Tablet időjárásra - házban

Rövid cím kellett na :)

Van valakinek tapasztalata, mik a buktatók abban, h. kirak az ember egy családi házban, központi helyre egy tabletet, h. az állandóan a közelgő időjárást mutassa?

Van erre kifejezett szoftver Androidra? pl.:

- Screenlock ellenében is jelezzen.

- Magától frissüljön a kijelzés, pl.: ma várható + holnapi időjárással (melyik a legpontosabb előrejelző?)

- Akkut érdemes kivenni, ha kizárólag hálózatról megy?

Köszi

Hozzászólások

Én vásárolnék egy raspberryt valamilyen kijelzővel, kiosk módban futtatnám rajta 5-10 perces frissítéssel a köv. oldalt:
http://wttr.in/honolulu?lang=hu
Bizonyára létezik ennél komolyabb megoldás is.

Na, az egyik meg nem valosult projectem az valami ilyesmi lett volna.

A proximity sensort tok jo lenne tudni hasznalni, igy pl. kozelebb erve kivilagosodna, vagy valami.

bakker, mekkora 2in1 ha ajtóra kerül, még jelez is ha nyitják :) pl.: Snowden Haven app-ja: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.havenapp.main&hl=en

már csak a screen lockolást + közben időjárás kijelzését kéne kitalálni: https://www.google.com/search?q=android+show+weather+screenlock

Egyébként, ez miért jobb, mint a bármi rendszer, ami meg tudja jeleníteni a időjárást, és kijelzője van? Mármint, miért tablet?
+ És az oké, hogy időjárást, de honnan fogja kapni az adatokat?

--
"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

Vagy megfordíthatod a problémát és Mini-Oledre lefejlesztheted mikrovezérlővel. Hajbazer örül, mert csak 8 bitet használsz - az az XP-nél is négyszer jobb, és sokkal kevesebbet fogyaszt. Nem mintha lenne értelme, de ez jutott eszembe.

Hogy is néz ez ki?

https://duckduckgo.com/?q=oled+arduino&iax=images&ia=images

Pixelesen kezelheted programból, úgyhogy annyi féle betűtípusod lehet, amennyi elfér a mikrovezérlő program-memóriájában. Vagy ha teszel mellé külső tárolót, akkor a határ a csillagos ég (de az már bloat!44!4! :-).

Egyébként azért jutott eszembe az OLed, mert éppen most rendeltem egyet egy vezérlő kijelzője céljából. Kb 3000 Ft, amit csak 4 dróttal kell összekötni (plusz két felhúzó ellenállás) és már működik is. Előtte azt gondoltam, hogy LED-ek lesznek a kijelzők, de aztán belegondoltam, hogy mennyi drót meg hely, úgyhogy inkább beteszek egy OLED-et.

Időjárás állomás DCF vevővel nem felel meg?
--

Mivel messze nem kell real-time kijelzés és gond nélkül lehet akár fél órán át is tartani egy statikus oldalt, én ilyesmiből indulnék ki: https://mpetroff.net/2012/09/kindle-weather-display/

Vannak a Kindle-nél olcsóbb és könnyebben testre szabhatóbb könyvolvasók, de azon se csodálkoznék, ha már lenne e-ink kijelzőre ilyen cucc készen ESP 8266 vagy bármi más alapokon.