Okos media tartalom szolgáltatás miért nincs?

Covid is betett, meg úgy általában az évek múlásával a tartalomfogyasztási szokásaim megváltoztak. Pszichológus is jelezte, hogy kevesebb közösségi bármi kellene nekem.

Reggel a szokásos körökkel kezdem, hogy képbe kerüljek: hwsw, index, hup, telex, sg, kicsit később g7. Ezeken szalagcímeket olvasok, 10 átolvasott fejléchez tartozóank 1 cikket nyitok ki. Ahhoz hozzászoktam, hogy a portálok lábléce felé jön a szenny (napi.h, divany), kicsit előtte a totalcar. De vegyesen közbe van szúrva az engem _teljesen_ nem érdeklő dolgok: ki lett a Barca edzője, a katari labdarúgok edzése, meghalt valami kis ismeretlen költő, Harry es Meghan épp mit csinál, stb.

És itt jutott eszembe, hogy ha annyi mindent tudnak rólam google-ék, és gyakorlatilag a portálnak (jelen esetben index) adom át a jogot, hogy cookie-kal adatot gyűjtsenek, miért nincs valami szűrés, hogy az engem érdeklő dolgokat mutassák csak. A többire nem fogok kattintani (biztos hogy nem), az engem érdeklőeket így nagyobb %-kal kattintom be/át. Nem érdeke ez egy portálnak, ahol egyébként is napi 50 cikk jelenik meg, nem fordulna elő, hogy "Ma nem történt semmi érdekes számodra".

ps: ha már média és fogyasztás, tök jó lenne egy engine, amiven a "Hibát találtam" gomb helyett, wikipedia jelleggel a szövegbe tudnék javítani direktben, amiről egy commit-ot kap a szerkesztő és ha elfogadja, akkor módosul a szöveg. Gyakran látok elírásokat, amiket helyben javítanék, tipikusan typo dolgok, nem történelmi tények.

Hozzászólások

Tavaly igen nagy eroket oltem RSS/ATOM feedek osszegyujtesebe, kategorizalasaba. Egesz jo sikerult.

Azonban ugy tunik, hogy a komoly hiroldalak kezdenek kiallni a technologia mogul (Reuterstol az utolso feed Juniusban volt, es mast is torolnom kellett), de meg van jo par forras amely mukodik (Light Reading, The Independent, WSJ, The Economist, Europa.eu, Politico)

 

Az Index es tarsai cookie gyujtese meg nem erted van. Ott te vagy az aru, es a hirdeto a customer. Ha azok megelegszenek a jelenlegi hatekonysaggal, akkor minek fejlesszen rajta a portal?

Ennek nem sok értelmét látom, ez még jobban megnövelné csak az echo chamber-ed. Néha minket nem teljesen érdeklő vagy az álláspontunkkal ellentétes tartalmat is érdemes fogyasztani az echo chamber tágítása végett.