Odroid C4

Szép csendben megjelent az Odroid C4.

Odroid C4

Benne 4 magos 2 GHz-en futó ARM Cortex A55. Állítólag nem szakad be a teljesítménye túlmelegedés miatt, elégséges a hűtése a gyártó tesztjei alapján.
Megjegyzem, az ARM Cortex A53 és ARM Cortex A55 között egy engem jelfeldolgozásban roppant zavaró dolgot helyére tettek: megnövelték a memória elérés tempóját.
Háttértára szokás szerint lehet egy gyors elérésű eMMC lapka is, mellette pedig egy microSD is belefér.
GPIO csatlakozóján az elődeihez hasonlóan helyet kapott 2 darab 10 bites A/D is, így analóg jelek mérésére is alkalmas.

A Hardkernel-féle Ubuntu-n kívül van rá már Armbian is, természetesen az Odroid-C2 lapkáéhoz hasonlóan valódi 64 bites oprendszerként, ami számomra a több NEON regiszter miatt fontos.

Bővebben: https://www.hardkernel.com/shop/odroid-c4/
 

Update#1: https://www.cnx-software.com/2020/04/24/raspberry-pi-4-vs-odroid-c4-fea…

Update#2: Az ARM Cortex A55 már az ARMv8.2 architektúra. Ennek az architekturának az ARM Cortex A53 (ARMv8)-hoz képesti újdonságai ebben a PDF-ben a 68 .. 80. oldalakon vannak leírva.

Hozzászólások

A video támogatása milyen ezeknek? Kodi-val lehet TV-okosítónak használni, mint a Raspberry Pi-t?

SATA háttértárakhoz találták ezt ki: https://www.hardkernel.com/shop/odroid-hc1-home-cloud-one/
Vagy ha HDMI is kell és SATA is, akkor ugyanettől a gyártótól esetleg ez szóba jöhet: https://www.hardkernel.com/shop/usb3-0-to-sata-bridge-board-plus/

En mar varom a 8GiB-os lapokat. 1-2-4GiB az meg a jatek kategoria.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Szerkesztve: 2020. 05. 03., v - 10:43

Éppen mostanában vadászok ilyen kis deszkákat, a Raspberry Pi 2-t szeretném lecserélni. Jelenleg OSMC megy rajta, Kodi és Transmission. Sajnos kevés szegényem a feladatra.

Tetszenek ezek az Armlogic eszközök, tetszetős a teljesítményük. Valahova egy WiFi-t még rátapaszthattak volna.

Még a Rockchip procival szerelt lapokat nézegettem, azoknak is jó a támogatottságuk és teljesítményben is jók. Rock Pi 4-el szemezek leginkább.

szerk.: Khadas VIM3 sorozat is elég bíztató! Lehet ez lesz a nyertes.

Nehéz választani.

egy idoben szerettem en is ezt az egyben minden dolgot, de belattam hogy felesleges. ezutan a transmission kikerult egy vpsre (fillerekert lehet venni), kodi tavolrol olvassa. a kepek/zenek meg atkoltoztek egy rendes nas-ra, (igazabol a torrent is mehetne ide, csak nem akarom terhelni az itthoni netet). a kodira meg lett egy kinai szappantarto cucc

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Ez sem rossz, csak a fillérekért lehet venni != nem kerül semmibe. A VPS-ről Kodival nézel filmet? Milyen internet kapcsolaton?

Nem akarok mindent is ezen futtatni, csak a 2-es málna I/O-ban elég gyenge szegényem, mivel minden az USB vezérlőn van. USB-s WiFi + USB külső vinyó nem nagyon megy egyszerre, összevesznek a sávszélességen :-) Ezért akarom lecserélni egy combosabbra, aminél nincs ilyen szűk keresztmetszet I/O-ban.

hup sponzornal 2k/ho egy minimal vps... 

sima upc-s 50mbit net, apache autoindex-el van kirakva jelszavasan a letoltes konyvtar, kodiba be lehet adni mint http hely. de mindig van tartalekban helyben 1-2 film a notin, ha megis pont akkor halna be az upc amikor filmeznek.

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

a vps nem csak a torrentnek van, szal transmission install+config nem sok. amugy igy az seed upload nem az upc netet fogja. nasra meg csak akkor rakom, ha valami egyedi film. amugy csak letolt+megnezem+torlom. a filmeknel mar leszoktam a "tarolom mert egyszer meg jo lesz" elvrol.

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!