Zentyal 3.4.8 - Dovecot imap-login process limit felülbírálása

Fórumok

Sziasztok!

Adott egy Zentyal 3.4.8 rendszeren alapuló levelező szerver / tűzfal, amit pár éve vettem át üzemeltetésre.

A szerverben márciusban cseréltem merevlemezeket, mert a raid tömb raid 10-ben volt 2 hdd-vel, illetve egyéb problémák is voltak, de annak érdekében, hogy minden ugyanúgy üzemeljen , a beállításokat kiexportáltam, és ugyanazt a 3.4.8-at tettem fel, hogy a beállításokat vissza tudjam importálni.

Ez így rendben is volt, megtörtént a telepítés, ezt követően spamassasint behangoltam és elfogadhatóan üzemelt, egészen július elejéig, amikor rögzítettem a rendszerben további 2 e-mail fiókot, így összesen már 60 fiók van a rendszerben.

A 2 fiók üzemelt különösebb gondok nélkül, aztán a dovecot pár naponta eldobta a bejövő imap-loginokat az alábbi üzenetre hivatkozva:

dovecot: master: Warning: service(imap-login): process_limit (100) reached, client connections are being dropped.

Próbáltam már többféle, más fórumokon talált / ajánlott megoldásokkal átírni a default process limitet, de végeredményben mindig maradt a 100-as érték.

A frissítés sajnos nem opció, mert tesztkörnyezetben összeomlott a zenytyal update közben / után, mint a kártyavár.

Gondoltam megkérdezem, hátha itt futott már bele hasonló problémába, zentyallal kapcsolatosan, mert végső soron arra jutottunk, hogy a zentyal felülírja az egyéni dovecot configokat, vagy legalábbis a fő beállításokat.

A válaszokat és a segítséget előre is köszönöm!

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 08. 07., p – 10:04

-

Jah tárgytalan, átsiklottam afelett, hogy a process_limit -es rész már megvolt.

Beírtam a dovecot.conf-fileba , azt, hogy default process limit = 300, csak úgy a main szekcióba, és valamiért elfogadta, mert most a doveconf -d | grep limit parancsra azt irja, hogy 300 a limit.

Esküszöm próbáltam az imap-login, és legalább 8 másik egyéb, fórumok által javasolt szekcióba ezt beírni, de nem működött, hogy ez most miért működik, fogalmam sincs :D

Egy "full-restartot" azért megnéznék még, hogy utána is benne marad-e ez az érték, vagy sem.

Furcsa amúgy ez a Zentyal.. istenítik itt jobbra balra, hogy mennyire jó, meg majd kivált mindent is... azt ahogy te is írtad pl egy upgradenél összehalja magát :/

Ez szerintem tipikusan egy olyan cucc, amit egyszer jól belő az ember, nem piszkálja és megy, amíg meg nem döglik :)