Sony Xperia Z2 LTE D6503 homályos kép?

Sony Xperia Z2 LTE D6503
Android 6.0.1
Build.: 23.5.A.1.291
Kernel.: 3.4.0

az előlapi kamera kifogástalan, szép a kép stb.
a hátlapi esetén viszont akármilyen kamera appot próbáltam ki, mindegyik esetén homályos, konkrétan egy QR kódot vagy szöveget nem tud lefotózni rendesen. Egyébként nem egyformán homályos a kép. Tény az is hogy a telefon egyszer esett egyet ami a hátsó üveglapot összetörte, de nem tudom a kamera azóta nem megy-e rendeltetésszerűen.

Már rendeltem hozzá új kamerát, de gondoltam csak érdemes rákérdeznem itt is, találkozott-e valaki hasonló esettel ennél a típusnál, vagy az Xperia szériában, stb.

Csak viszonyításként, itt egy kép amint épp ezt a kérdést leírom.: https://i.imgur.com/hyzykgY.jpg

Én magam sem tudom auto-focus probléma-e vagy valami más, az biztos hogy a telefon csökkentett üzemmódban is rossz képet készít, szóval első körben inkább arra tippelnék hogy hardver hiba.

Hozzászólások

Tipikusan ezeket emlegetik:
- az UV védő réteg mattul be, amit fogkrémmel dörzsölve el lehet távolítani (google: sony z2 toothpaste)
- ha a hátlap nem zár(t) megfelelően, és poros a kamera. le kell venni és kitisztítani.

Nekem ugyanez a bajom amúgy. Szemmel láthatóan poros a kamera belülről, de még nem vettem le a hátlapot, nem tudom megoldaná-e. QR kódot nem tudok olvasni, ez zavar.

Azon a típuson viszonylag egyszerű a kijelzőcsere és az alkatrész is olcsó. Ha megéri neked el tudom vállalni, alkatrészre kell varni ami idegesítő néha... Ha jol emlékszem kameramodulom is van hozza ha ki nem dobtam.

Megneztem 4300 az uj kijelző Kínából postával...