(MEGOLDVA) Milyen napelemes kültéri ledet javasolsz?

Szeretnék egy olyan lámpát felépíteni az udvaromban, ami napelemes, mozgás érzékelős és télen is hozza este azt a napi 4*20 perc működési időt, amit teljes fényerővel kellene produkáljon. Teljesítménye elég ha 2méter magasról megvilágít egy kb 5*10 méteres területet, az sem baj, ha nem nappali fényerővel, de azért lássam a tereptárgyakat rendesen. 

Tapasztalatoknak örülnék, mert tele a net ilyenekkel, ám nem szeretnék semennyit sem költeni feleslegesen olyanra, ami nem lesz megfelelő a célnak.

Még annyit, ha lehet, ne a csillió pénzest javasoljátok, mert nem kétlem hogy az a legjobb, csak most nem van csillió pénzem.

 

Bangoodról vettem ilyet.

Hozzászólások

Semmilyent. 50 négyzetmétert akarsz megvilágítani, köepesen homályos fényerővel. Ha mondjuk 3 méter magasra teszed a lámpákat, akkor ez olyan 5-6000 lumen. Ez ledes megoldásokban olyan 60-70W elektromos teljesítményt jelent. Ehhez kell méretezni az akksikat és a napelemet. 

A kínai vackok (60 ledes és tsaii) a 3-6000 HUF kategóriában 100-300 lument tudnak darabonként.  Papíron. Gyakorlatban kb. egy fokkal jobbak a kerti solar díszlámpáknál.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Ha csak ahhoz kell a fény, hogy járkálni tudjon a tárgyak között, akkor 5 lux is bőven elég (ha máshonnan nem vakít el fény). Teliholdnál (ami ~0.2 lux) is tud az ember gyalog közlekedni. Így 250 lumen is elég lenne 50 m^2-re, de mivel egyenletesen úgy sem lehet elosztani egy forrásból, ezért inkább a területet elosztva négy helyre raknék olyan 250-500 lumenes lámpát szigorúan úgy, hogy ne világítson szembe. Ez már bőven túlteljesíti az igényt, hogy a tereptárgyakat lássa.

A napelemet hagyd ki a kívánság listádból, onnan sokkal nagyobb lesz a játéktered.

Csatlakoztasd le a hangszerveredről az oldal látogatását követően a speech-dispatcher-* output eszközöket, és akkor jó lesz. Amúgy én sem tudom, ezek milyen eszközök, hogyan lehet létrehozni a böngészőben, mi benne a jó, s miért rongálja szét az ettől független hangot.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Bár már késő ehhez :D 

De arra érdemes figyelni, hogy nem feltétlenül jó kitenni full napsütött területre. A napelemről feltöltődik azért eléggé úgy is, hogy nem direktben süti a nap. 
Hogy miért? Mert ha lithium akku van benne, akkor a durván felforrósodó burkolaból könnyen kibukkanhat egy pukkanás kíséretében. 
Ja és azért sem árt valami fedél alá tenni, mert ahogy a hasonló lámpámat néztem, nem feltétlen bírja az esőt, nem tűnik rendesen vízállónak sem.

Leteszteltem tegnap este, amire kell, arra nagyon jó, bár felül teljesen felesleges a vízszintesen világító 2 sor, mert szemből valóban zavaró és feleslegesen világítanak a 2 méteres magasságban a semmibe. Silt-et fogok rá applikálni, azzal majd elterelem a fényüket valamerre, ennek ellenére jó döntés volt, mert egy darab is megfelel a célnak, ám kettő lesz az igazi, de ezen még gondolkodok. Nekem oldal irányban kb 10 métert világít meg, a rövidebb oldal kb 5 méter.