USB-PD R3.1 max 48V 5A = 240W

Lassan már a rezsót is USB kábelről lehet üzemeltetni.
Sőt univerzális programozható tápegységet is beleálmodtak.

Bővebben: https://www.usb.org/document-library/usb-power-delivery (zip file)

R3.1 pdf 88. oldal

Standard Power Range:
      3A:  5V, 9V, 15V, 20V
      5A:  20V (hőszenzoros Type-C kábel)

Extended Power Range:
      3A:  5V, 9V, 15V, 20V                                            + Programmable Power Supply mód 20 mV lépésekben 3V3-tól  21V-ig
      5A: 20V, 28V, 36V, 48V (EPR, szenzoros kábel)  + Programmable Power Supply mód 100 mV lépésekben 3V3-tól

Hozzászólások

Jók lesznek majd a hardware gyilkos kártékony kódok...

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

En nem vagyok hanyattesve az USB-C kabeltol. A telefonom mar csak egyfelekeppen veszi be a kabelt. Igy mintha megint microusb kabelem lenne.

Bedugom, szarakodik, kihuzom, megforditom es ujra bedugom.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Milyen régi a telefon? Nekem ~2 év után egy főleg zsebben hordott mobilnál jelentkezett olyan hiba, hogy némely kábellel csak lassan töltődött, vagy nem is akart elindulni a töltés. A megoldás elég egyszerű volt: az évek során belement egy rakás porszem és szösz, ami miatt nem volt jó a csatlakozás. Egy fa fogpiszkálóval óvatosan kitisztítottam és teljesen megjavult.

Nekem az szokott a gond lenni, hogy kirúgja magát a dugó. Nem teljesen, éppencsak annyit, hogy leálljon a töltés. És nem azonnal, csak pont annyi idő múlva, hogy éppen már ne figyeljek oda de azért értelmezhető mennyiségű töltésnek még ne legyen ideje bejutni a telefonba. Szerintem a telefon foglalata a szar, mert ugyanez a kábel macbookot pl gond nélkül tölti. Nem, nem idővel lett ilyen, újonnan is csinálta.

A macbook-nál viszont a thunderbolt a szar az OWC dokkolóhoz adott eredeti kábellel. Eleve kb 30 centis a kábel - asszem thunderboltnál nem is nagyon lehet hosszabb - a dokkolónak meg a hátulján van a foglalat (hiszen minden értelmes ember a notebookja elé rakva használja a dokkolóját, ugye...), ráadásul nem a legszélén, hanem kétharmad-középtájt. Így aztán akárhogy forgatom, garantáltan van egy hajtűkanyar a kábelben. Elég csak rágondolni, hogy megmozdítom a gépet, a már el is ment a kép monitorról. Aztán persze pár másodperc múlva visszajön, de borzasztó idegesítő.

Aljas egy találmány... és egyik cuccom sem olcsó kínaipiacos.

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Érdemes belenézni lámpával/nagyítóval az aljzatba.

Nekem már okozott zsebszösz hasonló problémát.

Mindig amikor bedugod a kábelt elkezded betömöríteni, és pár hónap alatt létrejön egy olyan kemény réteg amit már a kábel nem tud jobban összenyomni. Ha szerencséd van, akkor levegővel ki lehet fújni, ha nincs, akkor valami faragott fogpiszkálóval/tűvel kell kipiszkálni.

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Enyem oskovulet 5 eve "munkastelefon" tehat jart ott is ahol telefon meg nem de gyari csatlakozoja kabele es toltoje meg mindig jo.

Sosem takaritottam, ha a kepernyo tores/akku cseret nem nevezzuk annak...

Teljesen jo. Azthiszem addig nem cserelem amig vegleg ossze nem fossa magat akkor... pedig csak egy szar huvely.

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

En mar a Power Over EtherCAT-et varom, mennyivel egyszerubb lenne mar bedugni egy UTP kabelt a CNC maroba, mint odavinni neki a 3 fazist.

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Szerkesztve: 2021. 06. 07., h – 10:13

Most vettem USB power merot, 5.1A, 30V . Vehetek ujat. (C, micro, mini, custom cable)
Az UI enged nagyobb hatart is beallitani vedelemnek, lehet hogy menne...

A nem PD-s "QUICK" cuccok szeretnek 5A nal tobbet tolni, arra is lehet mas eszkoz kene.,,

IMHO ha uj univerzalis kabelt talanak ki, lehet 12V lesz minimum.
PC tapokbol kezik kiirtani az 5V -t, szinte csak az a regi USB -nek kell...

Telokba lehet lassan ket cellas akku lesz, hogy a gyors toltetes-t jobban birja ..

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.