Samba domain+Win10 kérdések

Hello,

Két kérdésem lenne.

1. A gépek domain-be vannak léptetve. A login-t követően a desktop.ini fájl automatikusan megnyílik egy notepad-ban. Próbáltam  a leírások alapján törölni illetve jogosultságot állítani, de nem működött egyik megoldást sem. (https://www.winhelponline.com/blog/desktopini-file-automatically-opens-… )  Rendkívül zavaró, jó lenne valahogy lebeszélni erről.

2. Iskolai gépekről van szó. A diákok azonos user-el lépnek be így azonos profilt töltenek le. A cél az lenne, hogy nap végén a desktop ne legyen elmentve (minden reggel "tiszta lappal" induljon a gép).

Ez Xp alatt remekül ment, hogy a szerveren a profilról levettem az írási jogot. Ha most ezt megteszem, akkor leállításkor a Win10 üzen, hogy nem sikerült a profilt elmenteni. 

Egy Samba 3.5.1-ről van szó.

Köszönöm előre is a tippeket!

Hozzászólások

"Iskolai gépekről van szó. A diákok azonos user-el lépnek be így azonos profilt töltenek le." - Közös lónak túróscsusza...

Egy Samba 3.5.1-ről van szó.

0. azt most azonnal dobd ki. A Vista óta az NT-style domain egy hivatalosan nem támogatott legacy path (értsd: feltehetően nem merték kiszedni a rendszerből, mert nem tudták, mi mindent törne el...). [elvileg be tudja húzni a régi domain adatait a samba a classicupgrade-del, de ott azért minden is lehet)

A másik kettő:

1. Rakd rá a hidden jogosultságot, és nézd meg, hogy azt hogy mappeli az ősi Samba (a mostaninál a store unix attributes = yes-szel és elérhető FS extended attributes-szel (xattr) ez működik).

2. Használj mandatory roaming profile-t (bejelentkezéskor betölti, de kilépéskor nem menti vissza, pont mint ahogy akarod... ha super mandatory roaming profile-t használsz, akkor ha bármi miatt nem tudja a kövi belépéskor újra betölteni a profilt, nem enged be).

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Köszönöm a tippeket! Frissítem a samba-t és meglátjuk..

üdv.,FS