T-home router én így szeretlek

 ( dyra | 2019. június 22., szombat - 8:31 )

T-home Optikai csúcs szuper router.

  • Kezdőkép fantasztikus képek szép emberek mosolyognak örömmel használják mindenki boldog
  • Beírom a felhasznlónév jelszó kombót megkezdődik a belépés közben áttünő effektek rohadtul látványos minden
  • Elkezdi betölteni a fantasztikus felhasználóbarát kezelőfelületet beszürkítve ismét egy fantasztikus effekt majd megjelenik a Please Wait felírat villogva. Állat!!
  • Ezt nézem egy percig közben semmilyen gomb nem él
  • Nem tudok csinálni semmit de rohadt jól néz ki!
  • Egy perc után kidob a router gondolom valami biztonsági beállítás
  • Próbálok visszalépni de kiírja ez a felhasználó elérte a maximális bejelentkezésének a számát közben újra megjelnnek a mosolygó emberek!
    The maximum count of session is reach for this user

  • Én pedig vagy kikapcsolom vagy várok, hogy újra próbálkozhassak a belépéssel!

Üzeném a t-home s*gfej managereinek, hogy bármit hazudnak egymásnak azokon a meetingeken a felhasználóknak ez rohadtul nem jó. Ezekre a gyenge vasú routerekre ne tegyetek csicsát mert a szerencsétlenje megdöglik egy egyszerű bejelentkezéstől is! Elcseszitek az időmet és nemhogy elégedett lennék konkrétan azon gondolkodom kib*szom az egészet a pics*ba. A mosolygós emberekkel és a szolgáltatásokkal együtt!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hamarosan meg kell küzdenem ezzel a fossal, mert ahova költözöm csak T optika van. Lehet teljesen kikapcsolni a router részt (bridge mód)? Azt hallottam, hogy csak trükkel (direkt rossz ppoe credentialok). Illetve, olyat lehet hogy csak a wifi részét tiltom le? Még nem döntöttem el, hogy kell-e nekem IPTV, és hát gondolom azt csak a saját routerük tudja megoldani.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Lehet mindent ha sikerül belépned, most azzal bénázok, hogy a bejelentkező ablakot átugrom a korábbi linkek megmaradtak a böngészőbe. Belépés után egyből elmegyek a főképernyőről. Rettenet lassú és rettenet szar.

Úgy tűnik simán megoldható: https://kozosseg.telekom.hu/topic/12000-saj%C3%A1t-router-haszn%C3%A1lata/
Ha jól értem az iptv/vezetékes telefon simán maradhat az optikai eszközön akkor is, ha átengeded az internet átjáró funkciót egy külső modemnek. Nekem ez azért fontos, mert az optika meg a doboz szar helyen lesz wifi ügyileg, és valszeg totál máshova kell tennem a routert. Így viszont megoldható, remélem közé lehet ékelni egy powerline adaptert is :)

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Beruházok én is mert ez így nem állapot kösz az infót. Amúgy lehet itthonra tök elég lenne csak így kb használhatatlan. Nem hiszem, hogy 10 eszköznél többet normálisan kitud szolgálni. Pedig AC-s a jele is erős de a vas alatta őskövület lehet.

Home officeoltam tesómnál akiknél 1000-es thome van. A doboztól 30 méterre, egy darab fal mögött már leszakadtam (nappali sarokban van a cucc, a földszinten, és kimentem a kertbe). Szerintem fos. Igaz, többfélét is adnak, ahogy olvasom ... majd meglátjuk.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

A jel erősségére nem panaszkodom, de pl nálam a voip nincs használatban se az ip TV ellenben van 5 számítógép 4 mobil három AP és egy TV-box és egy Qnap két porton (meg a teszt cuccaim amivel kísérletezem). És "döcög" "akad". Majd később megpróbálom rendesen a webes felületet mikor alszik a család. Korábban egy Cisco VPN routert használtam azzal nem volt gond csak a lanja 100-as volt.

Igaz most csak a gépek mennek, de így se bírja.

> Lehet teljesen kikapcsolni a router részt (bridge mód)?

Lehet. És ellentétben azzal, amit itt is meg más fórumokon olvastam, az ügyfélszolgálatot sem kell(ene) hozzá felhívni. Viszont esetemben jó, hogy felhívtam őket, mert mint kiderült, nem az volt a csatlakozáshoz a jelszó, ami nekem régről el volt mentve. (Hogy ki, mikor, hogyan és miért változtatta meg, arról fogalmam sincs, de elég aggasztó a dolog.)

- - -
TransferWise refer
Humble Monthly refer

Az ilyen eszközöket szokták távolról menedzselni, így a jelszó reset, szoftverfrissítés, akár beállítások megváltoztatása egyáltalán nem meglepő.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Na jó, de minek változtatnák meg az ügyfél jelszavát, főleg anélkül, hogy szólnának neki?

- - -
TransferWise refer
Humble Monthly refer

Ha tippelnem kéne, távolról felrakták az új firmware -t, az meg üti vissza gyáriba a beállításokat. Ugyanez volt nekem a UPC-nél.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Milyen router ez?
Nekem még egy Huawei HG8245H van amit adtak, de a hétköznapi igényekhez képest elég jó és sok dolgot tud. És szerencsére nem is ilyen agyon effektezett az UI.
Egy dolgot látnék benne még szívesen, USB-s nyomtató támogatást. Egy öreg R.Pi-t szinte már csak azért tartok fent, hogy LAN-ról, WiFi-ről is el lehessen érni a nyomtatót.

Nálunk is ilyen van (a változatban nem vagyok biztos), és tényleg egy ótvarfoskupac. Wifit dobálgatta (általában percek múltán), bekapcsolt forgalomnaplózás mellett nem naplózza a forgalmat, a system log oldalanként csak a beállított kb. 10-20 sort tudja megjeleníteni, és lapozni is csak egyesével lehet.... Vettem is egy saját routert, oszt' ment "hídüzemmódba".

- - -
TransferWise refer
Humble Monthly refer

Most iktattam ki múlt héten egy ilyen eszközből a router funkciókat, egy Xiaomi Router 3G vette át a helyét. Baromi elégedett vagyok vele. A Huawei épületen belül 30 métert sem bírt áthidalni, jelerőssége pocsék, a földszinten lévő router az első emeleten már olyan gyenge jelet adott, le-leszakadt róla laptop, okostelefon.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.