wifi lefedettség help

Update: Köszi a válaszokat világos minden. Esetleg korrekt, Békés megyei hálózatépítő céget tud valaki ajánlani?

---------------------------------------------------------------

Sziasztok!

Egy ismerős szeretné az üzemét rendesen lefedni vezeték nélküli internettel. Több épület és nagy udvar. Jelenleg a főépületen van egy külső nagyobb teljesítményű AP, ami egyébként nagyon jól megoldja ezt a helyzetet, viszont pont az alatta és mögötte lévő főépületi helyiségbe nem jut szinte semmi jel. Laikus kérdés, de hogyan szokás az ilyesmit jól megoldani úgy, hogy a kérdőjellel jelölt terület is kapjon erős wifi jelet, és ugyanabban a hálózati tartományban maradjon, mint a többi épület és az udvar? 

Jelenlegi felállás vázlata:

http://www.kepfeltoltes.eu/images/2021/06/14/313wifi_top.png

Az AP alatti kiugró rész egy jó masszív, tiszta fém előtető, tehát kiválóan árnyékol, valószínüleg a probléma egyik forrása.
Minden tippnek nagyon örülnék, előre is köszi

Hozzászólások

Bekábelezi a telephelyet és a telephely egyes részein AP-ket helyez el. A kábelezés költség (munka), de utána sok évig le van róla a gond és mindenhol nagy sebességű WiFi-je van.

Ha tobb AP-t akarsz, seamless roamingal, etc.. akkor valamilyen rendszerben kell gondolkodni. (Soho kategoriaban pl Unifi, vagy TPlink Omada)

"rendesen lefedni"

Input error.
Mit értünk rendesen lefedni alatt? 5 kilences rendelkezésre állás egyszerre 512 kilens esetén kritikus alkalmazásokhoz ahol a késleltetés, garantált sávszélesség számít roaming esetén is és a legtávolabbi legeldugottabb zugban is mennie kell?

Csak úgy lefedni a problémás területet: tesztel fel még 1-2-3-4-sok APt ami ugyanabban a hálózati tartományban van.

Szerkesztve: 2021. 06. 14., h – 09:39

Egy üzemről van szó, tehát a tulaj egy kicsit legyen rugalmasabb. Itt nem feng shui design kiállítóteremről van szó, ahol megérteném, hogy nem akar kábeleket. Azonban egy termelő/feldolgozó üzemben bizony gépek vannak, azokhoz pedig kábel viszi az áramot, nem a postás.

A kábelezés időigényes és macerás tud lenni, de egy üzem bekábelezése tapasztalataim szerint -- mivel sokféle épületet bekábeleztem már -- a leg hálásabb és legkönnyebb feladat, ráadásul úgy is meg lehet csinálni, hogy ne lásson belőle szinte semmit.

Ha egy tulaj ennyire kényeskedik, akkor a későbbiekben mégtöbb gondod lesz vele. Ha nem hajlik a szakember tanácsára és a saját feje után megy, akkor hagyd ott, csináltassa meg mással.

Arról nem is beszélve, hogy az AP nem a levegőbül veszi ki a zoxigént, hanem meg kell táplálni és nem árt szünetmentesen megtáplálni, ha pl minden más is meg van táplálva a központban (ha nem akkor úgy is felesleges :D ), és mindezt megoldhatja a PoE egy vezetéken, én legalább is így csináltam a "sufni"-ban. Tudom, ha áll a gyár, minek Wifi, de pl lejelenteni az ERP-nek a leállást, valamint kis áramingadozás miatt ne kelljen már egy percig várni. 

Az ismerősöd minden egyes fillért megbasz, a legolcsóbb cuccokkal kell ez neki és valamelyik melósa vagy ismerőse hétvégénként "try and error" módon tököl a problémával hetekig vagy hajlandó megbízni olyan céget, akik ezzel foglalkoznak és vannak hozzá műszereik meg tapasztalatuk, meghallgatják az igényeket és ajánlanak egy ehhez megfelelő árszínvonalú rendszert?

Hát próbálom arrafelé terelni. Nem az ő hibája, kicsiben kezdődött, akkor még megfelelt amit beszereltek, menet közben pedig mindig csak hozzá lett gányolva egy kicsi. A válaszokból viszont egyértelműen kiderül, hogy ezt ideje újratervezni kb nulláról.