videókonferencia hébe-hóba

 ( mzperix | 2018. november 12., hétfő - 9:07 )

Adott egy főorvos aki szeretne videokonferenciát tartani

- Videokonferencia gyakorisága: Még nem tisztázott, eleinte 1-2 havonta egy, de ha beválik akkor a tervek szerint gyakrabban.
- Videokonferencia tárgya: Továbbképzés, termékbemutató, általános-információs
- Több csoport létrehozása (opcionális)
- Hívott és hívó fél egymás számára látható

hirtelen ennyi jut eszembe, ti (vagy a cég ahol alkalmazásban álltok) milyen módszereket avagy szolgáltatásokat, alkalmazásokat használtok hasonló célra, mit javasolnátok?
(Nyilván a gazdaságosság itt is, mint bárhol máshol igen fontos szempont.)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nextcloud Talk?

Hangouts, Skype, Zoom, attól függően, hogy az ügyfél mit preferál. Ezeket napi szinten használom, mind ingyenes, mind működik. (Skypeot kedvelem a legkevésbé, Hangoutsot legjobban.)
--
Csaba

+ FaceTime

jgen, erre nen tertem ki a kerdesben,
de mar latom

ZOOM tud 100 resztvevőt
HANGOUTS 10 resztvevőt
SKYPE nem tudom, de
SKYPE BUSINESS 250 resztvevőt (ezt pesze mar nem ingyen

az mondjuk nen tudom hogy Skype business eseten eleg ha nekunk van az a masik oldalon a hagyomabyos, vagy minden resztvevonek uzketi csomagos kell?

Mindhárom megoldást használtam már 10 és 20 közötti résztvevővel. Skype hamar feladja, ha egyszerre több, mint 1 partner mikrofonja aktív, a többivel általában nincs gond.
--
Csaba

https://support.office.com/en-us/article/what-is-a-skype-meeting-broadcast-c472c76b-21f1-4e4b-ab58-329a6c33757d

Skype Meeting Broadcast is a feature of Skype for Business Online and Office 365 that enables you to schedule, produce, and broadcast meetings or events to online audiences up to 10,000 attendees.

Nyilván én sem gondoltam komolyan h. ez lesz a befutó a problémára :)

Hogy ontopic is legyek:
sanda gyanúm szerint nincs a piacon ingyenes megoldás erre a problémára, és a fizetősök is vagy irreálisan drágák v. megbízhatatlanok.

Az meg cseppet sem mellékes, h. 10 résztvevőt kellene kiszolgálnia, vagy 10 ezret. Enélkül hasraütés válaszokat kapsz random emberek random kiskedvenceiről, semmire nem fogsz menni a válaszokkal.
--

Úgy tudom, hogy Skype for business-hez lehet linket küldeni, és akkor simán böngészőből tudnak csatlakozni a meetingedhez.

Azt nem tudom, hogy aki böngészőből akar csatlakozni, annak le kell-e töltenie valami programot vagy plugint és teljes értékű kapcsolatot ad-e. Sosem használtam ugyanis.

Skype for Business nekem csak Windows alatt ment, a Mac-et használó kollégáknál elméletileg működnie kellene, de gyakorlatilag nem sikerült összehozni. Linux alatt elméleti lehetőségét se láttam.

Skype for Business után, amikor kezdett túl kevés lenni és nem engedte az összes résztvevőt csatlakozni, valami mást kezdett használni a cég.
Nem emlékszem már, de sok videokonferecia megoldás van. Gotomeeting, meetme, join.me, webex jut eszembe, amiket sok ügyfélnél használtunk már. Nem mindegyik minőségével voltam megelégedve, de mind működött.

A mostani ügyfél LifeSize nevűt használja - ez a bögyömben van, mert hiába készítettek accountot nekem, nem tudok belépni, és ők nem tudják megoldani. Más, technikai probléma is volt korábban, szóval ha én választanék, biztos nem ezt választanám.

Persze sok helyen sima Skype vagy Hangouts ment.

Minőségre nekem a Hangouts, Skype és Skype for Business tetszett, de a minőséget nagyban javítja (bármit is használnak), ha mindenkinek saját headsetje van, és aki nem beszél, az mind némítva van.

A legtöbb megoldásnak van ingyenesen használható próba verziója, valami megkötésekkel, szóval én a helyedben elkezdenék próbálkozni.

- Zoom
- Skype (vevővel Skype for business)
- Cisco Jabbra

(Na most ez hulyen fog kinezni, de:)

- Webex?

A Linuxos (Java...) kliens hasznalhatatlan, de Windows alatt szerintem meg mindig a leghasznalhatobb azok kozul amit probaltam.

--
http://blog.htmm.hu/

Jitsi tökéletesen bevált.

Teamviewer, Blizz
--
ESET és Synology hivatalos viszonteladó