Kültéri kamera

Ismerősnek kellene kültéri kamera, ami nagyjából egy 6-8-m távolságig lát be egy területet. A képet rögzíteni kellene. Felmerült a gyanú, hogy a szomszéd preparált kaját dobál át a kutyának. Nem a szomszédot szeretnénk kukkolni, be lehet állítani, hogy csak az érkezési területet figyelje, és beazonosítható legyen, hogy abból az irányból érkezik valami. Áramot szükség szerint tudunk adni a kamerának közvetlenül is, de amennyire tudom PoE-s megoldások is vannak. A garázs, aminek az oldalára fel kellene szerelni elméletileg fagymentes, kérdés, hogy a merevlemez, amire rögzít az eszköz, bírja-e mondjuk 5-10 fok között.

Abszolút kezdő vagyok a témában, megoldások, és azok nagyságrendi ára érdekelne mindennel együtt. Kamera, merevlemez (?), eszköz a kettő közé (?), stb. Csak mozgásra szerintem nem elég ha bekapcsol, átrepül pár karika felvágott, arra nem biztos, hogy kapcsol a kamera.

Kérdezzetek, ha nem írtam le mindent. Éjjellátás nem tudom mennyire dobja meg a dolgokat, opcionálisan érdekelne az is.

Eleinor

Hozzászólások

ha olcsón akarod megoldani és egyben jól is, akkor az alábbiakat javaslom:

PC minimum konfig: DualCore, 4GB, 160GB HDD

rendszer/szoftver: ubuntu 18.04 (64bit) + ZoneMinder

kínából kamera:

1) vezetékes IP kamera - ONVIF, 1280x960, IR night vision (~ 7'000Ft)
https://www.ebay.com/itm/WM-3-6MM-1-3MP-960P-IP-Camera-Network-P2P-Onvi…

2) vezetékes+wifis IP camera - ONVIF, 1920x1080, 2MP, 6mm, IR night vision (~ 5'200Ft)
https://www.ebay.com/itm/720P-1080P-Wireless-POE-Security-IP-Camera-Out…

Be lehet állítani nagyon érzékenyre a zónákat, még a sündisznó motoszkálását is érzékeli (viszont minden mást is, de nem baj). Beállítani 8bites szürkeárnyalatosra, másodpercentként 5 kép, és 48 órán át őrizze meg a felvételeket.

Ha akarod, még megfejelheted az egészet egy kültéri IR reflektorral, szép világosságot visz az éjszakába a kert legtávolabbi végénél is. (6'000Ft)
https://www.ebay.com/itm/96-LED-Infrared-Night-vision-IR-Light-illumina…

Aktívan használom ezeket (is), tehát biztosan mondhatom, hogy jól teszik a dolgukat.

Viszont a másodiknak javasolt kamera SD kártyával is működik, tehát kihagyható a PC, ubuntu, ZoneMinder és egyéb beállítások. Beállítod igényeid szerint, veszel egy 10-30m kerti hosszabbítót az adapter számára, a kamerát pedig felpattintod ahova akarod, és kész is. 5200 forintból meg is van.

Én a régi mobilomat tettem be egy Ikeás zárható nejlonzacskóba és akasztottam fel a falra. Kíváncsi voltam mi eszi meg a kitett macskaeledelt. 5 mp-ként készített egy fotót, sajnos sötétben használhatatlan, így a dézsmáló kiléte máig titok maradt. 80 Euró körül árulnak amolyan vadmegfigyelő kamerákat, amin már infra és mozgásérzékelő is van. Annyit nekem nem ért meg a dolog, hogy befektessek egy ilyenbe.

Rendelsz egy frissíthető Hikvision-t ami SD fogadására képes és WIFI-s. Ha csak bizonyos szöget akarsz vele venni, akkor olyan látószögű lencsével rendeled meg. Így a figyelt terület fog szerepelni a teljes felbontáson, tehát jobb lesz a képminőséged. Beletolsz egy 128GB-s kártyát és minden este leszeded róla WIFI-n. Így UTP-t nem kell odahúznod, elég ha egy hálózati tápot rádugsz. Hasonló cipőben jártam, csak kocsit kellett figyelni. Kamera 30kHUF, kártya meg adapter még 20kHUF.

en egy reolinket ajanlanek, egyszeruen jobb a sw-e mint a hikvisionnek.
van poe-s van aramos, wifis minden fajta.