Webes munka

 ( szz | 2018. november 29., csütörtök - 7:19 )

November végével véget ér egy pluszmunkám, így szüneteltetni fogom a KATÁ-s egyéni vállalkozói státuszomat, hacsak nem akad valami számlás munka. Weboldal gyártásra vagy karbantartásra gondolok, PHP, Slim3, Python, Django – efélék jönnek szóba. 3600 Ft-os órabérem volt eddig, ilyet keresek továbbra is.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

3600 az kb diakmunka.

3600 az 160 órás főállásban 576 ezer Ft. Az diákmunka?

Feltéve, hogy tudja hozni a ~100% utilizationt minden hónapban. Meg mínusz adók, fizetett szabadság hiánya, stb. ugye.

Ami eddig volt, az csak pluszmunka volt a főállásom mellett, havi 40-50 órában. KATÁval jó volt, mert az csak fix 25e-et vont le.

őőőő.. Közel sem.. Diákmunka az 600-1400 HUF / óra között mozog. Mondjuk a gyakorlatban a 600-1000 HUF-os sáv a gyakoribb
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

mfw pont tegnap este láttam a pillangó utcai TESCO-ban, hogy diákokat (is) keresnek 1200-1800 brHUF/óra között, ha nem felejtem el, hazafelé beugrom és lefotózom

> Mondjuk a gyakorlatban a 600-1000 HUF-os sáv a gyakoribb

Ez már csak azért is furcsa, mert életem első gyakornoki helyén, nulla év szakmai tapasztalattal, fél év egyetemi jogviszonnyal a hátam mögött fizettek majdnem egy ezrest.

Nekem még a 2000es évek elején volt sima diákmunkám, szóval csak az alapján tudok kiindulni, de akkoriból 400-800 Ft-os sáv rémlik*
Neked nem tudom mikor volt a gyakornoki időszakod, de a mai cikkek alapján nem sokat változhatott a helyzet.
Mondjuk az adott thread kapcsán majd hogy nem irreleváns is, hogy itt pár 100 Ft/órákon rugózzunk, mert a felvetett "3600 az kb diakmunka"-hoz képest még ezek az órabérek is jóval elmaradnak.

* 2004/2005ben Fürgediáknál nekem 800-as órabérérem volt ha jól rémlik
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Én 2008ban diákmunkáztam utoljára, óránként 1000-1200as órabérért, de ez kiemelt bérezésnek számított mert viszonylag nagy nevű cégben tolmácsoltam.

--
arch,ubuntu,windows,libreelec,omnirom,microg
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Egy pár órát megérhet, hogy csinálsz egy LinkedIn profilt és a referenciáid felmutatása mellet jelzed, hogy contractorként vállalsz munkát távolról.

Ha nagyon sok szabadidőd van akkor tehetsz egy próbát a freelancer.com/ upwork oldalakkal is, de itt kőkemény harc megy az ügyfelekért.

Ha csak a magyar piac jöhet szóba számodra az nehezebb eset, a közismert piactereken leginkább hagyományos munkaviszonyban keresnek embert.

Köszi az ötletet. Megoldódni látszik a feladat, a Facebookos "KKV üzleti kapcsolatépítő csoport"-ból valaki visszaírt...
Mondjuk egy hónapra is érdemes talán szüneteltetni a KATÁ-t, még akkor is, ha lesz folytatás, mert egy hónapnyi adó is adó ( https://www.vallalkozas-okosan.hu/vallalkozas_szuneteltetese ), s a következő helyen (ha lesz egyből) akkor majd januári számlát adok.

Arra vigyázz, hogy a befizetett adóhoz arányulnia kell a felhasznált keretnek. Példa: 10. hónapra felhasználod a 8 milliós keretet, majd fagyasztod a katát és 2 hónapig nem fizeted be az adót. Ez nem jó, mert mivel felhasználtad a 8 milliós keretet, a teljes adót is be kell fizetned. Sokan elcseszték már ezt, csak azért szólok.

--
arch,ubuntu,windows,libreelec,omnirom,microg
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene