Androidos Microsoft Surface

https://www.digitaltrends.com/computing/microsoft-surface-neo-news-rumors-spec-photos-release-date/

Surface Neo mellett jön a Surface Duo is a hajtogatós Microsoft szériában. Érdekessége, hogy a Surgace Duo Android os-t használ.

Hozzászólások

Hat kivancsi leszek, szerintem ez a form factor nagyon messze van a hasznalhatotol.

Az androidos verziora kivancsi leszek, ha ez egy phablet meretu eszkoz, akkor lehet ertelme, de a teaser videon a csaj kezeben ordenare nagynak tunik telefonkent.

Úgy emlékszem az Acer már próbálkozott valami hasonlóval, bár technológiai korlátok miatt náluk még teljesen elkülönült a két képernyő. Ezekből az egyiken volt a virtuális billentyűzet. Mivel elég nagy szívás a virtuális bill, nem nagyon kárpótolta a többi lehetőség a usereket ezért és nem lett átütő siker. 

Kihajtogatva nincs is jelentős különbség képernyőméretben. 

Talán már tényleg ideje elgondolkozni a Microsoftnál egy jövőbeli Linux kernel alapú Windowson. Ha jövőre ARM-re vált az Apple Intelről akkor még fontosabb lesz, hogy ne ragadjon be x86-ra a Microsoft a oprendszerével. 

Az átütő sikerhez szvsz az kell, hogy ne csak Qualcommon működjön. Ez volt a probléma a Windows Phone-nál is, hogy csak Qualcomm chipeken működött és azok között is csak néhányon. Linux kernellel gyakorlatilag bármelyik ARM chipen működik, és akkor lehet a régi win32 win64 binárisok kompatibilitási rétegére koncentrálni, ami elég nagy feladat egymagában is. Optimalizált kompatibilitási megoldás pláne az. 

Most is van már ilyen Microsoftnál de csak 32-bites win32-re, és az sem tökéletes. 

Pontosabban egy nem-Samsung eszköz, ami a DeX képességeit használja, de ugyanúgy elérhető vele a Huawei hasonló technológiája, vagy az Android 10 desktop módja, és még sok más egyéb, lásd a honlapon.
Sőt, akár még kicsit több kábellel, és gyári dokkal a régebbi Samsungok MHL-en keresztül is.

Amitől ez jobb, hogy egyben van, egy laptop házként: kijelző, billentyűzet, tapipad, egy extra USB kimenet pl hubnak, és beépített aksi, mint power bank.
Más laptopos megoldásokkal szemben ezen nincs oprendszer, ez nem egy laptop, csak egy olyan form factor.

Asszem az aksi a kijelzőnek is ad áramot, amikor bekapcsolod, de kikapcsolja, ha nincs bedugva semmi, mert minek menjen.
Aztán feléled, amikor bedugod a kütyüt.
Szerintem egy szerelmi háromszögben vannak ilyenkor: a telefon adja az áramot a kijelzőnek, a Nexdock meg tölti a telefont.
Ráadásul ha egy Pi-t dugsz rá, akkor abba megy a delej, de a kijelző is kap áramot.