezt nem feltétlenül fogjuk megtudni, azonban a pártok reagálásából kiolvasható lesz, hogy a fidesz bűnös-e vagy a megfigyelt személyek.

A nemzetbiztonsági bizottságot, ha össze hívják - akkor ami ott elhangzik az titok - vagyis egy képviselő se árulhat el abból semmit, ja nem van egy két lepcses szájú:

- Stummer János: stadion alagút ügy 

- Demeter Márta: Orbán lánya utazik honvédségi repülőn Ciprusról 

Istenem, de sötétek egy jó újság cikkért még anyjukat/titoktartási esküjüket is eladnák...

Hasonlóan kemény logika szerint működik karigeri is, ez valami ballib betegség lehet.

Előadta, hogy az ellenzék harcolta ki, hogy harmadik oltás is legyen. /o\

Szerintem össze kéne hivni egy parlamenti ülést arról is, hogy a fidesz ezercsilliárdmilliárd forintot lopott az elmúlt 10 év minden egyes napján (IS).
Ha megakadályozzák az összehivást, azzal elismerik, hogy igy volt.
Ha hagyják összehivni, de tagadják a vádakat, akkor szemét hazug disznók és lámpavasra kell fellógatni az összeset. (természetesen a rájuk szavazókat is, ahogy egy rendes demokráciában illik)

 

"azonban a pártok reagálásából kiolvasható lesz, hogy a fidesz bűnös-e vagy a megfigyelt személyek."

Tegyül fel összehivják, megbeszélik, kiderül, hogy nem úgy volt. És te teljesen komoly arccal, hahotázás nélkül előadod, hogy ezt a tényt a ballibek reackiójából majd kiolvasod. Sweet summer child.

"Szerintem össze kéne hivni egy parlamenti ülést arról is, hogy a fidesz ezercsilliárdmilliárd forintot lopott az elmúlt 10 év minden egyes napján "

Nem kell, azt mindenki tudja, hogy lopnak. Ez a rendszer velejárója.

 

 

"a ballibek reackiójából majd kiolvasod"

Nem vagyok ballib. És aki kicsit ért hozzá, az képes lesz megállapítani, hogy mi történt. Ha te nem, majd elmondom.

Ha nem tudod, akkor csak a ballib propagandát visszhangzod bután

Na, ez a marhaság. A teljesen szélső jobb ugyanez a ketgória (lenne). Ráadásul ezek a cikkek még csak nem is politikai irányultságról szóltak . De pl Chikánt elég nehéz ballibnek beállítani...

bocs, van még egy eset:

 

 • ha a bizottság összehívását megakadályozza a fidesz, akkor nem kell sokat gondolkozni, egyértelműen bűnösök.
 • ha a bizottságot sikerül összehívni és
  • az hatékony lesz, akkor kiderülhet az igazság. Mi persze ezt nem feltétlenül fogjuk megtudni, azonban a pártok reagálásából kiolvasható lesz, hogy a fidesz bűnös-e vagy a megfigyelt személyek.
  • a működését elszabotálja a fidesz, akkor megint csak nem kérdés, a fidesz bűnt követett el és fedezni próbálja.

Egyelőre annyit tudunk*, hogy a kormány a velük egyet nem értőket (politikus, újságíró)** titkosszolgálati eszközökkel megfigyeli. Ilyet pártállamokban szokás csinálni.***

 

* lószart sem tudunk, csak valakik valamiért (nem is állítanak) sugallnak valamit

** a megfigyeltek kis részéről állítják, hogy politikus, újságíró, de azt senki nem állítja , hogy újságíró, vagy politikus mivoltuk miatt figyelték meg.  ( még az is lehet, hogy pedofilok, vagy sima bűnözők  hoppácska)

*** történelem óra kimaradt?

"még az is lehet, hogy pedofilok, vagy sima bűnözők  hoppácska"

Igen, ez a legvalószinűbb megoldás, hogy mindenki, aki kritizálni merte a kormányt, vagy esetleg kutakodott valami ügyben, az pedofil és/vagy bűnöző , és az a pedofília/bűntett pont akkor lett gyanús a megfigyelőknek, mikor az illető elkezték a kormányt kritizálni...

Mennyit gondolkodtál ezen, remélem nem sokat?

“Any book worth banning is a book worth reading.”

 mindenki, aki kritizálni merte a kormányt, vagy esetleg kutakodott valami ügyben, az pedofil és/vagy bűnöző 

Tehát azt állítod, hogy minden ellenzéki újságírót lehallgattak?

 

Azért ne menjünk már le feketegyőr andrásba, még a végén azt is állítod, hogy minden napelem atomerőmű is

A " kontextusában értelmezni" azt jelenti neomarxistául, hogy az önellentmondások és logikai bakugrások felett szemöldök felvonása nélkül siklunk át?

 

Erről jut eszembe

2006-os választások előtt imádott főelvtársatok, gyurcsány ferenc kormánya (egyesek szerint  qrmánya), meghamisított költségvetési adatokat nyújtott be az eu-nak, amit azok észre is vettek. 

Viszont a leleplezést Almunia biztos nem kívánta a választások előtt nyilvánosságra hozni, mert  az "megzavarná a választókat". Miért érhette ez meg neki ...... 

pl.

https://demokrata.hu/magyarorszag/gyurcsanyt-az-ajulas-kerulgette-2-799…

 

ha akarsz találhatsz a ballib csicskasajtótól is szerecsenmosdató változatot.

pl.

Emlékezzünk. Nem csak a Gyurcsány-kormány kellett ahhoz, hogy a 2006-os választások előtt ne csináljanak semmit a rohamosan növekvő államadóssággal. Ahhoz Joaquin Almunia (a spanyol szocialista pártvezérből lett) pénzügyi biztos is kellett, aki "a baloldali összetartás jegyében – nemcsak asszisztált a magyar kormány hazugságaihoz a magyar költségvetés helyzetéről, de még segített is neki, például az új konvergenciaprogram beadási határidejének kitolásával".

 

 

A trükkök százairól maga lopcsány beszél, azt mindenki hallotta

Na a Demokrata, mint hiteles forrás, főszerkesztő Bencsik András, aki már a kommunista diktatúrában is nagyon aktív, lelkesítő cikkeket írt.

Fantasztikus.

https://internetfigyelo.files.wordpress.com/2012/01/bencsik_nepszabadsa…

HUP-ot olvasni olyan, mint Zuzu Petalssal beszélgetni.

jó de hogy kell telepíteni? egy ismerősöm kérdezi :)

Azonnalis cikkeket ajanlom inkabb, Telexnel angolul sem tudnak rendesen:

https://azonnali.hu/cikk/20210719_mindenidok-egyik-legnagyobb-lehallgat…

https://azonnali.hu/cikk/20210716_magyarorszagrol-is-dolgozott-egy-lele…

A Telex és a Népszava állításával ellentétben azonban a Bloomberg cikke sehol nem ír arról, hogy magyarország a kémprogramból vásárolt volna, erre nézve semmiféle bizonyíték nem került még elő.

A Telex által linkelt Bloomberg cikkben pont benne van Magyarország.

Using a pair of vulnerabilities in Microsoft Corp.’s Windows, cyber operatives operating in Saudi Arabia, Israel, Hungary, Indonesia and elsewhere purchased and installed remote spying software made by Candiru, according to the researchers.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-07-15/israeli-firm-s-spyware-used-against-dissidents-microsoft-says

Várjunk még a véleményekkel, nehogy aztán baj legyen. Legalább, amíg az MN megírja, mi történt valójában. Addig is szerintem nem árt, ha a Soros kottájából játszó Gyurcsányista, liberalista, anarchista, kaotista, nyugatista provokátorok alamuszi aknamunkájuk közben magukon érzik szeretett vezérünk vigyázó pillantását. Amúgy meg éljen a nagy októberi 56-os őszirózsás tavasz.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

Igen, plusz genderista. (Szerk: Bár, ami a pedofilokat illeti, én egy Semjént konkrétabb veszélynek érzek,)

Egy órával ezelőtt a hivatalos álláspont (Novák Katalin) az volt, hogy "sajtóhírekkel nem foglalkozunk". Tudjuk korábbról, hogy Orbán nem foglalkozik

1) üzleti ügyekkel,

2) nőügyekkel,

3) Gruevszkivel.

Ehhez jön most, hogy sajtóhírekkel sem foglalkozik. A jelen topic tehát okafogyott.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

Arról amúgy van valahol közelebbi info, hogy milyen sérülékenységeket használtak ki? Mármint annál több, mint a fenti cikkben leírt általánosságok. Politikai töltésű fröcsögés helyett érdekesebb lenne azt olvasni. :)

Konkrétan tetszőlegest, kb... Bármit és mindent, amit megtaláltak/megvettek. Nem bejelenti a gyártónak, hanem eladja az NSO-nak az meg felhasználja.

Nincs removal, mert remote az egész. Logokat/kulcsokat/cache-t törölget, de nyilván nem tud 100-as lenni ez sem hiszen szoftver.

Végre egy szoftver, amihez nem kell rootolni a telefont!

Azt nem értem, az itt értelmetlenül és harsányan ellenzékieskedő, kommenttársaim hozzáértőként miért nem keresik meg a saját telefonjukon a Pegazust? (Ráadásul mi is tudnánk mit is kellene keresni a sajátjainkon :) ) Ide betöltve a logokat, IP-ket, kommunikációs időpontokat, lehetne tényszerűsíteni...

(Egy ellenzéki média soha nem lehet elég hiteles, politikai harcot folytat a gazdának. Természetesen a kormányoldali média hasonlóan. És a kör bezárult, értelme nincs ezen ennyire, - akár személyeskedve, - pörögni. - Ferdítenek, "valóság-gyártanak", ahogyan a világon a pénz diktálta érdek megkívánja.)

Ezek után?! Ezek után indul csak be majd az üzletük!
 

Funfact: a magyar ballib köröket is elérte a hír, ami IT sec. körökben már évek óta ismert volt. Léteznek olyan cégek, amik pénzért olyan szoftvert, eszközt, szolgáltatásokat nyújtanak, amivel telefonokat lehet feltörni, lehallgatni :D

trey @ gépház

konkurencia/valamelyik titkos szolgálat összerakott egy adatbázist/vagy "valahonnan"  szereztek egyet  és eljuttatták a portálnak -} hasznos hülyék..

és ezzel beleszartak a ventilátorba - fröcsög szét, akire rá megy le se tudja mosni.. ha igaz ha nem.

tipikus oparatív hadművelet.

nem, nem ez a lényeg, hanem hogy a magyar kormány a saját állampolgárait figyelteti egy külföldi fejlesztésű kémprogrammal, aminek a használati díja több tízmillió forint/személy - köztük újságírókat is, akik se nem bűnözők, se nem politikusok -ergo magánszemélyek, egyszerű magyar állampolgárok, mint te meg én. Ha erre van pénz, akkor mennyi pénzt költenek a nagyhalak (bűnüldözés, külföldi hírszerzés, stb) megfigyelésére? Erről miért nem tud az ezért elvileg felelős miniszter? Persze, neki nem kell semmiről tudnia, mert hivatalból sülthülye, de minimum ki kellene akkor vizsgáltatnia, mi történik az alája rendelt szolgálatoknál az ő tudta nélkül. Minek jön ide az orosz külügyminiszter eligazítást tartani a magyar külügy embereinek, ráadásul pont most? Ha ilyen disznóságokra csak a gyanú is felmerül, vajon miért nem akarják kivizsgálni az ügyet a nemzetbiztonsági bizottságban? Azt gondolják, ha elhallgatják, bulvárkacsázzák az ügyet, akkor ezzel el is van intézve? :) Nem az a lényeg, hogy ki mit csinált évekkel ezelőtt az ellenzék, vagy külföldi kormányok részééről, ez csak terelés, az a lényeg, ami itt, most történik a fidesz kormány házatáján. Ezek az emberek vannak hatalmon és ilyen dolgokat csinálnak, engednek meg maguknak velünk szemben.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

"a magyar kormány a saját állampolgárait figyelteti" = van titkosszolgálata. Sorolnád azokat a működő államokat, ahol nincs ilyen?

" köztük újságírókat is, akik se nem bűnözők, se nem politikusok" 

1. Azt mivel tudod bizonyítani, hogy az adott "újságíró" (qrva nagy tévedés ezt a szakmát felértékelni, 95% semmihez sem ért, csak mindent fikázik) nem bűnöző, vagy nincs arra nagyon komoly gyanú? Az nem érv, hogy a zindex444telex is megírta.

2. a hazai ellenzéki politikusok olyan gyengék, hogy a függetlenobjektív sajtójuk politizál helyettük.

 

Olyan szépen manipulálnak téged a függetlenobjektívek ilyen sejtetésekkel, hogy öröm lenne nézni, ha egyben nem lenne szomorú is.  bolgárúrkéremfelvagyokháborodva

 

"Nem az a lényeg, hogy ki mit csinált évekkel ezelőtt az ellenzék, vagy külföldi kormányok részééről"  - ha ezt a nürnbergi per vádlottjai tudták volna  ... hagyjuk a múltat, hogy ki kiket irtatott ki

Ezt követő végső menedéketek az szokott lenni, hogy egyik kutya másik eb.

"Sorolnád azokat a működő államokat, ahol nincs ilyen?"

- ha valaki lebukik, akkor ne azzal akarjon vedekezni, hogy "de mashol is lopnak, csalnak, hazudnak." :)

"Azt mivel tudod bizonyítani, hogy az adott "újságíró" (qrva nagy tévedés ezt a szakmát felértékelni, 95% semmihez sem ért, csak mindent fikázik) nem bűnöző, vagy nincs arra nagyon komoly gyanú? Az nem érv, hogy a zindex444telex is megírta."

- forditva ulsz a lovon. Amig nincs bizonyitva hogy valaki bunozo, addig nem az. Az ujsagiro a munkajat vegzi, legalabb olyan szinten, mint ahogy te is a magadet (azert mert te nem ertekeled masnak a munkajat, attol meg jol vegzi, ezt nem te fogod eldonteni). De ez meg onmagaban nem jogositja fel a magyar kormanyt, hogy adofizetoi penzbol, titkosszolgalati modszerekkel kemkedjen utana.

"2. a hazai ellenzéki politikusok olyan gyengék, hogy a függetlenobjektív sajtójuk politizál helyettük."

- meg ha ez igy is lenne, ennek semmi koze a szalhoz.

"Olyan szépen manipulálnak téged a függetlenobjektívek ilyen sejtetésekkel, hogy öröm lenne nézni, ha egyben nem lenne szomorú is.  bolgárúrkéremfelvagyokháborodva"

- inkabb teged a kesma sajto, de ez mar nem az en bajom.

'ha ezt a nürnbergi per vádlottjai tudták volna  ... hagyjuk a múltat, hogy ki kiket irtatott ki"

- megegyszer: nem kell a tereles, ennek semmi koze nincs a fidesz kormany lehallgatasi botranyahoz. Ezzel az uggyel kell foglalkozni, mert ez a mai magyar valosag.

"Ezt követő végső menedéketek az szokott lenni, hogy egyik kutya másik eb."

- nem, pont te hoztad fel a peldakat, hogy osszemosd, elkend ezt az ordas genyod disznosagot azzal, amihez ennek semmi koze nincsen.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ne má' ez így nagyon kínos

"ha valaki lebukik, akkor ne azzal akarjon vedekezni" - Azt állítom, hogy minden állam titkosszolgálata használ ilyet ( na jó, lehet, hogy pl. ukrajna nem, mert náluk az amerikaiak üzemeltetik, de ez csak megérzés)

 

" Amig nincs bizonyitva hogy valaki bunozo, addig nem az" - Hát ez fájt, duplán lőtted magad lábon. 

- A megfigyelés, lehallgatás bizonyíték gyűjtés (ha bűnügy), vagy a megelőzés (elhárítás) eszköze, így jellemzően, és értelemszerűen az ítéletet megelőzően történik. 

- Ugyanakkor a ballib média részéről tett állításokat te tényként fogadod el ( ez önmagában butaság) , és kiáltasz ki valakit bűnösnek.

Szerkesztve: 2021. 07. 19., h – 15:05

Az a migráns brüsszeli Soros, az tehet mindenről! Meg a Gyurcsány! Meg Karácsony! Meg az LMBTQ tagok! 10+ éve esszük már ezt a szart, én speciell már kurvára unom. Erről szól ma Magyarországon a "politika".

robyboy

Ez fenyegetően hangzik. Kifejthetnéd, milyen értelemben lesz neki rosszabb. Miért pont neki lesz rosszabb. Ha neki rosszabb lesz, másnak miért nem lesz rosszabb. Milyen információ alapján tudod ezeket garantálni. Kivárjuk a végét, de honnan fogjuk felismerni, hogy na, ez itt a vége. Minek a vége?

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

Én a manyup pénzemet szeretném öregkoromban elkölteni... Ja, hogy azt ez a mostani rablóbanda vitte el? meg ugyanez a mostani rablóbanda pucolta ki még a nyomát is a társadalombiztosításnak a takonyszilárdságú tákolmányból, akarom mondani alaptörvényból... Innentől kezdve még az "állami" nyugdíj sem biztos...

Az, hogy bizonyos jövedelem _fölötti_ résznek az adója megemelkedik, az nem biztos, hogy baj. Ha egy elemet kiveszel az adórendszerből, és azt hozod "de milyen szar lesz" példának - na az baj. merthogy az tömény demagógia. És tudod az értelmesebb ember hajlandó magasabb adót fizetni, ha azt lája, hogy értelmes dolgokra költik a pénzét...
 

Éltem vele, de sokan nem, és nagyon sokan azért nem, mert khm. erősen ajánlották nekik a munkahelyük megtartása miatt, hogy ne tegyék... Egyébként azóta sincs érdemi szabályozás arra, hogy a manyup-os pénzhez hogyan juthat hozzá az, aki megtartotta, és nem adta oda kiflicsücskös gabriella becsületszavára apellálva az államnak...

Anno a manyup einstand előtt volt rá szabályozás, illetve tervezet, hogy milyen módon lehet majd hozzájutni. Amióta a kiflicsücskös rifke jól megvédte a 3000MRD Ft-nyi manyup-pénzt, azóta arra játszik ez a mostani rablóbanda, hogy majd csak kiéheztetik a manyup-okat, és szép lassan elfogy a türelem és/vagy a pénz, és akkor majd betolja mindenki az állami közös kalapba, ahonnan bármire költheti a csútidisznó és bandája.
Anno volt garancia a társadalombiztosítás alkotmányban rögzített léte alapján arra, hogy eü. ellátást, illetve időskori pénzbeli ellátást kapnak az állampolgárok. Ezt mindenestől kihajította a Fidesz, és a tákolmányuk óta semmilyen állami garancia, illetve kötelezettségvállalás nincs ezzel kapcsolatban.
 

Ahogy a társadalombiztosítás intézménye is elqrás volt, mert az sem állta ki az idők próbáját, ugye? De jure jelenleg semmilyen(!) kötelezettséget nem vállal sem eü. ellátás, sem nyugdíj/öregkori ellátás tekintetében az állam...

Nem a próbát nem állta ki, hanem egyszerűen "kellett" az a 3000MRD Ft-nyi vagyon, és azt volt "egyszerű" államosítani, és végleg elvenni a korábbi tulajdonosoktól. Igaz, hogy ezzel kapcsolatban hazudtak éjjel, hazudtak nappal, mert volt szó egyéni számláról (ígéret), meg arról, hogy aki nem lép vissza, az az állami nyugdíját sem kapja meg (fenyegetés)... Aztán sokan az ígéretek és/vagy a fenyegetések hatására lemondtak az addig összegyűlt vagyonról...

Szóval ettől félsz. És a gázárak? Azt is megemelik (plusz lakosságcsere és kötelező gender).

Valahogy ez mindig működik: Az egyik hónapról a másikra élő (földönfutó) kisembert mindig át lehet vágni azzal, hogy jobb lesz neki, ha alacsonyabb az SZJA. Pedig attól csak a gazdagok lesznek még gazdagabbak.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

Szóval ettől félsz. És a gázárak?

NEM-LESZ-GÁZÁR-EMELÉS

(ezt is tudjuk kitől hallottuk és hogy mi lett utána :D)

Valahogy ez mindig működik: Az egyik hónapról a másikra élő (földönfutó) kisembert mindig át lehet vágni azzal, hogy jobb lesz neki, ha alacsonyabb az SZJA. Pedig attól csak a gazdagok lesznek még gazdagabbak.

Engem ez hol érint? 

trey @ gépház

És jól működő gáz- és egyéb közszolgáltatás lesz? Hogy és miként működik például a hulladékgazdálkodás (azaz szemétszállítás)? De azt is meg lehet nézni, hogy víz/villany esetében a szolgáltatók min és hogyan takarékoskodnak a rezsicsökkentett lakossági árak miatt...
 

Akkor mint korábban szó volt róla, nézz körül picit az országban, hogy hol, hogyan (nem) működnek a dolgok (állami kukaholding)... De a többi közüzemi szolgáltatás/szolgáltató helyzete sem rózsás... És egyre jobban látszik, hogy a fejlesztésekből a legszükségesebbek sem valósulnak meg - láttam utcát néhány hónapon belül háromszor felbontva azért, mert az eternit(!) vízcső megadta magát - háromszor, egymástól nem túl messze. De nem, a teljes szakasz cseréjét nem lehetett megvalósítani, mert arra egyben sok pénz kellett volna - helyette jöttek háromszor kendácsolni. A hálózat korszerűsítésére megvan a terv, csak épp pénz nincs rá :-/

De hát nem a hazugsággyárból tájékozódik, hanem az iCsekk programból, a Díjnet-ből és a CSOP beszedéseimből. Vagy talán kétségbe vonod, hogy látom a számláimat?

Bár némi környezetváltozás jót tenne neked, hogy meglásd, mi van valójában az országban...

Mindig ámulattal tölt el, amikor a budapesti sír a vidékinek, hogy milyen rossz a sora. 

trey @ gépház

"hanem az iCsekk programból, a Díjnet-ből és a CSOP beszedéseimből" - azaz a rezsicsökkentés humbuggal megvettek... Azért nézz utána, hogy milyen állapotban vannak a szemétszállítással foglalkozó cégek, vagy mi a valós helyzet egy áram- víz- vagy gázszolgáltató háza táján...

"budapesti sír a vidékinek, hogy milyen rossz a sora" - tudod én látom a vidéket _is_, nem csak a saját lakóhelyemet, meg nem addig terjed a figyelmem, hogy "works4me" meg "a szolidaritás fasság" (vagy hasonló...).

És bizony Bp.-en is okoz nem kevés problémát a mostani rablóbanda, akarom mondani kormányzat.

Magyarországon a rezsi drága, a szolgáltatás szimplán szar. Vehetjük az útdíjakat is példának, sztrádajegy és társai. Ausztriában olcsóbb, és mit kapsz ott és itt. Itt fizetem az útdíjakat, súlyadót, KGFB-t, közben szétkúrják az utak az autómat, amit nekem kell saját pénzből javítanom. A sztrádákon amióta az eszemet tudom még 1x sem tudtam úgy végigmenni, hogy ne lett volna terelés, felújítás, 60-as tábla, dugó. Hol vannak a kelet-nyugati sztrádák? De 5m-es dombba tudunk alagutat ásni, mert az kell.

robyboy

>>A sztrádákon amióta az eszemet tudom még 1x sem tudtam úgy végigmenni, hogy ne lett volna terelés, felújítás, 60-as tábla, dugó.

bármelyik országban ahol vezetek így van. egyfelől reklamálod az út állapotát, másfelől  a felújítást

>>De 5m-es dombba tudunk alagutat ásni, mert az kell.

az azóta új néven előkerült szdsz nagy sikerű mutyijával ne pont summert traktáld :D

"A pénztárcámat nézem. A szemetem pedig mindig időre elszállították." - önző, egoista mentalitásodat ismerjük, köszi. Sajnos az állami kukaholding kapcsán az ország nagyon sok településén gondok voltak/vannak - tessék utánaolvasni.

"Ha nálad nem így történik, akkor költözz el, váltasd le a felelőst stb" - Költözz te olyan helyre, ahol az átlag magyar valósággal találkozol, nem egy fidesznyik kurvapecér által vezetett városból próbálj észt osztani...

"A pénztárcámat nézem."

Úgy tűnik, ha marad a fidesz, nem lesz EU-s pénz, kiapad a pénztárcád...

Az Európai Bizottság nem hagyja jóvá a helyreállítási tervet, amíg nincs igazságügyi reform Magyarországon

https://hvg.hu/eurologus/20210720_didier_reynders_europai_bizottsag_hel…

Szívből örülök, hogy nem tartod magad egyik hónapról a másikra élő kisembernek. Tartalékaid tetemesek,  tőkejövedelemből, netán állami megrendelésekből élsz.  Ez esetben  az adóemeléstől is jogosan tartasz. A 40%-os adó meglesz, de nem a mostani ellenzék fogja bevezetni. Felvázolom, hogyan látom a jövőt, hogyan fog véget érni az Orbán éra. Lehetőségek a valószínűség  csökkenő sorrendjében:

1) Orbán addig marad hatalmon, amíg a biológiai órája le nem jár.

2) Megpuccsolja valamelyik alvezére. Nem a mostaniakra gondolok, hanem valakire, akit még nem ismerünk.

3) Családostul elmenekül a Bahamákra miután felrobban Paks, és élhetetlenné válik az ország.

4) Utasítja Poltot, hogy emeljen vádat kormánya és saját maga ellen, és együtt bevonulnak a börtönbe.

5) Választást nyer az ellenzék.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

Összefüggéstelen szöveg, tele wishful thinkinggel.

Felvázolom mi lesz: a parlamenti választáson az én érdekeim (és nem az egyik hónapról a másikra élő kisembernek érdekeit) képviselőt fogok választani. Erről szól ugyanis a választás. Ez a képviseleti demokrácia lényege.

Kellene az iskolákban ilyen demokrácia 1x1 oktatás az embereknek ...

trey @ gépház

Komolyan úgy lehet érteni a posztomat, hogy Orbán időtlen időkig való hatalomban maradását óhajtom? Vagy Paks felrobbanását vagy akár az ellenzék győzelmét óhajtom. Nem lehet úgy érteni. Akkor viszont hülyeségeket írsz anélkül, hogy felfognád, amit olvasol. A lehetőségek csökkenő valószínűsegével azt érzékeltettem, hogy  a (pöcs) ellenzék reménytelen helyzetben van. Mindez arra volt válasz, hogy a posztod szerint, az ellenzék győzelme esetén várható adóemeléstől félsz (összefüggés, azám!).

Továbbá: Nem állítottam, hogy egyik hónapról a másikra élő kisember vagy. Azt állítottam, hogy az ilyeneket meg lehet vezetni az adócsökkentéssel.  Nem állítottam, hogy nem vagy egyik hónapról a másikra élő kisember. Azt állítottam, hogy örülök, ha nem tartod magad annak. Amúgy tökre nem érdekel, hogy mire szavazol.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

És mi alapján döntöd azt el, hogy ki is ez a képviselő? Szimpátia? Meghív egy sörre? Brüsszelezik? Én még nem láttam olyan képviselő jeltötet, akinek bármit is köszönhettem volna. Márcsak azért sem, mert azt sem tudják, ki vagyok. Egy szép fotó, egy szimpatikus mosoly. A sörmeghívás is működik, főleg falvakban. Ennyi. Ezek határozzák meg, hogy kik ülnek a nyakunkon 4 évig, bármit is csinálnak, mentelmi joggal bebetonozva. Ja, és aki tegnap még normális volt, az is meg tud egyik-napról a másikra változni, csak körül kell nézni. Szavazok valakire meggyőződésből, csalódást okoz, de akkor már késő.

robyboy

"Nincs ebben semmi fenyegetés. 15% SZJA vs. ~40% SZJA"

A 40%-os SZJA-ra van hiteles forrásod vagy tippelsz/hazudsz?

 

A https://kilencvenkilenc.hu/gazdasagpolitika/ oldalon azt látom, hogy "nagyobb hozzájárulást kérünk azoktól, akik havi 1 millió forintnál jobban keresnek". Gondolom, azért nincs konkrétum sem konkrét százalék de az sem, hogy az 1 misi az  bruttó vagy nettó, hogy legyen mozgásterük.

 

 

Én nem tartom igazságtalannak (ez persze teljesen szubjektív), hogy legyen egy második kulcs, bár szerintem az 1 millió manapság már elég alacsony határ, de majd meglátjuk, de persze, ha tudsz valami konkrétumot (de légyszi ne a szokásos hazug propagandát), akkor told.

A válaszodból arra következtetek, hogy hallgatólagosan elismered, hogy hazudtál.

 

"Mi a program? "

Egyrészt a fidesz már az uccsó talán 2-3 választás óta nem tolt _semmilyen_ programot. Szóval ne tedd a hülyét már megint... Másrészt van még fél éve Karácsonynak, hogy konkrétizálja az értékeket.

Válaszodból arra következtetek, hogy megpróbáltad a "hazudtál" szó 2432237523235. alkalommal való leírásával elterelni a figyelmet arról, hogy kikerülöd a kellemetlen kérdést:

Mi a program amire szavazni akarsz?

A Fidesz programja egyértelmű volt: "folytatjuk"

Úgy is tettek. Az SZJA-nál maradva: nem lett több, hanem kevesebb :D :D :D

16% -> 15% (2016. jan. 1-től)

:D

trey @ gépház

Válaszodból arra következtetek, hogy megpróbáltad a "hazudtál" szó 2432237523235. alkalommal való leírásával elterelni a figyelmet arról, hogy kikerülöd a kellemetlen kérdést:

Nem. Te szoktad trollkodással kikerülni a válaszokat. Arról meg nem tehetek, ha nem igaz dolgokat írsz. Más is van itt a hupon, aki kedveli a fideszt, de a hazug propagandát kb csak te tolod itt, most mit csináljak, ez van, nehéz nem észrevenni.

 

 

"Mi a program amire szavazni akarsz?"

Gondolom, a program attól függ majd, hogy ki lesz a miniszterelnökjelölt. Ha pl a Klára úr (ez szerintem csak akkor lehet, ha a fidesznek sikerül eltrollkodni az előválasztást, amire azért van esély), akkor lehet, hogy el sem megyek szavazni.

 

De az biztos, hogy Karácsony jelenlegi írott programjában több konkrétum van, mint a fideszében, mert olyan nincs és nem is volt az utóbbi választáson. Ha te a " folytatjukat" programnak nevezed, akkor Karácsony programjának részletezettségével teljesen elégedett lehetsz vagy akár még soknak is tartod.

Nem tartom nagy gáznak, mert még több, mint kb 10 hónap van a választásig és ráadásul pl Karácsony már programot hirdetett: https://kilencvenkilenc.hu/gazdasagpolitika/, , a jobbik is: https://www.jobbik.hu/programunk, a momentum is: https://ujmagyarorszag.momentum.hu/ , a szocik is (brrrr): https://szocialis.eu/szakanyagok.html, és persze utoljára írom a favoritot a DK-t :-) https://dkp.hu/program

 

Ez tulajdonképpen egy koalíciós kormány lenne (ha nyernének) nyilván a végleges program később alakul ki, ahogy ilyenkor lenni szokott. Szóval ez a "fogalmad sincs" állítás, azért erős túlzás de a valóságot nem jellemzi jól, mert igenis vannak nyilvános programok, kivéve persze a fidesznél (mondhatnám persze, hogy nem túlzás, amit mondasz, hanem hazugság, de tételezzük fel, hogy jószándékú vagy és csak tévedsz...)

Szájert és Strache -t vajon anno mivel figyeltek meg? Vagy az AfD -t? Olyan kinzo kerdesek ezek...

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)