I-NEW HUNGARY KFT / Security Operations Engineer

Fórumok

logo

 

Security Operations Engineer

cyan AG is a German company with headquarters in Munich and Vienna. Specialized in IT security and data analysis since the early 1990s,

cyan operates its own research and development center in Sopron, Hungary, and cooperates closely with academic institutions, international organizations, and financial institutions. This enables us to guarantee our customers that we are always at the cutting edge of technology.

Our mission is digital security, worldwide. That is why we offer IT security solutions that are easily accessible to both beginners and digital natives because of their simplicity and functionality.

cyan works 24/7 to ensure the security of millions of Internet users around the world. Now we are looking for dynamic, motivated individuals who are seeking new challenges in the world of cyber security to join our network operation team in Sopron.

Your tasks & responsibilities:

 • Set-up, deploy and maintain cyan security software solutions.
 • Interfaces to customers and partners to understand their requirements and manage cases.
 • Creates and tests changes to configurations.
 • Delivers proactive and reactive platform support.
 • Together with the team, actively participates in incident solutions in our customers’ networks all around the world, where effective and timely decisions are needed.
 • Work under pressure and manage own workload within guidelines.
 • Finds practical and innovative solutions for own area, builds on other’s ideas.
 • Be available for outside business hour support.

Required Skills & Experience:

 • Linux based operating systems.
 • Configuration and deployment automation (Ansible).
 • SQL and NoSQL databases (PostgreSQL, Aerospike, MongoDB).
 • Scripting (bash, Python).
 • Networking (routing, switching, load-balancing, firewall technologies).
 • Good English knowledge, both written and spoken.
 • Capability to work under pressure and tight schedules

What we can offer you:

 • Flexible working hours.
 • International team.
 • Yearly bonus.
 • Modern office environment.
 • Gross salary: ~ 450.000 HUF / month (based on experience).

Apply via "profession.hu"!

Hozzászólások

Nincs azért nagyon eleresztve a fizu.
Főleg ha azt nézem, hogy under pressure, tight schedules, és még ügyelni is kell.
Ez ilyen beugró állás, amire felvesznek aztán embere válogatja, ki milyen irányba lép tovább?

br. ~750k, + készenlét, +benefit. Szívesen.

echo crash > /dev/kmem

Hát... ahhoz is kevés. Br. 450k az net 300k. Az szalag mellett is megvan. Mármint gyárban, lassan kb. a Tisza jobb oldalán is. Itt kell nyelvtudás, normális kommunikáció, van felelősség, stressz, készenlét, ügyféllel tárgyalgatás, néha utazgatás pofavizitre (jó, most nem) stb. Nem éri meg. Pár hónap is időpocsékolás erre.

Azt sem gondolom hogy majd innen tovább léphetsz. Egyszerűen túl olcsó ehhez. És ha tovább is léphetsz, mikor? 3 év? 5 év? Mennyiért? Br. 600k-ért? Amikor 3 év multis Linux-szal és egy RHCE-vel 900k adott? /Ha normális helyről mész./

Dojcs IT-s kell dojcs cégnek, dojcs minőséggel, de olcsóért is drága, legyen olcsóbb. Nem tűnik IT szellemi műhelynek. Félhülyék tömegét veszik fel helpdeskre br. 500k-ért (se stressz, se készenlét), és ott van feljebb, még nekik is. Még COVID-os időkben is.

Röviden: nem, nagyon nem :)

echo crash > /dev/kmem

Mondjuk nem password resetekkel töltöd a junior időt, hanem ESXi és RHEL 6->7 migrálós projectben részvétellel (inasként, a végére már fullban tolod). OpenShift, Ansible, együtt tudsz működni app supportos kollégákkal, fejlesztőkkel, ügyféllel nemzetközi környezetben.

És jó helyre váltasz, mondjuk egy nemzetközi pénzügyi cég honi IT support team-jéhez. Mindezt gyenge forint mellett. Simán.

echo crash > /dev/kmem

Szerintem kár feltételezésekbe bocsátkozni.
Mi is csinálunk ilyet. Felvesszük az ipsét kevés pénzért szar melóra, aztán ha az első hónapokban látjuk, hogy jó, megnyomjuk neki a ceruzát és picit jobb feladatokat kap, hogy lássa, van azért bőven mozgástér. Ha meg nem, akkor hagyjuk elsorvadni aztán egy éven belül úgyis felmond. Ki se kell rúgni. Cserébe tud nyugodtan másik helyet keresni, nincs közvetlen kényszerhelyzetben és nem kopik fel addig se az álla. Win-win.

Egyébként meg ha kényszerhelyzetben van valaki, jelentkezni fog. Ilyen keretbe még az is belefér, hogy nincs meg a diplomája de egyébként nem barom.

Annak idején az első munkahelyemen én ennél is sokkal szarabb feltételekkel indultam. Aztán pár hónap múlva már céges autó volt alattam.

Amugy nem ertem mit vagytok ugy oda, munkaalapu tarsadalomba elunk, oszd be a brutto 450-et. nehogy mar jol erezd magad, mit kepzelsz? ha nem tetszik menj a hanyatlo nyugatra, jobban jarsz.
Egyebkent tenyleg egy vicc, ezt a penzt szinte barhol meglehet keresni, sot meg ugy is hogy no stress keszenelt stb. Latjatok nagy IT guruk, az itthon maradottakat eladta szeretett kormanyotok a nemeteknek gyari munkas berert. Megerdemlitek :)

Néhanapján kacérkodok a gondolattal, hogy ismét IT berkekbe evezek. De ezt látva inkább befogom a pofám és jobban megbecsülöm a mostani helyemet.

Szerkesztve: 2021. 02. 03., sze - 11:07

-

Az ilyen cégek eladnak téged külföldre akármilyen bérért , neked magyart adnak és lenyelik a különbséget haszonként mint ahogy fentebb volt említve hasonló.Nekik sosem lesz érdekük hogy te többet keress. Ha ezt el tudod fogadni és bírni egy ideig, utánna mehetsz máshova jobb körülményekért vagy esetleg a cég talán felemel belül, de azt a lovat amelyik jól húz sosem lesz érdek fentebb emelni mert akkor kell egy másik a helyére aki szintén jól húz.

Egyik cégnek sem érdeke, hogy többet keres. 

Outsourcing cégekhez akkor fordulnak, ha ki akarnak váltani tőlünk nyugatabbra lévő, lényegesen költségesebb pozíciókat.

Ez adhat mozgásteret arra, hogy magasabb béreket fizessenek, mint az itthoni cégek, különösen ha a pozíció kiemelten fontos az ügyfélnek. 

Erre valaki jelentkezik ennyi penzert? 2x ennyiert sem talalunk Budapesten ilyen kvalitasu embert...