Gep kinyitasa + robbanas

Fórumok

Sziasztok!

 

Itthoni használatban áll az alábbi gép:

http://87.229.108.143/files/mentogep1_4tGKl.jpg

http://87.229.108.143/files/mentogep2_4tGKl.jpg

nagyjából 8 éve mentés céljára, azóta semmi gond nem volt vele, ki sem lett nyitva. Tegnap, amikor megpróbáltam újra feszültség alá helyezni (mert néha ki van húzva), akkor durrant egy egész nagyot, és azóta be sem indul. Rózsapatron szaga volt, ha mond valakinek valamit. A tápegységre tippelnék (remélem), de egyelőre nem jutottam be.

 

Hogyan tudom ezt kinyitni? Jól sejtem, hogy valami kulcs kell hozzá? Nem mondom, hogy nem kaptam hozzá 8 éve, de azt igen, hogy nem tudom, hogy hol van.

 

A második kép nem sikerült annyira jól, a jobb felső sarokban egy lakat jel van, és kicsit olyan, mintha a mellette lévő nyílás egy kisebb USB "nyílás" lenne.

 

1) Mi lehet ez az általam azonosított rózsapatron szag leírás alapján?

2) Hogyan tudok házi módszerekkel bejutni?

A gépben egyébként 4 db 2TB merevlemez van, és valami kisebb 100-200GB-s, amin az OS fut, bár ez most valószínűleg nem túl releváns adat.

 

Köszi a válaszokat.

Hozzászólások

Hello!

Nem ismerem a gépet, de a "kis lakat" és a nyílás rendszerint a Kensington zár helye szokott lenni. Amúgy az elején az alsó felénél látok egy kulcslyukat, szerintem ott nyílik egy ajtó magad felé húzva és mögötte üldögélnek a merevlemezek (kb így: https://www.youtube.com/watch?v=8_V2w4xwQ_0). Állásából azt tippelném, nincs is zárva. A szag esélyesen egy elpukkant kondi lesz.

Üdv: Nyegleo

Szerkesztve: 2020. 06. 12., p - 12:44

Jó kis régi hp microserver. Tápegység cserés, ha nincs kulcsod, akkor egy csavarhúzóval ki tudod nyitni, de vissza már nem zárod. Gyárilag a kulcs egy karikán lóg a gép hátulján.

Amúgy mint mindent, amibe venti van, érdemes évi 3-4x kompresszorral kifújni.

"nagyjából 8 éve mentés céljára, azóta semmi gond nem volt vele, ki sem lett nyitva."

ezen hangosan felrohogtem :))))

lesz az még portigris is.

Még bő 20 évvel ezelőtt volt egy hasonló esetem az első munkahelyemen, egy megyei kórházban. Szóltak, hogy nem műkszik a 2 hónapja hadrendbe állított masina. Mentem is, látom, hogy annyi por van benne, hogy még egy régésznek is fejtörést okozna, hogy vajon hány nap alatt lehet abból kiásni a relikviát.

Na mindegy. A lényeg a hely, ahol ez történt: a steril labor (elvileg pormentes környezet, itt fertőtlenítik az orvosi eszközöket).

Puffer elko elpuffant...

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Az bizony kulcsos ajtó, nekem is van, de gondolom nem egyformák. Van fent a hátulján egy csavar, azt tekerd ki, és óvatosan told előre a tetejét, majd húzd fel. Talán az ajtót is fel tudod emelni, és akkor roncsolás nélkül bejutottál.

Ha a tápod durrant el, nekem van egy vadi új (7 napig használtam), ha érdekel, írj privátot.

Szerkesztve: 2020. 06. 12., p - 15:25

Esetleg keresni számtek boltot közelben, típust megmondani megkérdezni nincs-e esetleg polcon ilyesmi kulcs, vagy akár itt is akadhat oylan emberke akinek van talonba ilyen kulcsa és nem kell postázni.

Amúgy a HP-k kb. univerzálisan nyithatók ha jól rémlik. Mármint modell / széria típuson belül. Egyik kulcsa nyitja a másikat. (Értsd úgy, NL54 -es kulcsa szinte tuti hogy kinyitja ugyan azon gyártású másik NL54 -es házát)

Múltkor nekem is meggyúlt a bajom egy HP szerverrel, mert nem volt "ráagatva" a kulcs. + nálam sem volt.. Szerencsére kollega ~~kilós kulcsomóval járkál ilyen esetekben, az egyik betalált :)

Amúgy pedig a tápegység durrant el, vagy az alaplap kondik. Egész szívós jószágok ezek amúgy. Bár tény, hogy jobban szeretik ha szerver szobában üzemelnek, rendes klímával, nem rakódik rájuk egy tonna por, stb.

"Bár tény, hogy jobban szeretik ha szerver szobában üzemelnek, rendes klímával, nem rakódik rájuk egy tonna por, stb."

- jó eséllyel kiszáradt valamelyik nagyobb elko szigetelése és vezetővé vált. Feszültség alá helyezve pedig a zárlati áram okozott némi anyagpárolgást.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Nekem egy időben a gyep középen álló kerti lámpa okozott áramtalanítást, jellemzően akkor, amikor szakadt az eső, vagy ment az öntözőrendszer. Egy hangyaboly épült a lámpa talpában, ahol a csoki is volt. :)

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ha ez egy N40L-es microserver, akkor nekem is pont ilyenem van. Két kulcsom is van hozzá Southco W-23 felirattal.

Ha kell, kölcsön tudom adni az egyik kulcsot, hátha nyitja. Amúgy a gépem eladó sorban van, ha már nem tudnád megmenteni a mostanit :)

Ha az a kis pöcs táp 8 évig bírta, akkor egész jól jártál.