Boldog GDPR-t minden érintettnek!

https://youtu.be/6i5WuBbfhss

Ha vótmá', elnézést.

Hozzászólások

ritka irritáló nő (meg persze a téma is, de az már unalmas amúgyis)
--

1., http://99xtechnology.com/wp-content/uploads/2017/11/2.jpeg
2., nem is értik. szerintem a kormány se, de a zemberek biztosan. (OFF: azt, hogy ebolás négereket költöztetnek a szomszédba, akik elveszik a segélyt meg az asszonyainkat, a legutolsó faluban is megértik, ezért lehetett kampánytéma.)

Eddig is kb. tudni lehetett, hogy mi a tisztességes eljárás a személyes adatokkal. Mostantól egy része kötelező. (Amúgy a hírekben többnyire az van, hogy eleinte akkor fognak büntetni, ha nem felelsz meg a GDPR-nek, és a figyelmeztetés hatására sem oldod meg. Felhasználóként is először szólnék, hogy mit akarok, és csak akkor jelentenék fel valakit, ha makacskodik (pl. szólok, hogy nem kellene, de csakazértis küldi a hírleveleit).)

kapásból brutális szankciókkal

Egyelőre annyit tudunk, hogy van egy felső határa a pénzbüntetésnek. Amit a "nagyokhoz" igazítottak, mert szórakozhattak volna azzal, mint a hazai info tv (100.000 - 20 milla HUF), de ilyen szűkös határok között marhára nem lehet értelmesen skálázni a kezelt adatok köre miatti _nagyságrendi_ különbségek miatt.

Mert az világos, hogy nem ugyanaz lesz a büntetési tétel a személyes blogod három regisztrált userével, egy webshop ezer regisztrált ügyfelével, egy Microsoft-nál a Microsoft online-nal és egy Facebooknál (ha tippelnem kéne egyrészt a felhasználószámban és a kezelt adatok mennyiségében mindenhol 1-2 nagyságrendi ugrás van).

A felső határok arra vannak, hogy ahogy a Pista Bt.-nek a 20 milla HUF elrettentő legyen (MS-nek ugye kerekítési hiba). A MAX() meg szvsz. simán azért kellett, hogy ne dögöljön le az összes nemzeti szintű cégnyilvántartás az összes újonnan alapított céggel - X cég csinál két leányt, X_1 és X_2, X_1 kezeli papíron az adatokat, X_2 pedig a bevételt kapja; X_1-et innentől kezdve ha MIN(4%, 20 millio EUR)-ra büntetheted, fizet valami röhelyes összeget a 4% szerint, oszt jónap.

És persze, lesz egy-két áldozat, akik megszívják az első körös büntetéseket, mielőtt kialakul egy EU-s szinten elfogadott gyakorlat egyrészt a törvény értelmezésére, másrészt a büntetésekre, de szvsz. megéri (és persze imádkozom, hogy ne legyek köztük :) ). Twitteren olvastam ma, hogy már USÁkokban is pedzegeti egy-két user, hogy lehet, hogy az ő privát szférájukat is tiszteletben kéne tartani.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Epp be akartam kuldeni, szerintem nagyon nagy ez a dal! :D Kulonosen szep amikor nagyon lelkesen enekli, hogy "It's fun to comply with GDRP..." az a resz remek parodiaja az osszes vallalati termek promo videonak... mint amilyen pl az MS fele Vista SP1 volt. Bar az mar annyira jo, hogy onmaga parodiaja. :)