Használja valaki? www.valtozasbejelento.hu

 ( tothit | 2018. szeptember 26., szerda - 22:16 )

Találtam egy ilyen oldalt, ami most hasznos lenne nekem, mert meglehetősen macerás átírni a tulajdonost a közművek esetén (pl ELMŰ), és az oldal azzal kecsegtet, hogy csekély összeg ellenében ebben segít.

Nos én meg bizonytalan vagyok, hogy egy ilyen oldalnak feltölthetek-e olyan bizalmas adatokat mint pl:

- Adásvételi szerződés
- Birtokba adási jegyzőkönyv

Ráadásul ez nem csak engem érint, hanem az előző tulajt is, akinek az adatai szintén szerepelnek a szerződéseken.

Szóval mi erről a véleményetek?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Mi a macera az átírásban? Nemrégibe csináltam, vinni kellett a szerződést, meg volt egy formanyomtatvány amibe be kellett írni az óraállásokat, régi tulaj -új tulaj aláírás tanúk és ennyi.

Hja én is, és felmerült bennem a kérdés hogy tőlem mint vevőtől, miért várja el a szolgáltató hogy közöljem vele az eladóm személyes adatait?!

Mármint hogy van egy fogyasztási helyünk és egy mérőazonosítónk, ez egyértelműen azonosítja a szóban forgó ojjektumot. Megadom a saját adataimat, tuli lappal igazolom hogy az ingatlan a tulajdonomban van, és leszerződök velük, aztán ők megszüntetnek minden egyéb szerződést az adott fogyasztási helyre.. Ez lenne az elmélet igaz?

Namármost ehez miért van szükség arra hogy én (felhatalmazás nélkül) kiadjam valaki más adatait, aki ráadásul nem is feltétlen az akivel ők szerződtek..

BTW ha hajlandó vagy teljesen jogellenesen odaadni nekik az adásvételit amihez baromira semmi közük nincsen akkor hamar megy a dolog ;)

Ja, hát lehet vinni hiteles tulajdoni lap másolatot is, csak a szerződést vinné az ingyé van, a tulajdoni lap meg hétezer forint.

És képzeld, mennyivel egyszerűbb ez Angliában:

nem kell az előző ember adata, azt se kell igazolni, hogy ki a tulajdonos, vagy te milyen kapcsolatban vagy az ingatlannal.

Egyszerűen azt mondod, hogy szeretném én fizetni a számlát, ettől az állástól. Onnantól a te nevedre jön a számla.
Lehetsz tulaj, bérlő, a lakó szülője vagy unokája, nem érdekli őket.

Azért kis hazánkban lenne ebből félreértés. Rossz adatokat küld be, majd nem kap számlát, kikapcsolja, stb. Itt (le)bonyolítják, nem megoldják :)

Nyilván egy ilyen jellegű atiras sehol nem megy a valós személyi adatok igazolasa nélkül.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Angliában megy.

Tehát gyakorlatilag ellenorizetlenul, bemondasra lehet közmű szolgáltatásokat atiratni egyik ugyfelrol a masikra?

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

A bestof az hogy utána erre a címre tudsz bankszámlát kötni, mert tudsz mutani olyan közüzemi számlát ami oda szól a nevedre..

Elég a kulcs a levelesszekrényhez.

Meg a lakcim valtas is ilyen :) online urlap, es meg nem is ellenoriznek (kozveltlenul). Kitoltod, bekuldod, onnantol ott laksz.

De aztan kapod a "regisztralj valasztasra, mert megb*szunk £1000-ra" leveleket. Vagy probalj meg rendelni valamit online, majd csodalkozz, ha a bank visszadobja, hogy a bejelentett, es a rendelesi cim gyanus... es itt ugye mindent background checkelnek valamilyen szinten.

Szoval biztos lehet trukkozni rovid tavon (meg akar hosszun is, ha sok a felesleges energiad), de ha normalis eletvitelt akarsz, akkor nem szorakozol ezzel.

Amikor kijottem fura volt, hogy nem kell a szemelyit (vagy barmi szemelyazonossagit) tartanod magadnal, KIVEVE, ha sztriptiz klubba mennel, cigit/italt vennel ha nem nezel ki 25-nek, autot berelnel, stb. Az allam nem koveteli meg toled, cegek neha igen. Ez baromi fura volt az otthoni utan (200m utan, ha nincs nalad szemelyi akkor gebasz van).

Ugyan meg mindig velem van minden nap a tarcamban, a bankkartyammal egyutt a taskamban, de nagyon ritkan veszem elo, gyakorlatilag csak ha kp. kell (azt nem ad semmi contactless yet :( ). Azon kivul kartyamentes vagyok.

Durva dolog megtapasztalni egy (ilyen szempontbol) masik vilagot.

Szerk: en mar ebredtem arra, hogy ejjel 2-kor csaj hisztizik az udvarban, sir, meg ordibal 2 srac tarsasagan, es kovetelik, kerik, dorombolnek az ajton, hogy engedjek be mar oket a lakasba.

Egy ora utan meguntam, gondoltam megnezem mi van. Nalam doromboltek. Mondom itt en lakom, nem ti. De akkor kihivjak a zsarukat. Hivjatok... rendorok jottek, (~3:30 - 4:00), majd elmentek megkeresni az embereket, mert idokozben nyilvan eltuntek :), majd veluk visszajottek.

Kiderult, hogy a csaj jogsija meg ezt a cimet tartalmazta pedig legalabb 3 honapja elkoltozott (itt nincs lakcimkartya, ha van jogsid, akkor az hasznalhato lakhely igazolasra, amugy kozuzemi szamla, ahogy fentebb volt emlitve). Gondolom bulizni volt, sokat ivott, ket srac azt hitte lesz egy jo estejuk, csaj asse tudja mi van odaadja a jogsijat, hogy "ja, itt lakom, vigyetek haza" (vagy a sracok akartak "hazavinni"). Egy ora alatt jozanodott eleget, hogy rikacsoljon, de annyira nem, hogy eszrevegye, hogy mar nem itt lakik :)

Rendor csak nappaliba jott be, korbenezett, latta, hogy nem egy tipikus noi lakas, azt elmentek (pedig direkt mondtam, hogy fent van a szerzodes, hozom es mutatom, hogy 2 honapja vettuk ki a lakast, de baromira nem erdekelte...).

Szal ja, vannak itt is erdekes dolgok, meg erdekes emberek... :)

Igen.

Bar nem angol pelda, de Pirate Pontén esete azt mutatja, hogy az egyszeru ugyintezest is tulzasba lehet vinni.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

És arra gondoltál, hogy mi van, ha te azt mondod, hogy az átadás-átvétel időpontjában a mérőóra 300-on állt, az eladó meg azt mondja, hogy szerinte 200-on? A kérdéses 100 egységnyi különbség kinek legyen kiszámlázva?

Erre való az, hogy van egy mindkét fél adataival kitöltött és aláírt átadás-átvételi jegyzőkönyv egy-egy példányban, amivel az eladó és a vevő külön-külön is tudja igazolni, hogy milyen óraállásig kell neki fizetnie. És átíratáskor ezt kell bemutatni, a tulajdoni lap vagy az adásvételi szerződés önmagában nem elég a pontos elszámoláshoz.

Ez egy sajtpapiron, mindket fel által alairva, a szolgáltatónak bemutatva gyakorlatilag orvosolható.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

A szó amit keresel: birtokbaadási jegyzőkönyv ;)

Én anno a szerződés másolatát vittem nekik, a vételárat, illetve a szolgáltatói adatbázisban nem szereplő személyes adatokat kitakarva. Az eredetit megnézte az ügyintéző, a szűrt adatokat tartalmazómásolatot meg odarakta az átíráshoz kapcsolódó doksik mellé.

A legtöbb szolgáltatónál van letölthető űrlap ktöltöd scannelve elküldöd nekik, megírják a szerződést, kipostázzák, aláírva visszaküldöd, kész vagy :)

Valamivel lehet hogy gyorsabb a fenti megoldás de én biztos nem fizetnék nekik ezért 2000-et darabonként ;) Az adatokat így is ki kell töltened, ha az idióta szolgáltató elvárja a mindenféle papírokat ígyis úgyis be kell scannelned nekik.. Kicsit attól tartok hogy ez csak egy plusz zajforrás a kommunikációs csatornában :)

+1

Valóban megy email-en, tök egyszerű.

Van azonban akik nem tudja hogy induljon el, nekik van ez...

del

Alma