Telenor NAT és IP kamera

Sziasztok!

IP kamerát szeretnék használni Telenoros mobil hálózat mögött, de NAT miatt sajnos részben nem megy.

Telenor Hello Data csomagom hang alapú, korlátlan adatcsomagos mobil routerben, melyre egy DLink DCS-932L ip kamera csatlakozik. A mobil csomag sajnos NAT-olt, csak az "online" APN-en működik, a "net"-en nem.
Korábban vezetékes UPC-m volt publikus címmel, így a kamera elérése működött a http://IPADDRESS:PORT_NUMBER/mjpeg.cgi
URL paranccsal, ahol az IP címet a kamera saját DDNS szolgáltatásával kényelmesen használtam.

Sajnos a NAT-olt Telenoros mobilcsomaggal ez a közvetlen elérés nem működik. Működik viszont a Dlink saját elérése a myDlink weboldalon illetve a myDlink applikáción keresztül, tehát a kamera valahogy mégis kijut a külvilágba, ha külső címről szeretnék ránézni.

Milyen lehetőségem lenne ennek felhasználásával, hogy NAT-olt hálón is működjön a régi, http://IPADDRESS:PORT_NUMBER/mjpeg.cgi elérési mód?

Hozzászólások

Bármilyen olyan eszközzel meg tudod oldani, ami a kamerával egy hálózaton van és onnan kezdeményez kapcsolatot kifele és képes rajta futni bármilyen VPN, ssh tunnel, socks proxy, stb.

--
http://eVIR.hu
Elektronikus Vállalatirányítási Információs Rendszer

Köszönöm a tippet.
Jelenleg 5520 Ft a Telenoros előfizetés, míg az ephone havi 8242 Ft lenne. Évi 32668 Ft-ért nem váltanék amennyiben megoldható valahogyan a NAT-on keresztüli elérés.
Valahogyan pedig boztosan megoldható, hiszen különben nem lenne képes a kamera mindenféle beállítás nélkül kommunikálni pl a telefonomon (másik mobilhálózaton) futó applikációval.

Úgy tudom bruttó 6814 Ft / hó a korlátlan, de mondjuk ez is drágább mint a Telenoros előfizetésed.

Egyes kamerák/DVRek általában csak mobilos kliens programmal képesek kommunikálni NAT-on keresztül, azért mert ilyenkor cloudot használnak. Legtöbbször tehát ilyenkor minden adatod egy kínai szerveren megy keresztül. Ritkább esetben képes felépülni direkt kapcsolat egy STUN/TURN/ICE szerü technika segítségével, de ehhez persze kliens program támogatás és külső szerver kell. Persze CGNAT esetén nem tud uPnP-n portot nyitni sajnos (ami persze nem zárja ki a direkt kapcsolatot).

Tehát a hagyományos elérést ilyen esetben elfelejtheted.

Ha mégis ilyet akarsz, akkor venned kell egy VPN képes routert, amivel becsatlakozol egy közös pontba, ahol tudsz portot nyitni (például VPS vagy erre szakosodott VPN szolgáltató vagy egy otthoni szerver/router dinamikus DNS-el vagy jobb esetben fix IP-vel). Ezután a kliens eszközöddel is csatlakozni kell VPN-en ehhez az eszközhöz és így összeköt téged a kamerával.

Sok ilyen rendszert építettem ki, de nem olyan olcsó, ha nem értesz hozzá. (ugyanis hiába számláz neked valaki egy egyszeri munkadíj és mondjuk Mikrotik eszköz költséget, amiben akkor ingyen van a Mikrotik cloud DNS is, ha utána frissíteni kell időközönként az eszköz szoftverét a biztonság miatt, ami után bármi probléma lehet ami megint szakembert igényelhet -> pénz).

Az a baj, h nem értesz hozzá, és pénzt sem akarsz a dologra költeni, ez így nem fog menni.
Mellesleg szerintem az a legolcsóbb megoldás, amit javasoltak. A vpn-hez kell egy külön szerver, ahová a vpn a kamerától becsatlakozik. És innen már drágább a dolog, mint a másik, működő mobil net. És akkor még nem számoltam azt, h mivel nem értesz hozzá, ezért valakivel meg kellene csináltatnod.