Things Mobile a globális mobilszolgáltató

 ( lacesz | 2019. április 5., péntek - 11:59 )

Ma épp a distrowatch oldalt böngésztem, és gondoltam legyen egy kis reklám bevétele, kikapcsoltam az ublock-ot. Frissítettem az oldalt és jöttek is a reklámok sorban. Másodikként jött a Things Mobile. Mondom WTF?
Azt mondja magáról, hogy globális mobil szolgáltató és minden jó nála. Olcsó, jó, biztos.. Kérdés, ha már olcsó, híg a leve is?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ez elég speciális (leginkább IoT jellegű) felhasználásra való, ahol fontos a hálózati kapcsolat, de alapvetően ritkán/kevés adatot küld, és nem fontos a magas sávszélesség. Nyilván ez úgy működik, hogy nagyon sok konkrét szolgáltatóval van szerződésük, akiknek a hálózatát használja, kicsit olyan, mint egy normális mobil szolgáltató, ahol külföldön van lehetőség roamingra, csak ennek nincs saját hálózata, szóval gyakorlatilag mindenhol roamingolsz.
Ezen túl ugye csak data connectivity van, szóval telefonhívás nincs, és amúgy nem is olcsó annyira: alapból a legolcsóbb országokban is 0.1€/MB, szóval 100MB már >3000Ft. De van ahol ennél jelentősen drágább, pl Kanada már 0.5€/MB, de még olyan is van (pl. az extrémnek egyáltalán nem mondható Bosznia-Hercegovina) ahol már 1.25€/MB.

Szóval alapvetően ez azokban az esetekben jó, ha sok eszközöd van, és mind elég ritkán és kevés üzenetet küldenek, mert nincs eszközönkénti díj (SIM kártya és előfizetés ingyenes).