olcsó okosóra navigációhoz?

Sziasztok,

jól jönne városi motorozás közben, hogy ránézzek egy okosórára és lássam, hány piros lámpa után kéll lekanyarodnom.
Nem egy teljes google maps kell, csak afféle directions, hol tartok, és legközelebb mikor merre.
Persze fillérekért vagy olcsón.

Tapasztalat?

Hozzászólások

Szerintem ilyen nincs ebben a formaban, a navigacio (barmilyen) pont a dragabb orak sajatja.

Telefontartó nem célravezetőbb?

Apple Watch Series 3 tudja ezt a funkciót...

Az Apple Watch 3-as sorozata nem új már.

Kb. 2 éve pl. a biztosítóm ingyen adott volna, ha kérek (OK, úgy ingyen, hogy mellé vállalom, hogy egy éven keresztül minden hónapban minimum az előírt számú alkalommal sportolok).

Bizonyára ebay-en is be lehet szerezni már olcsóért.

Ingyen én is elfogadtam volna esetleg, csak sajnos iphone kell neki. Nekem van egy semmire nem használt iphone 5 a padláson, de azzal már nem megy. Akkoriban nem volt más és csak egy ingyenes óra miatt nem akartam egy iphone6-ot venni. Azóta már van egy-két kallódó iphone SE is a padláson (volt céges telefonok, amiket nem kért vissza a cég (ugyanígy lett az 5-ös is)), de most már nincs ez a promóció, és annyira nem izgat az okosóra, hogy pénzt adjak érte.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

de látom, már a saját oldalukon sincs fent róla semmilyen információ

Biztos jól körülnéztél?

2-szer kell page down-t nyomni. Az első oldal közepétől kicsit lejjebb van az a rész, hogy hogyan működik a program.

https://www.vitality.co.uk/rewards/

https://www.vitality.co.uk/rewards/partners/active-rewards/

Most ingyen okosóra nincs ugyan, viszont olcsóbban lehet venni Garmin-t, Apple Watch 3-as és 5-ös sorozatból https://www.vitality.co.uk/rewards/partners/activity-tracking/garmin/ https://www.vitality.co.uk/rewards/partners/active-rewards/apple-watch/

Én pl. az ingyenes Amazon Prime-ot használom, az asszony az ingyenes kávét, illetve amikor még nem volt járvány, az ingyenes mozijegyeket használtuk.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

+1 a telefontartóra

Motoron nekem jellemzően gond a kabát ujja alól kivarázsolni az órámat, inkább a forgalmat figyelem még a pirosnál állva is.

Én vízálló, cipzáras tokot használok és akár menet közben is le lehet pillantani, mint a műszerekre. Veszélye, hogy ne hagyjuk a motoron a telefont parkolásnál. Ezt az órám jelzi, ha eltávolodok.

Az óra navigáció engem túrázás szempontjából érdekelne. Ha az út rajzolatát kijelzi, esetleg pár adattal, az már jó lehet.

Olyat tudtok?, hogy:

- pulzus

- lépésszámláló

- óra és stopper

- hosszú idő feltöltés nélkül

- ne legyen akkora, mint egy malomkerék

Ennyi és NEM TÖBB.

> Sol omnibus lucet.

Xiaomi Mi Band 4-et használok kb. 8 hónapja....olyan 3 hétig bírja az akksija nálam, úgy, hogy minden értesítés és funkció be van kapcsolva és az alvásfigyelés miatt éjszaka is hordom. Amit felsoroltál mind tudja, illetve rezgéssel (nincs hagszórója, de érezhetően rezeg, nekem az ébresztőórám is ez) és kijelzőn jelzi a bejövő hívásokat és el is lehet utasítani stb. Ami érdekesség, hogy ékezetes karaktereket nem tud megjeleníteni, tehát ha pl. Messengeren küld neked valaki egy "árvíztűrő tükörfúrógép" szöveget, akkor az valahogy így fog megjelenni: "xrvxztxrx txkxrfxrxgxp" :D de a mindennapokban pl. ez engem egyáltalán nem zavar, én ezt a funkciót csak arra használom, érdemes e elővennem a telóm (mert fontos) vagy sem...annyi még, hogy ha minden a tervek szerint halad, akkor ebben a hónapban jelenik meg a Mi Band 5.

Amazfit GTR. Nálam ha 100%-0% között használnám, napi 45 perc bicaj, és heti 4 kondi+ heti 2x2 óra séta nyomon követése mellett kb 2 hétig bírná (de nem töltöm fel teljesen, meg le sem merítem 40% alá). Bt on, telefonos szinkron on, percenkénti pulzusfigyelés is on. Az acél váz miatt néha 1-2 perc, mire gps jelet fog, de nálam ennyi az összes hibája. Van 40, és 47mm-es (női-férfi) verzióban.

Nálad miket produkált? Mivel a Gadgetbridge nem segít neki pozit találni, nálam 1-2 perc általában egy hidegindítás, ami tényleg nem valami gyors; és egyszer-kétszer tényleg voltak már fura kiugrások a pontokban, de annyira nem tűnik fosnak amit logol.

A pulzus szenzor viszont tényleg összevissza értékeket mér sokszor, de melyik ilyen árkategóriás eszközben nem?

Azzal, hogy hol gyorsabban, hol lassabban talál jelet, azzal együtt tudok élni, bár én eredeti szoftverekkel használom.

A GPS általában jó és pontos, igaz azt vettem észre, hogy a pontosság a GPS adatok frissítésétől erősen függ. Emiatt én mindig frissítem.

A nagyobb bajom azzal van, hogy mondjuk 10-20 esetből 1-szer lehal a tracker. Ilyenkor vagy a mért értékig még megőrzi az adatokat, vagy ami gyakoribb, teljesen újraindítja önmagát, és a teljes mérés eredménye elvész. Általában a leállás csak hosszabb, óra feletti méréseknél fordul elő.

Az aksija miatt már cserélték az órát, de az új darab is pont ugyanezt csinálja. :( Tehát, ha megbízható lenne, a legtutibb lenne, de így csak egy picit okosabb karperec.

Amazfit Bip vagy Bip-S

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Nem olcsó, de tudja:

Samsung Galaxy Watch + Here WeGO

Bár nem a felhasználói élmény az erőssége...