DVB-T tuner raspberry 3hoz

Sziasztok!
Mindig TV-t használok conax kártyával. Van egy szobaantennám és a TV-m beépített tunerét használom (utóbbi sajnos elég gyenge, már több antennát kipróbáltam, nem az a gond).
Egyes csatornák tűélesek és hibátlanok, (pl. M4 Sport HD), mások szanaszét hangyáznak, kihagynak, elnémulnak 1-2 percenként. Én ezt a TV számlájára írom. Volt ezen "ipari" antenna is, azzal is ugyanez ment.

De van egy Rpi3-asom is, azon a NAS-ról szoktam tartalmakat nézni. Lehetséges valamilyen USB / GPIO / egyéb módszerrel egy másik DVB-T tunert rátenni, arra kötni a szabványos antenna kábelt amim van? És fontos hogy megegye a conax kártyát, és integráltan menjen a KODI-val. Keveset szeretnék vele hackelni, de egy kicsi belefér :)

Akár az is megoldás ha egy teljesen dedikált dobozot eszközt mondotok nekem, csak fusson rajta a KODI, ez a legfontosabb. Sajnos a piac nekem zavaros, borzasztó sok a kínai gagyi.

Köszi!

Hozzászólások

Szia!

Aliexpress lesz a barátod vagy az e-bay.
Példának: https://www.aliexpress.com/item/Genuine-K1-PLUS-DVB-T2-Terrestrial-DVB-…

Próbálj s912-vel felszerelt kütyüt keresni ami később a 4k-s videokat is akadásmentesen lejátsza.
Sajnos a puding próbája itt tényleg az evés. Nézelődj a kommentekben és a visszajelzésekben, többet nem tudok.
Nagyrészt egy kaptafára készülnek ezek a dobozok.

A pihez bármilyen 4-5 ezer forintos ebayről/aliról beszerezhető USB tuner működni fog. Kodi alatt PVR-ként kell beállítani, azonos eszközön még nem próbáltam ki, csak streamként hálózaton belül (nasban volt benne a tuner és onnan streamelte a lejátszó felé).

üdv.
A

szia!

Látom szóba került a média box és ott is az s912. Nekem van S912 és S905 boxom is. támogatottság alapján és inkább az s905-st javaslom. Erre van LibreElec hardveres támogatottsággal, míg a nagytesóra csak szoftveres. Mindkettő tudja a 4K-t.
Ezekből vannak gyárilag tunerrel szerelt változatok pl. a Mecool-tól.
Kártya olvasó ezekben nincs, azt egy usb-s modullal lehet megoldani.

Ugyan akkor az Rpi is tud usb-s tunereket kezelni az LE-vel.

Boxoknál erre érdemes olvasgatni: https://prohardver.hu/tema/amlogic_s905_s912_processzoros_keszulekek/hs…