Piracy has received a notice of multiple copyright infringements from Reddit Legal

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem volt igazan varatlan:

https://imgur.com/a/koRRz3n

Lehet csak én nem, de bevallom, nem értem.

En sem.

Gondolom van valami megkötés az app store szabályzatában, aminek a túlzott cenzúrával próbálnak eleget tenni.

A mobilapp tukmalas ezen szintje nem csak nevetseges, de azt is mutatja, hogy a profit hajszolasa lett az elsodleges felhasznaloi elmeny nyujtasa helyett.

Innen mar csak egy lepes azon subredditek vegzalasa/bezaratasa amelyek nem tetszenek a hirdetoknek/tulajdonosoknak.

Meglepő?

Eleg szomoru..

TIL a reddit.com a 6. leglátogatottabb oldal az USA-ban: https://www.alexa.com/topsites/countries/US

Mindezt egy UX-designerek rémálmával: egy javascript nélkül is használható oldallal, ami nyílt forráskódú is. (oké pár éve már nem publikálják a módosításokat, de nem sok minden változott azóta)

Ki érti ezt...

> egy javascript nélkül is használható oldallal

Ez erős túlzás azért. Az eltakart kommentfolyamok kinyitásához kell a JS, meg a hülye appjukat reklámozó popup bezárásához is. (Utóbbit nyilván custom CSS-ből is el lehet tüntetni.) Az oldal maga is betölt hatszázhatvanhat JS fájlt, azonfelül ha kinyitod a konzolt, akkor látszik, hogy össze vissza errorozik. Annyi igaz, hogy ha kikapcsolod a JS-t, akkor is olvasható marad az oldal.

"ha kikapcsolod a JS-t, akkor is olvasható marad az oldal."
sajnos már ott tartunk ezekkel az elmebaszott új trendekkel hogy már ez is egy komoly dolognak számít.


"all submitted complaints will be forwarded to /dev/null for further investigation"
"ez ilyen hippi kommunás felfogás, ahogy Stallman sámán módjára dobol a nagy hasán, hogy GNU, free software, free as free beer."

Mondjuk ez is igaz.

Van a kapitalizmusban egy olyan gondolat, hogy az valahogy jobb termékekhez vezet. de egy csomószor az van, hogy a profit maxolás az rosszabb terméket eredményez.

Amennyire látom odaát terjednek a VPN-ek mostanában még jobban, mint bármikor, mi hol tartunk ebben? Itthon most mi a törvény?

Ami eddig is.
Magancelu hasznalat, nem iranyul haszonszerzesre, kozvetettre sem, nem vagy koteles a forras jogtisztasagarol meggyozodni. Mindez termeszetesen csak audiovizualis tartalmakra. Programok, ebookok! es a tobbi nem tartozik ide.
Gyakorlatilag film es audio ha valaki valahol kozzetette es nem tartozik mas buntetendo minosites ala az lehet. Ugyelni kell, hogy egy peldany legyen. Igen, ha HD meg SD ugyanaz akkor az mar "baj van" lehetoseget vetheti fel ha barmi eljaras kerekedik. Ami nem jellemzo mostanaban.
Legegyszerubb egy 5-10€ boxot berelni valahol plexel vagy perverzeknek kodival esetleg egy gdrive es kb. vegeztel is.

Németeknél most terveznek ilyet elfogadni:

According to Zeit.de, if passed, the expansion of the Criminal Code would be used to punish anyone “who offers an internet-based service whose access and accessibility is limited by special technical precautions, and whose purpose or activity is directed to commit or promote certain illegal acts”.

Most hogy a VPN beletartozik-e ebbe az értelmezés kérdése...

via https://www.privateinternetaccess.com/blog/2019/03/germany-considers-amendment-to-law-which-makes-it-illegal-to-run-a-tor-node-or-website/

Ezzel az a baj, hogy ha ilyen pongyolan fogalmazzak meg, akkor nem csak a fentiek tartoznak bele, de akar egy tuzfal is, vagy loadbalancer.
Sose feltetelezz egy minimalis muszaki vagy barmilyen szakertelmet sem egy jogasztol, vagy jogalkototol foleg.
Romai birodalom ota tudjuk, hogy a bukas elso jele, hogy agyonszabalyozgatunk mindent es mindenkit, majd jonnek a barbarorumbol, akik teliberakjak az egeszet es ennyi vege.

Mondhatni biztos forrásból tudom, hogy némely esetben a pongyola, nem egyértelmű megfogalmazás nagyon is szándékos. Ha egy ilyen törvény itthon meghonosodik, akkor a fordítók számára is előírás, hogy a magyarra fordított változatot is lehessen kb. annyira rugalmasan értelmezni, amennyire az eredetit. Ez nekik azért jó, mert így tudják majd alkalmazni a kettős mércét az állami és a polgári esetekre.
--
"Csak webfejlesztést ne..." -ismeretlen eredetű szállóige-

Ezt probaltam kifejteni. Reszedrol jobban sikerult.

Tehát 2016-ból visszamaradt kommenteket kitöröltek nemrég, + egy rakás valójában nem tiltott tartalmat, s erre fel bezárással fenyegetik a subredditet. Nice.