Informatikai hálózat üzemeltetést támogató munkatárs -KIFÜ

 ( profession | 2018. június 20., szerda - 10:06 )

Ha a hivatásod a munkád, és szeretnél egy elismert IT-specifikus szervezetnél dolgozni, akkor közénk tartozol! Nálunk elsősorban a tudásod, a szakmai tapasztalatod, a tanulásvágyad, az elhivatottságod és nem a végzettséged számít! A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökségnél ötvöződnek a versenyszféra és a közigazgatás előnyei – dolgozz velünk Te is a magyarországi digitalizáció szolgálatában!

Informatikai hálózat üzemeltetést támogató munkatárs

pozícióba munkatársat keresünk.

DIGITÁLIS JÓLÉT GERINCHÁLÓZAT ÜZEMELTETÉSÉT TÁMOGATÓ CSAPATÁBA KERESÜNK MUNKATÁRSAKAT AZ ALÁBBI FELADATOKRA:

IP hálózatot és ráépülő szolgáltatásokat érintő hibák kezelése, megoldása, első szintű hibajavítás támogatása
IP hálózat üzemeltetése
IP hálózat fejlesztés támogatása, hálózati eszköz konfigurálása
Végfelhasználói igények fejlesztési támogatása

AMIT KÍNÁLUNK:
Kihívást, fejlődést, tapasztalatszerzést jelentő, elismert feladatkört
Fiatal, dinamikus, széles látókörű kollégák, összetartó csapat, közös alkotás és egymás segítésének, fejlesztésének élményét
Stabil, hosszú távú munkahelyet
Versenyképes jövedelmet
Teljes munkaidős, határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszonyt

AMIT KÉRÜNK
Közép vagy felsőfokú informatikai területen szerzett végzettség, vagy annak megszerzésére irányuló előrehaladott tanulmányok folytatása, vagy ezzel egyenértékű tapasztalat
CCNA képesítés
Felhasználói szintű számítógépes ismeretek (Word, Excel, Terminál emuláció)
Csapatmunkára való készség
Nyitottság a tanulásra és tudásmegosztásra
Problémamegoldó készség
Jó kommunikációs készség
Magyar állampolgárság, vagy ennek hiányában a pályázó rendelkezzen a külön jogszabály szerinti szabad mozgás és tartózkodás jogával, illetve bevándorlási vagy letelepedett státusszal
Cselekvőképesség
Büntetlen előélet
3-5 év szakmai tapasztalat

ELŐNYT JELENT:
Cisco hálózati eszközök ismerete, konfigurálásában jártasság, gyakorlati tapasztalat
IP hálózat üzemeltetésiében szerzett gyakorlati tapasztalat
CCNP képesítés
WIFI alapismeretek
angol nyelvtudás

ÁLLÁS, MUNKA TERÜLETE(I):
IT üzemeltetés, Telekommunikáció
Rendszerüzemeltető, Karbantartó
Teljes munkaidő

SZÜKSÉGES TAPASZTALAT:
3-5 év szakmai tapasztalat

SZÜKSÉGES NYELVTUDÁS:
Nem igényel nyelvtudást

MUNKAVÉGZÉS HELYE:
Budapest, XIII kerület

JELENTKEZÉS :
a profession.hu oldalon keresztül.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Megtalált ellentmondások:

Versenyképes jövedelem <--> közalkalmazotti jogviszony

amit kérünk: CCNA képesítés <--> ELŐNYT JELENT Cisco hálózati eszközök ismerete, konfigurálásában jártasság, gyakorlati tapasztalat
--

CCNA megléte nem feltétlen jelenti azt, hogy érti is amit csinál ;) Sokan azt hiszik, hogy a Discovery 4 szemeszter végig kattintása = CCNA

Mert már mindenhol Cisco "akadémiák" vannak.

ne is mondd :DDDD tudnek meselni

Ne fogd vissza magad!

+1

epp CCNA csinal ceges penzen, de amikor 3 honapja napoi 4 orat bezsel MS networking supporttal mar az en agyam durran el...
siman keveri a VOIPot mint atviteli protokollt kozeget a fizikai keszulekkel es a telco uplinkkel...

ÉS mekkora a(z) hálózati eszközpark(otok)?

Elvileg közalkalmazottként is lehet a bértáblán felül keresni, ha a "munkáltatói döntésen alapuló illetményrész" alapján hozzátesznek. De kicsit zavaros, hogy ezt mennyire lehet rugalmasan. A közszférában inkább jellemző, hogy a lehető legkevesebbet fizetik, de vannak területek, ahol annyiért senki sem vállalná. Persze, ehez az is kell, hogy legyen rá keret. Olyan helyek is akadnak, ahol közalkalmazottként kvázi kiszervezik a melóst más cégekhez és ott, mivel bőven keresnek rajtuk, így azért valamennyit adnak a melósnak is. Például némelyik egyetemnek jelent ez plusz bevételi forrást.

Mondjuk, ahol csak az állam finanszírozza a működést, ott ennek kisebb esélyét gondolom. Az ügyelet, túlóra kifizetése vagy a munkakörülmények, felszerelés sem mindig megfelelő állami helyeken. Van, hogy nem a pénzen múlik, hanem az évek óta állandó általános beszerzési stop miatt.

+1 Bertablaban csak a garantalt osszegek vannak. Azon felul annyi illetmeny-kiegeszitest adnak, amennyit akarnak. A jelentkezok kozott viszont biztos lesz egy "Sanyi" vagy "Bela", akinek bertabla is eleg.

Ne gondold. Hasonló helyzetben keresünk hasonló munkakörre embert másfél éve. Bőven bértábla fölött fizetnénk, de jelentkező sincs. Aki meg van, az nem tudja megkülönböztetni az egér bal gombját a jobbtól.

--
40% of OpenBSD installs lead to shark attacks. It's their only standing security issue.

+100

Multiknal is ugyanez van.

Nesztek klikkes gyerekek. Nem tudom mi lesz de nagyon kérdéses.

Hát, lehet van némi előítélet is az állami helyekkel szemben. Nem tudom a bőven, az mennyire jót jelent, ez nagyban függhet az adott feladatoktól is és hogy az intéznénynek hoz-e anyagi hasznot vagy csak szűk költségvetésből ki kell izzadni rá a keretet.

Szerettem például egyetemen dolgozni, a jó arcok voltak a kollégák, érdekes feladatok voltak általában komoly nemzetközi partnerekkel. A fizetések az akkori bértáblás 2-3x körül lehettek. Viszont az is csak arra volt elég, hogy a számlákat kifizesse az ember és a megtakarítások nem nagyon akartak gyűlni, mivel a bértábla annyira szánalmas a feladathoz képest. Versenyszférába váltás ahhoz képest 2-3x-os szint volt (bértábla 4-9x), de sokan nemzetközi vizekre eveztek, ahol egészen más dimenzióba kerültek... ugyanazért a feladatkörért. Bár nőtt a bértábla is, de közben a piacon is sokat nött a bér. De még így is van / volt, aki sokáig kitartott.

Az igazi problémát főleg az jelentette, ahogy az állami rendszer működik. A legalapvetőbb felszerlést is fél éves vagy éves késéssel lehetett talán beszerezni... de volt, hogy színvességek árán lehetett az új munkaerőnek valahogyan számítógépet venniük. Miközen pályázati pénzen milliós, tévedésből, nem a feladathoz való eszközöket vettek. Vagy épp valójában oktatáshoz pályázati pénzből felszerelt géptermekben dolgozhattak, amikor nem volt óra benn... 3-6 hónapos szerződések, kavarás, hogy ne kelljen határozatlan időre felvenni, mert a belső szabályzat nem engedte. (plusz pont ebben a hirdetésben hogy határozatlan idejű) Aztán volt már, hogy kb mindenki saját laptopot vitt be, hogy tudjon dolgozni a 6 éves gépek mellett... ezután azért volt aki átgondolta, hogy ha minden kockázat, kiadás is őt terheli, akkor miért ne legyen inkább vállalkozó, hogy ő kapja a nagy pénzeket is.

Meg a sok milliárdos pályázatos épületfelújítás után 6 év alatt nem sikerürt a klímát használhatóvá tenni, csak pingvinezés ment, meg hitegetés. A 6odik évtől pedig fenyegetőzés, hogy már nem védi a pályázat 5 éves fenntartása az egységet, ha panaszkodni merünk, akkor kitehetik az egész egységet az épületből úgyhogy ha nem tetszik el lehet menni. Többen megfogadtuk ezt, jól tettük. Azt az egységet, akikre valójában nyerték a pályázati pénzt, az ő helyük létrehozására, őket szopatták. Van, aki még ma is hisz benne, hogy egyszer megjavítják tényleg. Volt hogy 30-35 fok volt a teremben... meg persze bejött a hülye nyári és téli bezárás is, ahol újra bebizonyították, hogy a pazarlás nem számít, bármekkora károkat és technikai bajt okoz, akkor is nyilatkoznak róla, hogy milyen hasznos volt.

A hatalmi harcok, amikor az egységek vezetői a saját pecsenyéjük sütögetése miatt vagy épp a saját hátsójuk védése miatt áskálódtak mindenki ellen. Szóval, állami intézménybe menjen akinek két anyja van. Örülök, hogyha vannak jó helyek, de a mienk még kifejezetten jó hely volt, sokkal rosszabb körülményeket lehetett látni, hallani, s más egységeknél a bér sem nagyon akart az elvárásokhoz felzárkózni.

Szóval, a sok rizsa után, egyszerűen az állam nagyon rossz gazda és mintha direkt gáncsolni akarnának, rossz szándékból de szabályokkal is, hogy valami jól működjön. És persze a patakokban elfolyó pénz mellet arra nem lehet fordítani igazán, ami a munkához kellene.

sad

Ennél sokkal szomorúbb, amikor nyernek pályázaton egy teremnyi felszerelést, de aztán a bürokrácia és a hozzáálás miatt a lelkes oktató annyi évvel később kapja meg a lehetőséget a tárgy elindítására, hogy a platform addigra már halott és nincs értelme (Nokia N9). De legalább 2x megesett, csak nem emlékszem a másikra pontosan. A raktárban mindenféle, új korában csúcs cucc megvolt tucatszámra. Még az volt a jobbik eset, ha valaki megkapta használatra, ne adj isten munkához, mert akkor nem bontlanul döglött bele az akku.

Vagy nyernek pénzt és felszerelnek egy teremnyi iMac-et. De olyan soká tart elindítani a kurzust, hogy a gépek már kissé elavultak. Beágyazott rendszer gyakorlatot szerveztek ott... nem sok soros port volt a gépeken. Vezeték nélküli egér és billentyűzet járt a gépekhez, de elemre nem lehet költeni, ezért a szekrényben elzárva várják sorsukat. Majd egyszer selejtezik vagy bagóért kiárulják valakinek.

De ugyanez faliórákra is megvolt... elemre nem volt pénz, megálltak 1-2 év után minden teremben. De a projektorokat is addig járatják, míg leég, mert karbantartásra, kitisztításra sincs lehetőség. Majd nyernek másikat.

Szóval ez a mérhetetlen pazarlás idővel azért zavarni kezdni az embert, miközben 500 forintok miatt ezer órányi agyalást tolnak, hogy legyen megoldva a probléma okosban, közbeszerzés nélkül. Volt, hogy már meguntam és 10 dollárból megoldottam a problémát, ami miatt leálltak a gépek és legalább 100 órányi agyalás volt már benne, ami mindig elment valami idióta hülyeség irányba (10x 1 dolcsis ventilátor a videokártyák besültje helyére, 1-2 óra volt megtalálni ebayen, még külön próbavásárlást is csináltam 1 darabra, hogy a "sajáton" kipróbáljam illik-e rá, szóval sok hét eltelt közben, míg kínából próbavásároltam és beszereztem és soha nem oldották volna meg másképp :D ).

Szóval nem az a baj, hogy arany wécéülőke kell a górénak. Az a baj, hogy közben a melósokéban nincs szappan, elszívó, kéztörlő. De az öblító vizet egy nagyon környezetbarát, vízvisszaforgatós rendszer generálja esővízből, pályázatból.

Ugyanez van most is az egyetemen.

Ha meg jönnek is esetleg eszközök, azokat meg lenyúlják a nagyok. Nem is egyet, hanem rögtön 2-3 db-ot (vagy többet), hogy mondván jó lesz otthon a gyereknek/unokának. Más meg dolgozna, ja, nincs mivel.

Ez kísértetiesen hasonlít szegedre (teremnyi imac, vezetéknélküli bill.+ egerek a szekrényben, mivel elemre sem volt pénz + egyszerre 2-3 mac-en is lehetett gépelni egy bill. segítségével (ez így nem lett volna annyira vicces), szóval inkább maradt a vezetékes bill., illetve a beágyazott rendszerek is itt volt tartva)...


Vizsgára felkészülés végett keresek "kidobásra" szánt menedzselhető Cisco switch-eket és routereket, leginkább Pest és Bács-Kiskun megye területén.

Elszomorító az ilyen sztorikat olvasni, mert ezek szerint nem elszigetelt esetekről van szó :(
--

Nagyon nem. Pályázat, normális gépek megkérve, majd 3-4 évvel később(!!!) visszakérdeztek, hogy akkor azok a gépek jók-e, mert előásták a papírokat valahonnan és az ügy végére kellene járni. Természetesen ez már nem felelt meg és ekkor lett egy újabb pályázat 20+ darab imac-re. Ebből 1 vagy 2 darab egyből le lett nyúlva, így a tanári/oktatói gép már mezei pc lett, ami úgy lett összekukázva, ahogyan a billentyűzetek és egerek is a mac-ekhez, mivel ahogyan írtam, enyhén bugosak voltak a billentyűzetek (szépen összeakadtak egymással) + elemre már nem futotta.


Vizsgára felkészülés végett keresek "kidobásra" szánt menedzselhető Cisco switch-eket és routereket, leginkább Pest és Bács-Kiskun megye területén.

Szerintem te erre gondolsz:
https://www.hirado.hu/2016/07/25/mentoautokba-kerulnek-a-tabletek/

-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Csak kíváncsiságból, mennyit fizet egy ilyen állás bruttóban? Tényleg csak kíváncsiság, mert bár a fentiek 90%-a stimmel, perpill nem áll szándékomban váltani.

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Ez erdekes. Nagyjabol reszemrol tet nelkul jelentkeztem az elmult idoszakban 7 itt ott meghirdetett poziciora.
Mindegyik babajatek szint lett volna szamomra cca 15+ ev utan.

4 helyrol vagy nem jeleztek vissza, vagy koszonik, de nem felelek meg a kivanalmaiknak. /wtf.../
Maradek 3 helyen elso beszelgetes utan vagy ugy iranyitottam, hogy eszukbe ne jusson ajanlatot tenni, vagy neutralis poziciobol lassuk mi lesz a valasz.

Ajanlatot 1 helyrol tettek, nevetseges 240 netto + ugyelet utani alamizsna.

Ezek alapjan nem csodalkozik, hogy kutya nincs aki elvallalja.
Termeszetesen kovetelmeny lista az a "mindent is" tipus volt mindenhol.
Btw, azon az ominozus helyen is elvaras volt a diploma, kommunikacio kepes nyelvtudas, meg meg kiskutya fule is talan...

Targonca kezeloi papiromat eloveszem, es 300 nettoval 3 helyre mehetek instant.

Mielott kerdezve lenne fovarosunk viszonylataban ertelmezendo a tortenet.

... ha mondjuk linkedin profilod vagy akár a beküldött cv alapján kiderül h túlképzett vagy (és valszeg többet kérsz mint amit ők szánnak) akkor ez nem akkora csoda.
seniorként jelentkezni junior pozira - részletes indoklás nélkül - ugyancsak lámaság, imho.
--
Gábriel Ákos

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Termeszetesen. Meg is kerdeztek korrekten 1v1 es ott el is mondtam, hogy jelnleg olyan helyre valtanek, ahol nincs kihivast jelento feladat szamomra. Nagyobb jelentosege van szamomra a mostani helyzetben a kiszamithatosagnak es a langyos pocsolyanak, mint akar a szakmai, pozicio beli, es vagy penzbeli fejlodesnek, es igen tiszta sor, hogy cca 5-10 ev visszalepes szamomra.
Aki ezt meg nem elte meg, vagy nem erti, annak azt kivanom, hogy ne is kelljen tapasztalnia.
IT teruleten akkor sem tartom elfogadhatonak fovarosban a 240 netto ajanlatot, ha kovetelmeny a CCNP szintu network es 5+ ev Linux tapasztalat nagyobb vallalati szinten. Mint irtam "mindent is" tipusu elvaras volt ezek melle.

Lama vagyok, pedig szemem nem is sotetkek.

btw a link SEO-zásod miért nem volt jó az aláirásban?
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

btw a link SEO-zásod miért nem volt jó az aláirásban?

+1
--

Jelentkeztem én olyan helyre is már, ahova kérték a CCNA képesítést, papírom nem volt róla, de a tananyagot lenyomtatták az ELTE-n. Interjún rákérdeztem, hogy konrétan milyen Cisco eszközök vannak és mennyire fontos, hogy meglegyen-e a vizsga. Mosolyogva válaszolta a forma, hogy azt csak azért írták bele, mert eszméletlen sok olyan jelentkező volt akik azt sem tudták merre van az előre, hátha ez kicsit eltántorítja az oda nem illőket. Amúgy nem volt Cisco eszközük..

Amúgy nem volt Cisco eszközük

No komment, átbaszni az éppen oda pályázót már a kiírásnál, belengetni h. ilyen-olyan technológiákkal foglalkozhat majd ill. lesz felelőse az teljesen okés munkaadó oldalról, pazarolni a másik idejét! De persze a delikvens ne hazudjon az interjún magáról és legyen jófej, dinamikus, szerény stb. kisf@szom.
--

Ránézésre 7x24-et csapatban megosztva ellátó móka, mondjuk ezt kellőképp el nem itélhető módon ki szokták hagyni a leírásból... :-/

Sztem pont h. elítélendő-t akartál írni.
--

azt írta :)
--
Gábriel Ákos